Home » Life & Style » 8 cele mai frumoase locuri de vizitat în Franța. Nu este renumită numai pentru Orașul Iubirii

8 cele mai frumoase locuri de vizitat în Franța. Nu este renumită numai pentru Orașul Iubirii

Manolică Anca / 27.01.2022, 10:50
8 cele mai frumoase locuri de vizitat în Franța. Nu este renumită numai pentru Orașul Iubirii

Franța este una dintre cele mai populare destinații de pe planetă, pentru că are câte ceva pentru toată lumea. Pentru iubitorii de soare, plajele din Marea Mediterană sunt atracția principală. Pentru cei care preferă puțină aventură și multă zăpadă, pot alege pârtiile de schi strălucitoare din Alpi. Pentru cei care caută cultură, Franța abundă în sate rurale și tradiții străvechi. Descoperă o listă cu cele mai frumoase locuri de vizitat în Franța.

Franța nu este renumită numai pentru Orașul Iubirii

Franța este una dintre acele țări uimitoare, atât de diversă și de vastă, încât ai putea petrece literalmente luni întregi explorând și totuși să nu fi descoperit toate locurile spectaculoase și unice de vizitat în această țară. Castelele sale impresionante, care sunt răspândite în toată Franța, reprezintă una dintre cele mai bune atracții ale sale.

Este țara iubirii, a vinului bun, a gastronomiei și a reperelor care se regăsesc pe aproape toate listele de vacanță. Se spune că, dacă nu ai fost în Franța, nu ai trăit. Arhitectura, arta, peisajele magnifice, munții, podgoriile sale vaste, toate sunt absolut superbe.

Cele mai frumoase locuri de vizitat în Franța

1. Gorges de l’Ardèche

Gorges de l'Ardèche
Gorges de l’Ardèche

În inima naturii sălbatice, Gorges de l’Ardèche este un canion spectaculos de 30 de kilometri între Pont d’Arc și Saint-Martin-d’Ardèche. Ca și cum această minune naturală sculptată de râul Ardeche nu ar fi fost de ajuns, zona este presărată cu sate medievale, fiecare mai frumos și mai primitor decât celălalt.

2. Cele mai frumoase locuri de vizitat în Franța. Strasbourg

Cele mai frumoase locuri de vizitat în Franța. Strasbourg
Cele mai frumoase locuri de vizitat în Franța. Strasbourg

Strasbourg, situat în apropiere de granița cu Germania, găzduiește Parlamentul European și este capitala regiunii Alsacia din nord-estul Franței. Peisajul său îmbină stilurile arhitecturale francez și german. Obiective turistice obligatoriu de vizitat: Catedrala din Strasbourg, Muzeul de Artă Modernă din Strasbourg, Palais Rohan Strasbourg sau Maison Kammerzell.

3. Bordeaux

Bordeaux
Bordeaux

Bordeaux are o mulțime de locuri în care să te pierzi. Nu degeaba este orașul francez preferat al multora: Place de la Bourse, Water Mirror, Grand Theatre, Jardin Public sau Tour Pey-Berland pentru priveliști uluitoare asupra orașului. Bineînțeles, podgoriile din jurul Bordeaux sau Château de Montastruc sunt, de asemenea, atracții de neratat

4. Plateau de Valensole

Plateau de Valensole
Plateau de Valensole

Vedeta de necontestat a locului: lavanda. Te vei bucura de câmpuri de tulpini purpurii, mai ales dacă le vizitezi în iunie și iulie, când florile sunt pline de albine și sunt cele mai frumoase. De asemenea, poți alege și locuri mai puțin cunoscute, cum ar fi Sault sau Forcalquier, incluse în „ruta lavandei”.

5. Cele mai frumoase locuri de vizitat în Franța. Paris

Paris, capitala Franței
Paris, capitala Franței

Nu are cum să lipsească de pe listă! Orașul Paris este plin de atracții turistice care nu mai au nevoie de nicio prezentare: Louvre, Notre Dame, Arcul de Triumf și Sacré-Cœur, printre altele, alături de o mulțime de muzee și galerii specializate. Mai mult de șase milioane de oameni vizitează Turnul Eiffel în fiecare an, dar este cu siguranță o plăcere să te plimbi pur și simplu prin oraș fără un scop anume.

6. Mont Saint-Michel

Cele mai frumoase locuri de vizitat în Franța. Mont Saint-Michel
Cele mai frumoase locuri de vizitat în Franța. Mont Saint-Michel

Unul dintre cele mai renumite locuri din Franța. Mănăstirea sa medievală se află în vârful acestei comune insulare, care este vizitată de peste trei milioane de oameni pe an. A fost inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 1979. Este unul dintre cele mai bune puncte de vedere din oraș.

7. Deșertul Agriates

Deșertul Agriates
Deșertul Agriates

Désert des Agriates este un deșert unic în Europa, mărginit de un drum de coastă de 40 km. Acolo, între Balagne și Cap Corse, vei găsi plaja Lotus, un golfuleț cu nisip alb, cu ape cristaline ca cele din Caraibe.

8. Golful Somme

Golful Somme
Golful Somme

Golful Somme este făcut pentru iubitorii de spații deschise. Comoară a regiunii Hauts-de-France, se întinde pe 7.200 de hectare de-a lungul Canalului Mânecii. Modelat de mareele canalului însuși, estuarul capătă un aspect diferit în fiecare zi. În ceea ce privește fauna, această zonă reprezintă un ecosistem fabulos, unde păsările migratoare și focile trăiesc în armonie.