Home » Life & Style » 7 cele mai scumpe jucării din lume. Cum arată și ce știu să facă

7 cele mai scumpe jucării din lume. Cum arată și ce știu să facă

Voicu Costin / 24.02.2022, 08:30

Cele mai scumpe jucării din lume pot ajunge să coste o avere asemenea unor servicii sau bunuri extravagante. Cu acești bani îți poți cumpără una dintre cele impresionate case din lume sau cele mai scumpe mașini. Dar dacă vrei să fii unic în lume, îți pot alege una dintre aceste jucării pentru colecția ta. Piesele de artă reușesc să atragă privirile și să uimească orice public. Care sunt cele mai scumpe jucării din lume? V-am pregătit în materialul următor o selecție.

7 cele mai scumpe jucării din lume

Castelul Astolat Dollhouse – 8,5 milioane de dolari

Cea mai scumpă jucărie de pe lista noastră este și cea mai scumpă casă de păpuși din lume. Castelul Astolat Dollhouse costă 8,5 milioane de dolari, deoarece se mândrește cu cea mai bună sculptură, arhitectură și creativitate. Are o sală de sport, piscină, 29 de camere și mai multe etaje. Pe deasupra, există o bucătărie, pivniță, subsol, holuri, scări și șapte nivele. Barul are sticle de băuturi alcoolice adevărate și există, de asemenea, o sală de bal mare, sală de muzică, bibliotecă și camere. În cele din urmă, la nivelul superior se află un turn maiestuos al vrăjitorului.

Această capodoperă a durat 13 ani pentru a fi finalizată și cântărește 430 de kilograme. Prețul său de 8,5 milioane de dolari este de 24.425 de dolari pe metru pătrat, ceea ce îl face mai scump decât apartamentele reale din localitățile elegante din New York și Londra.

Casa de păpuși Astolat poartă numele castelului din poemul „The Lady of Shallot” scris de Alfred Lord Tennyson în secolul al XIX- lea. Proprietarii acestei piese de colecție scumpe o expun în diferite locații populare pentru a strânge fonduri pentru organizații caritabile pentru copii.

L’Oiseleur (dresorul de păsări) – 6,25 milioane de dolari

L’Oiseleur („dresorul de păsări” în franceză) este o păpușă în mișcare de 4 metri înălțime, proiectată de un expert francez în automate pe nume Christian Bailly, căruia i-a luat mai mult de 15.000 de ore pentru a finaliza acest proiect. Păpușa automată prinde viață și se mișcă prin 2.340 de piese din oțel. Funcționează cu ajutorul roților și angrenajelor acționate de arcuri, ci nu cu motoare sau baterii. L’Oiseleur este îmbrăcat în haine renascentiste, împodobite cu aur și perle.

Accesoriile păpușii includ o pereche de păsări cântătoare, flaut și o sabie. Este îmbrăcat în catifea, satin și mătase și are ochi de sticlă și piele de porțelan. Dacă înfășurați cheia de aur, dresorul de păsări duce flautul la gură și cântă melodia „Marche des Rois” de Georges Bizet. Ochii lui se mișcă înainte și înapoi, în timp ce degetele lucrează cu instrumentul. În plus, păsările bat din aripi, își întorc capetele și își deschid și închid ciocul. Păpușa cântărește 55 de kilograme.

Madame Alexander Eloise – 5 milioane de dolari

De ce este această păpușă atât de scumpă? Pentru că găzduiește diamante de 9 carate și alte accesorii scumpe. Designerul de păpuși Madame Alexander a creat doar cinci păpuși de acest tip și fiecare poartă cristale Swarovski, accesorii Katherine Baumann, blană Oscar de la Renta și haine Christian Dior. Madame Alexander Eloise își elaborează stilul de fată bogată cu păr blond, aspect dolofan și un câine stilat. Doar o persoană foarte bogată își poate permite să-și arate interesul pentru această păpușă magnific îmbrăcată.

Lamborghini Aventador Model Car – 4,6 milioane de dolari

Puteți cumpăra un Lamborghini adevărat pentru aproximativ 380.000 de dolari. Dar această replică de jucărie costă 4,6 milioane de dolari. Modelul de dimensiune 1/8 a fost realizat de inginerul german Robert Gulpen și motivul pentru prețul său exorbitant este că are jante de aur, diamante și platină în faruri, volan și scaune. Gulpen a avut nevoie de 500 de ore pentru a finaliza proiectul.

Mingea de fotbal Shimansky – 2,59 milioane de dolari

Nu poți lovi această minge de fotbal, dar costă 2,59 milioane de dolari. Motivul: această minge este o frumusețe de 2.3 kilograme care este încrustată cu 3500 de diamante sud-africane, inclusiv 6620 de diamante albe și 2640 de diamante negre. A fost creat de marca de bijuterii din Africa de Sud Shimansky pentru a comemora Cupa Mondială de fotbal organizată în 2010.

Shimansky a avut nevoie de trei luni pentru a proiecta și fabrica această operă magnifică. Mingea a fost făcută pentru a atrage iubitorii de fotbal și turiștii bogați și să-i atragă să cumpere pietrele prețioase ale lui Shimansky. Producătorul a produs și replici de cristal ale mingii, le-a expus în magazinele locale și le-a licitat în scopuri caritabile.

Ursulețul Steiff Louis Vuitton – 2,1 milioane de dolari

Ursuleții sunt unele dintre cele mai prețuite jucării ale copilăriei. Farmecul lor este exemplificat de Mr. Bean și Teddy. Ursulețul Louis Vuittion al producătorului german de jucării Steiff deține recordul pentru cea mai scumpă jucărie de acest tip. A fost cumpărat de Jessie Kim pentru 2,1 milioane de dolari la o licitație din Monaco din 2000.

Acest urs a fost echipat cu o gamă de articole de călătorie și bagaje Louis Vuitton scumpe. Pe deasupra, este făcută din blană adevărată și aur, iar ochii sunt de diamant și safir. În prezent, este expus la Teddy Bear Museumem din Jeju, Coreea de Sud.

Golden Monopoly – 2 milioane de dolari

Aceasta este una dintre cele mai costisitoare versiuni ale popularului joc Monopoly și se estimează că are o valoare de 2 milioane de dolari. Este confecționat din aur de 18 carate și încrustat cu bijuterii. Este o creație a designerului de bijuterii din San Francisco, Sidney Mobell, care l-a creat în 1988. Companiei i-a luat un an întreg pentru a realiza acest joc.

Setul de zaruri costă aproximativ 10.000 USD, deoarece punctele numerice sunt realizate cu 42 de diamante tăiate complet. În plus, proprietățile de pe tabla de joc sunt din pietre prețioase. Hotelurile sunt acoperite cu safire, iar coșurile caselor cu rubine. Această piesă de artă uimitoare a fost donată de Mobell, Muzeului Smithsonian în 2003.