Home » Life & Style » 9 locuri din România de vizitat toamna. Peisaje spectaculoase. FOTO

9 locuri din România de vizitat toamna. Peisaje spectaculoase. FOTO

Cojocaru Cristian / 19.09.2021, 10:35

Chiar dacă vara a  luat sfârșit și avem impresia că sezonul vacantelor s-a terminat, în continuare avem atâtea locuri frumoase din România de vizitat toamna. Datorită culorilor naturii în acest anotimp, aceste locuri ajung să fie de vis.

Ce locuri din România ai de vizitat toamna

România este o țară cu toate formele de relief, iar acest lucru creează peisaje magnifice, indiferent de anotimp. Toamna însă, atunci când frunzele se colorează în foarte multe nuanțe, sunt unele locuri pe care dacă le vizitezi, cu greu le vei uita. Află care sunt aceste locuri din România care devin muzele pictorilor.

Cetatea Poenari

Cetatea Poenari este unul dintre locurile pe care nu ai vrea să le ratezi în acest anotimp. Fiind situată în vârful muntelui Căpățânii, vechea cetate adăpostește atât legende și povești cât și un peisaj superb. Această construcție a fost ridicată la sfârșitul secolului al XIII-lea , fiind o cetate fortificată și extinsă în timpul lui Vlad Țepeș. Această cetate a fost cea care a fost folosită în scop defensiv în bătălia cu turcii din anul 1462.

Sărata Monteoru

După mai multe decenii în care oamenii au uitat de acest minunat loc, Sărata Monteoru a revenit în preferințele turiștilor. Acest loc reprezintă o mică stațiune balneoclimaterică din Buzău, fiind o alternativă de relaxare în acest anotimp. Aceasta este localizată între dealurile verzi ale Istriței, în ceea ce reprezintă extremitatea sud-estică a Carpaților de Curbură. Excluzând izvoarele minerale sărate care sunt luate cu asalt vara, mai poți vizita și descoperirile arheologice ale epocii de bronz de pe dealul Cetățuia.

Sibiu

Chiar dacă este un oraș, această așezare reprezintă încă un loc minunat pe care să îl vizitezi toamna. Fiind un oraș liniștit și romantic se potrivește perfect cu liniștea care se lasă odată cu venirea toamnei. Pe lângă atracțiile turistice obișnuite poți vizita, de asemenea, Muzeul Civilizației Populare Tradiționale care, fiind în aer liber peisajele pe care le poți observa toamna sunt de-a dreptul mirifice.

Dobrogea

Litoralul Mării Negre este destinația preferată a românilor pe timpul verii. Acest lucru nu înseamnă că marea este frumoasă doar vara, iar asta pentru că iubitorii de mare continuă să meargă inclusiv în timpul acestui anotimp acolo pentru că plajele se golesc și ceea ce pot auzi sunt doar valurile mării și pescărușii. Poți da o șansă Mării Negre și toamna.

locuri românia vizitat toamna
Pe Valea Hartibaciului poti calatori si cu mocanita

Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița

Acest loc reprezintă unul dintre cele mai frumoase locuri din România, fiind totodată și protejat de lege. Acesta este situat în Banat și se întinde pe o suprafață de 36.000 de hectare. Atât flora cât și fauna parcului sunt unele spectaculoase, iar printre atracțiile care aduc mii de turiști anual se numără cascada Bigăr, cheile calcaroase ale Nerei dar și lacurile Ochiul Beiului și Lacul Dracului.

Valea Hârtibaciului

Toamna, Valea Hârtibaciului devine un loc de-a dreptul magic, iar acest lucru datorită văilor nesfârșite și ale dealurilor pline de culoare. Mai multe sate săsești pot fi observate de-a lungul râului Hârtibaciu, iar apusurile de toamnă sunt subiect de spectacol la sfârșitul fiecărei zile. Așadar, poate reprezenta unul dintre punctele itinerariului tău.

Casa de piatră

Poți ajunge în acest loc minunat al Apusenilor prin Parcul Natural Apuseni. Ceea ce trebuie să ai în vedere este faptul că de la Gârda de Sus vei avea de străbătutu câțiva kilometri pe un drum forestier însă,  te poți bucura de foșnetul frunzelor. Ceea ce va fi mai greu pentru tine reprezintă momentul în care vei fi nevoi să revii la rutină, iar acest lucru pentru că o vizită la Casa de piatră pe timpul toamnei cu siguranță îți va aduce unele dintre cele mai relaxante zile.

Lepșa

Toamna la Lepșa este un loc pe care îl rar îl întâlnești, iar acest lucru datorită satului pitoresc dar și a faptului că reprezintp un punct de acces către Parcul Natural Putna-Vrancea. Fiind o așezare din Vrancea, muntele din apropiere dar și podgoriile cu struguri te vor purta din nou în timpul copilăriei și a datinilor de odinioară.

Săcărâmb

Chiar dacă nu reprezintă o destinație turistică, peisajele pe care le poți găsi aici, la doar zece kilometri de Deva sunt minunate în acest anotimp. Drumul aproape pustiu te va duce către Săcărâmb, fiind o așezare izolată și înconjurată de munți și păduri. Pentru a capta cea mai bună panormă va trebui să mergi pe platoul de lângă ruinele bisericii greco-catolice. Locul nu doar că este unul minunat pentru ochi și liniște dar este și plin de poveste și aventură.