Home » Life & Style » 7 animale de pe planetă care pot să imite oamenii. Limbajul lor este mai dezvoltat decât am crede noi

7 animale de pe planetă care pot să imite oamenii. Limbajul lor este mai dezvoltat decât am crede noi

Voicu Costin / 27.03.2022, 07:57
7 animale de pe planetă care pot să imite oamenii. Limbajul lor este mai dezvoltat decât am crede noi

Animalele sunt ființe foarte perspicace, iar unele dintre speciile de animale au arătat că pot face lucruri senzaționale. Multe dintre ele au fost înzestrate cu anumite simțuri sau își pot folosi corpul pentru a vâna prada mai ușor sau pentru a se feri de prădători. Animalele pe care urmează să vi le prezentăm pot imita chiar și suntele umane. Cine sunt ele și cum au deprins aceste abilități?

Animale care pot imita oamenii

  1. Corbii

Corbul Julian vă poate întreba: „Ce se întâmplă?”. El a fost găsit de un turist în Vernon, Connecticut, când avea mai puţin de un an. Bolnav şi cu o aripă infectată, a fost internat în centrul de reabilitare Horizon Wings pentru a fi vindecat. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic în privința sănătății lui. Chiar dacă nu mai poate zbura, a deprins o abilitate: poate imita oamenii. A împrumutat cuvinte şi fraze doar ascultând oamenii care îl vizitează şi îngrijesc.

  1. Orcile

Wikie este o specie de orcă. Oamenii de ştiinţă au studiat-o pe Wikie pentru a afla dacă poate să imite cuvinte rostite de oameni şi au fost surprinşi când a făcut-o. Orca poate rosti câteva cuvinte, printre care „Bună ziua”, „Bye-Bye” şi „Amy”. Oamenii de ştiinţă spun că atunci când animalele pot reda câteva cuvinte din limbajul nostru, înseamnă că sunt foarte perspicace.

  1. Graurii

Bubus, un graur european, era doar un pui, când un om cu suflet mare a găsit-o pe o alee și a decis să o ducă acasă, să aibă grijă de ea. Bărbatul spune că pasărea a început să imite cuvintele pe care le aude zilnic, cum ar fi „Bună, Bubus”, „Eşti atât de drăguţă” şi „Eşti atât de frumoasă”. Pasărea este în centrul atenției și este foarte iubită de membrii familiei.

  1. Elefanţii

Se știe despre elefanți că sunt unele dintre cele mai inteligente și mai empatice animale din lume. Koshik este un elefant de 22 de ani care locuieşte în grădina zoologică Everland, din Coreea de Sud. În anul 2006, el a început să își folosească una dintre cele mai rare abilități întâlnite la un animal: să vorbească. Ce este ciudat, e că nu-şi foloseşte gura pentru asta. El poate vorbi în tonuri mici sau înalte.

  1. Urangutanii

Rock este un urangutan care locuieşte la grădina zoologică din Indianapolis. O cercetare lingvistică făcută în 2012 de către Universitatea Durham a descoperit că animalul poate repeta sunete și diferite tonuri pe care oamenii le foloseau. Rock a început să înveţe noi sunete şi chiar să imite vocea persoanei care vorbea.

  1. Papagalii gri africani

De când erați mici ați tot văzut la grădinile Zoo sau la TV că papagalii au capacitatea de a repeta cuvinte după vorbitor, de aici a apărut și vorba – „Repeți ca un papagal după mine”. Einstein, un papagal african, are un vocabular foarte bogat. Acest papagal în vârstă de 31 de ani, care locuieşte la Grădina Zoologică din Knoxville, poate rosti cel puţin 200 de cuvinte şi sunete.

  1. Husky siberian

Unii dintre cei mai deștepți câini din lume își pot folosi lătratul pentru a rosti cuvinte. Blaze, un husky siberian, spune mereu „Nu”, când proprietarul îi cere să meargă la canisă.