Home » Life & Style » Timp liber » 5 curiozități și lucruri fascinante despre Italia. De ce și când aruncă italienii obiecte vechi pe geam

5 curiozități și lucruri fascinante despre Italia. De ce și când aruncă italienii obiecte vechi pe geam

Voicu Costin / 26.12.2021, 15:21
5 curiozități și lucruri fascinante despre Italia. De ce și când aruncă italienii obiecte vechi pe geam

Când oamenii vorbesc despre Italia, primele lucruri care le vin în minte sunt pastele, pizza, shopping-ul și situri fascinante de pe vremea romanilor. Dar italienii ar spune că Italia este mult mai mult decât aceste lucruri. Italia se deosebește de alte țări prin tradițiile și obiceiurile sale pe care încearcă să le păstreze într-o lume modernă. Sunt totuși câteva curiozități și lucruri fascinante ce se întâmplă în Italia, despre care poate nu știați!

5 curiozități și lucruri fascinante despre Italia

  1. Purtați lenjerie roșie pentru a atrage norocul

Italienii nu aleg doar ținute de festival pentru a sărbători Anul Nou, dar se asigură și că lenjeria lor este de o anumită culoare și aceea este roșu. Atât bărbații, cât și femeile poartă lenjerie roșie în ajunul anului nou, deoarece această culoare se spune că atrage norocul. S-ar putea să găsiți aceeași tradiție în diferite țări latine. În unele dintre ele, oamenii poartă lenjerie galbenă în loc de roșie. În acele culturi locale, se crede că galbenul aduce dragoste și fericire.

  1. Aruncarea mobilierului pe fereastră

Dacă ați crezut că Italia este o țară frumoasă plină de ruine și muzee ce pot fi vizitate, iar pastele și pizza sunt cele mai bune din lume, asta pentru că ei le-au inventat aflați că tot ei se mândresc cu una dintre cele mai ciudate tradiții de Anul Nou. În ajunul Anului Nou, oamenii din unele țări încearcă să-și îndeplinească ultimele sarcini: curățenie, prepararea bucatelor tradiționale pentru a aștepta musafirii, pregătirea hainelor pe care le vor purta la petrecere.

Italienii au o tradiție foarte neobișnuită în această zi: aruncă oale, tigăi și chiar mobilier pe ferestre. Acest act simbolizează că trebuie să scape de lucrurile vechi din casă pentru a deschide ușa pentru un nou început în anul ce va urma.

  1. Cina are loc mai târziu

Italienii iau cina destul de târziu, iar multe restaurante nici măcar nu deschid până la 19-19:30. În funcție de regiune, oamenii de aici mănâncă în jurul orei 21. O astfel de tendință poate fi explicată prin faptul că italienii au o perioadă lungă de pauză, de 2 ore, în mijlocul zilei de lucru, așa că și cina va avea loc mai târziu decât în alte țări.

  1. Curățarea fructelor înainte de a le mânca

Oamenii din Italia de obicei mănâncă fructe, cum ar fi mere, pere și piersici, struguri, pepene. Dar mai întâi ei le decojesc înainte de a le consuma. Pentru unii oameni ar părea un obicei ciudat să consumi fructele fără coajă, dar italienii vin și cu o explicație pentru acest fapt. Ei vor să mănânce alimente sănătoase și cred că pesticidele aplicate pe coajă nu sunt îndepărtate în totalitate, nici măcar după spălare.

  1. Fără ouă la micul dejun

Englezii sunt cunoscuți pentru micul dejun bogat. Ei consumă de dimineață ce alte naționalități ar mânca la prânz sau chiar cină. Dacă îți este poftă de o omletă sau ouă ochiuri ia-ți gândul că vei putea mânca în Italia. Cu toate acestea, localnicii preferă să mănânce ceva dulce dimineața, cum ar fi cereale sau biscuiți, fructe și să bea o cafea bună. După cum spun italienii, „Vrei ouă la micul dejun? Încearcă Londra.”