Home » Life & Style » 8 locuri din lume unde trăiesc cei mai longevivi oameni. Care este de fapt secretul lor incredibil

8 locuri din lume unde trăiesc cei mai longevivi oameni. Care este de fapt secretul lor incredibil

Cojocaru Cristian / 14.09.2021, 11:26
8 locuri din lume unde trăiesc cei mai longevivi oameni. Care este de fapt secretul lor incredibil

Există anumite zone pe Pământ în care oamenii au cea mai crescută speranță de viață. Află care sunt locurile în care trăiesc cei mai longevivi oameni și care este secretul lor.

Secretul din spatele celor mai longevivi oameni din lume

Deși au o onorabilă vârstă, acești oameni au o poftă de viață incredibilă, iar organismul lor pare să se fi oprit în timp. Este vorba despre cei mai longevivi oameni care par să fi descoperit elixirul unei vieți îndelungate, fiind locurile cu cea mai crescută speranță de viață din lume. Cu atât mai mult, toate aceste locuri să află aproape de mare lucru care ne lasă de înțeles că acești oameni trăiesc o vară fără sfârșit.

Okinawa, Japonia – media de vârstă: 90 de ani

Asiaticii sunt recunoscuți pentru stilul lor de viață și cum pot atinge vârste considerabile. Din punct de vedere fizic, mișcarea și alimentația sănătoasă nu lipsesc din viața de zi cu zi, iar în ceea ce privește armonia minții, aceștia o întrețin cu odihnă și meditație, astfel că pot considera că au adoptat cu brio expresia din latină ”mens sana in corpore sano”.

Okinawa reprezintă locul cu cei mai longevivi oameni care este denumit și ”țara nemuritorilo”. Rata scăzută din punct de vedere al bolilor are la bază conceptul pe baza căruia au fost scrise nenumărate cărți și anume ”ikigai”. Acest concept îmbrățișează lucrurile simple precum bucuria că ai mai deschis ochii într-o nouă dimineață dar și puterea de a zâmbi mereu. În ceea ce privește regulile de viață, acestea sunt relativ simple: mănâncă puțin și natural, îngrijește o grădină, socializează și gândește pozitiv, toate acestea ajutându-i să se mențină în topul celor mai longevivi oameni de pe Pământ.

Ikaria, Grecia – media de vârstă: 90 de ani

Insula aflată la nouă ore de mers cu feribotul din Atena, adăpostește populația a cărei aproximativ o treime, trăiește peste 90 de ani. Faptul că trăiesc în natură și aproape de mare, locuitorii trăiesc în plină armonie cu natura. Ca și în cazul niponilor, dintre activitățile zilnice fac parte grădinăritul, pescuitul, dar și modul de viață relaxat, credința și traiul simplu îi ajută pe greci să atingă aceste vârste impresionante. Filosofia lor de viață cuprinde o expresie simplă: ”să faci întotdeauna ceea ce îți place”.

Nicoya, Costa Rica –  media de vârstă: 90 de ani

Potrivit cercetătorilor, apa de acolo are un mare conținut de calciu, lucru care ajută oasele să fie mai puternice. Pe lângă acest aspect, soarele oferă o doză constantă de vitamina D, la care se adaugă și celelalte vitamine obținute cu ajutorul hranei. Unul dintre secretele locuitorilor constă în faptul că la masa de seară, gustarea este luată mai devreme. În ceea ce privește viața socială. relațiile de familie sunt foarte strânse iar ajutorul reciproc este încă unul dintre factorii care ar putea ajuta la a trăi mai mulți ani.

longevivi oameni
Stilul de viata din Sardinia ii ajuta pe locuitori sa se numere in topul celor mai longevivi oameni de pe Pamant

Coreea de Sud – media de vârstă: 88 de ani

Coreea de Sud ar putea deveni țara ca se aliniază celorlalte locuri în care speranța de viață va crește la vârsta de 90 de ani. Economia puternică și în continuă creștere îi ajută pe locuitori să aibă acces la un sistem de sănătate foarte bine pus la punct, fiind printre cei mai sănătoși oameni de pe planetă. Alimentația corespunzătoare dar și nivelul stresului scăzut, la care se adaugă activitățile culturale și tradiționale îi ajută pe aceștia să trăiască tot mai mult.

Singapore – media de vârstă: 83 de ani

Singapore pare să fie țara care urcă cel mai rapid în acest top datorită atenției pe care o acordă sistemului sanitar. Atenția sporită asupra îngrijirii nou-născuților face ca rata mortalității infantile să ajungă aproape de zero. Faptul că autoritățile creează noi spații verzi în permanență, traiul este tot mai bun iar poluarea scăzută. Un alt factor determinant poate fi faptul că autoritățile au impuse taxe uriașe asupra viciilor, dar au creat și spații unde locuitorii pot face mișcare în aer liber.

Sardinia, Italia – media de vârstă: 82 de ani

Sardinia poate fi asociată cu ideea de dietă mediteraneană, mișcarea multă dar și somnul de prânz. Paharul de vin și cântecul tradițional la cină nu lipsesc din tabieturile locuitorilor care par să trăiască în realitate celebra ”la dolce vita”, fără a se stresa și a se lăsa acaparați de anxietatea produsă pe baza unui viitor incert.

Elveţia – media de vârstă: 81 de ani

Aerul curat de munte pare să își facă efectul în cazul elvențienilor. Datorită faptului că sistemul sanitar este foarte bine pus la punct, elevețienii par să reprezinte printre cele mai sănătoase populații din Europa. Consumul alimentelor bogate în vitamine dar și mișcarea în aer liber, îi fac pe locuitori să beneficieze de un aparat respirator și cardiologic de invidiat.

Comunitatea Amish din Pennsylvania, SUA – media de vârstă: 80 de ani

Chiar dacă sunt văzuți ca trăind în urmă cu secole din cauza faptului că nu integrează tehnologia în viața lor, populația Amish este considerată ca fiind cea mai sănătoasă de pe continent. Faptul că trăiesc liber, fără stres și în propriul ritm, sunt factori care determină longevitatea populației. Alimentația are și ea rolul său  cărora li se adaugă anumite restricții religioase care par să îi țină la distanță de stresul cauzat de anumite comportamente sociale.