Home » Life & Style » 7 țări din lume care sunt situate pe 2 continente. Care este povestea lor

7 țări din lume care sunt situate pe 2 continente. Care este povestea lor

Voicu Costin / 01.01.2022, 11:00
7 țări din lume care sunt situate pe 2 continente. Care este povestea lor

Câteva țări de pe glob au privilegiul să fie întinse pe două continente. Țări precum Franța, Marea Britanie, SUA sau Spania au mai multe insule și teritorii întinse în alte părți ale lumii, deci nu pot fi luate în considerare. Aflați care sunt țările situate pe 2 continente, în articolul de mai jos!

Țări situate pe 2 continente

Rusia

Una dintre puterile lumii din punct de vedere militar și economic reușește să aibă şi cea mai mare suprafață din lume. Ea se întinde pe două continente: Europa și Asia. Capitala Rusiei, Moscova, se află în Europa dar majoritatea teritoriului țării se află în Asia.

Indonezia

Țara asiatică este cunoscută pentru cultura și tradițiile ei. Iubitorii de tradiții și mâncăruri asiatice vizitează această țară bogată în destinații turistice și exotice. Din cauza poziției geografice, ea se întinde pe două continente: se află pe teritoriul Asiei, dar o parte semnificativă a țării insulare se află în limitele Oceaniei, de care aparțin Australia și Noua Zeelandă.

Noua Guinee este cea mai mare insulă de pe teritoriul țării și este situată în Oceania. Cu toate acestea, Indonezia este considerată o țară tipic asiatică.

Kazahstan

Kazahstan este o altă țară care se întinde pe două continente: Europa și Asia. Deși este o țară asiatică, părți ale țării se încadrează și pe continentul european, partea vestică a țării este situată lângă Marea Caspică.

Azerbaidjan

Dezvoltată pe baza petrolului, Azerbaidjanul este o țară asiatică. Surpriza face ca o mică parte a țării să se încadreze la nord de munții Caucaz, adică în Europa. Baku, capitala țării, se află în Asia, iar din punct de vedere cultural, ei au tradiții și obiceiuri mai aproape de țările asiatice. Bancnotele pe care le folosesc descriu o hartă a Europei.

Georgia

Georgia este situată între Europa și Asia. Motivul este că o parte a teritoriului său este situată în munții Caucaz, care joacă rolul unei granițe între Europa și Asia. Georgia este considerată o țară asiatică.

Turcia

Turcia este prima țară care îți vine în minte când te gândești la state întinse pe două continente. Bosforul, Marea Marmara și Dardanelele împart Turcia pe cele două continente, Europa și Asia.

Istanbul este capitala statului și, la fel ca țara din care provine, este situată chiar la granița dintre Europa și Asia fiind construit pe două continente. Istanbulul este considerat a fi singurul oraș din lume, care se află în interiorul granițelor celor două continente.

Podul Bosfor, de asemenea denumit neoficial, Primul Pod peste Bosfor cunoscut oficial ca Podul Martirilor, din 15 iulie, este unul dintre cele două poduri din Istanbul, ce se întinde peste strâmtoarea Bosfor și leagă Europa și Asia.

Panama

Această mică țară latino-americană este cunoscută în întreaga lume pentru locația sa strategică. Canalul Panama trece prin teritoriul său și leagă Oceanul Pacific de Marea Caraibelor.

Aceasta este una dintre cele mai importante căi de apă din lume. Cu toate acestea, canalul separă America de Nord și America de Sud. Panama se află pe ambele părți ale canalului, adică pe ambele continente.

Ciudad de Panamá este capitala statului și se află pe continentul Americii de Sud, dar mare parte a teritoriului său se află în America de Nord.