Home » Life & Style » 7 locuri de vizitat la munte. Obiective turistice pe care nu trebuie să le ratezi în stațiunile montane din România

7 locuri de vizitat la munte. Obiective turistice pe care nu trebuie să le ratezi în stațiunile montane din România

Cojocaru Cristian / 24.09.2021, 12:10
7 locuri de vizitat la munte. Obiective turistice pe care nu trebuie să le ratezi în stațiunile montane din România

Destinațiile de vacanță la munte au revenit în rolul principal acum după ce, sezonul estival a luat sfârșit. Află care sunt cele mai bune locuri de vizitat la munte, unde poți petrece un weekend cu aer curat, relaxare și mișcare.

Care sunt cele mai bune locuri de vizitat la munte

Dacă te afli printre cei care caută o destinație de vacanță la munte, cu siguranță îți pui întrebarea: unde ar fi cel mai bun loc de vizitat? Panoramele impresionante, aerul curat de munte dar și drumețiile sunt lucruri intangibile, dar care oferă atâta satisfacție și distracție, fiind o alegere mult mai sănătoasă pentru tine și corpul tău în comparație cu multe altele.

Locurile montane ale României au un farmec aparte și pot impresiona pe oricine. Indiferent de sezon, muntele poate fi un loc de evadare perfect, chiar dacă nu ești neapărat un pasionat al traseelor montane. Obiectivele turistice montane sunt nenumărate, astfel că poți consulta lista de mai jos cu câteva dintre acestea, fiind locuri pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viață.

Stațiunea Straja

Această stațiune poate fi locul perfect pentru o vacanță la munte. Situată în Județul Hunedoara, locul este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice montane. Acestă stațiune îți oferă puncte de interes precum Crucea Eroilor, Schitul Straja dar și alte câteva sute de pensiuni și case de vacanță care își așteaptă vizitatorii pentru zile de relaxare.

Salina Turda

Una dintre cele mai apreciate și vizitate saline din România, Salina Turda din Cluj poate fi următoarea ta destinație turistică. Salina este deschisă în fiecare zi, iar locurile subterane pe care le poți vizita, te pot uimi datorită peisajelor aparte. Dintre pavilioanele cunoscute putem aminti Mina Iosif, Mina Terezia și Sala Puțului de extracție. Centrul SPA și bazinul de înot pot reprezenta un loc în care te poți relaxa după o zi de vizită.

Valea Doftanei

Valea Doftanei este situată în partea nordică a județului Prahova, fiind un loc foarte apreciat de mii de turiști. Peisajele de poveste dar și traseele montane pe care le poți face atât pe jos cât și cu bicicleta, îți oferă senzații pe care le vei uita foarte greu. Totodată, poți face chiar și echitație, existând un traseu până la Posada.

locuri vizitat munte
Baile Tusnad reprezinta unul dintre cele mai spectaculoase destinatii montane ale tarii

Băile Tușnad

Băile Tușnad reprezintă un punct  pe care trebuie să îl atingi, datorită peisajelor superbe care te vor ajuta să te relaxezi în mica ta vacanță. Distracția este nelipsită de aici pentru că există foarte multe activități pe care le poți încerca. Dacă tot ai ajuns în zonă, poți vizita și Lacul vulcanic Sfânta Ana, fiind singurul lac din Europa Centrală care este așezat în craterul unui vulcan.

Maramureș

Maramureșul este o zonă pitorească ce atrage anual zeci de mii de turiști, atât din țară cât și de peste hotare. Și aici, poți beneficia de o vacanță de neuitat datorită obiectivelor turistice ale zonei. O plimbare cu Mocănița dar și izvoarele minerale care se încadrează perfect în peisaj, te vor face să îți dorești să mai revii.

Parcul Național Munții Măcinului

Acest parc reprezintă una dintre cele mai uimitoare rezervații turistice ale țării. Acesta se întinde pe o suprafață de 10.000 de hectare, prin ale cărui păduri de stejari și gorun te poți reconecta cu natura. Peisajele de stepă sunt nelipsite, iar Izvorul de la Fântâna de Leac este unul dintre punctele turistice ale zone.

Peștera Urșilor

Una dintre cele mai spectaculoase peșteri ale Parcului Național din Munții Apuseni este Peștera Urșilor. Aici vei putea observa măreția naturii care îți poate reda cele mai frumoase peisaje. Această peșteră este cea mai cunoscută din România și totuși, a fost descoperită întâmplător în anul 1975.