Home » Life & Style » 7 moduri nebănuite în care poți utiliza folia de aluminiu. Ce se întâmplă dacă o pui în mașina de spălat rufe

7 moduri nebănuite în care poți utiliza folia de aluminiu. Ce se întâmplă dacă o pui în mașina de spălat rufe

Voicu Costin / 21.05.2022, 13:27
7 moduri nebănuite în care poți utiliza folia de aluminiu. Ce se întâmplă dacă o pui în mașina de spălat rufe

Folia de aluminiu este foarte bună în bucătărie, iar milioane de oameni o folosesc pentru diferite scopuri. În mare parte, oamenii îi găsesc principala întrebuințare în bucătărie, dar se pare că aceasta poate fi folosită cu brio și în alte moduri. Haideți să vedem 7 moduri în care putem folosi folia de aluminiu, atât în bucătărie, cât și în alte locuri!

Folia de aluminiu folosită și în alte moduri

Folia de aluminiu ascute foarfecele

Folosește folia de aluminiu pentru a ascuţi foarfecele pe care le ai în casă lucru. Întinde hârtia de staniol și încearcă să faci mai multe tăieturi cu foarfecele. Vei observa la sfârşit o diferenţă!

Menține pâinea caldă

Folia de staniol ține alimentele calde pentru mai mult timp. Orice preparat cald făcut în casă, trebuie să îl învelești în staniol. Aceasta va rămâne cald pentru mai mult timp.

Staniolul curăță bijuteriile

Bijuteriile din argint se pot înnegri în timp, iar aspectul nu este deloc plăcut. Poţi să le tapetezi cu staniol, iar mai apoi să le pui într-un bol cu apă fierbinte și bicarbonat de sodiu. Lasă-le la înmuiat aproximativ 20 de minute, iar mai apoi curăță-cu o periuță de dinți.

Ce se întâmplă dacă pui folie de aluminiu în mașina de spălat rufe

Staniolul va face hainele foarte moi. Trebuie doar să mototolești o bucată mai mare de florie și să o pui printre rufe, în mașina de spălat. Ea va contracara electricitatea statică şi veţi observa o diferenţă la final.

Cum să faci curățenie în baie cu folie de aluminiu

Dincolo de depunerile de calcar de pe cadă, chiuvetă sau vasul de toaletă, obiectele sanitare din baie suferă din pricina ruginii. Aceasta se depune cu ușurință și este dificil de îndepărtat fără soluții speciale. Cu toate că mulți apelează la produse costisitoare pentru a face curățenie lună în baie, un truc simplu și eficient, cu folie de aluminiu, te ajută să readuci strălucirea robineților.

Folosește folia de aluminiu pentru a elimina urmele de rugină

Robineții cromați pot să strălucească din nou dacă sunt curățați cu ajutorul unei folii de aluminiu. Ai nevoie să formezi o bilă dintr-o folie alimentară de aluminiu. Ulterior, înmoaie bila de aluminiu în apă și freacă robinetul. Asigură-te că nu insiști prea mult pentru a nu risca să zgârii suprafața.

Dacă urmele de rugină ies cu dificultate, înmoaie bila de aluminiu în cola, băutura carbogazoasă fiind extrem de eficientă pentru a înlătura urmele de rugină de pe aceste suprafețe. La final, șterge totul cu o cârpă uscată.

Folia de aluminiu, un bun izolator

Iarna aduce temperaturi extrem de joase, motiv pentru care orice locuință necesită încălzire temeinică, indiferent de nivelul de izolare. De aceea, ai putea încerca să pui folie de aluminiu în spatele caloriferelor pe timp de iarnă și vei observa un fapt neașteptat. Poți să îți protejezi casa și să conservi căldura la interior cu ajutorul acestei tehnici speciale. Metoda este una inedită, dar extrem de eficientă.

Practic, caloriferele atașate în general de pereții exteriori au parte de pierderi semnificative de căldură, mai cu seamă atunci când nu există o izolație corespunzătoare a clădirii. De aceea, poți încerca o metodă inedită de a înlătura pierderea căldurii prin aplicarea foliei de aluminiu în spatele caloriferelor. Astfel, căldura va fi împinsă înapoi în camera ta.