Home » Life & Style » 9 obiecte din casă de care trebuie să scapi imediat. Aduc ghinion

9 obiecte din casă de care trebuie să scapi imediat. Aduc ghinion

Voicu Costin / 29.03.2022, 10:34
9 obiecte din casă de care trebuie să scapi imediat. Aduc ghinion

Privind modelul de viață al unor persoane, ne putem imagina că stilul feng shui sau alte stiluri adiacente pot face ca acestea să se simtă într-o stare de liniște permanentă sau să le aducă doar lucruri bune în viață. Unele obiecte din casă pot atrage ghinionul, potrivit unor specialişti, de aceea este musai să scăpați de ele. Care sunt aceste lucruri și ce se poate întâmpla dacă rămân la noi în casă?

Obiecte care aduc ghinion în casă

Scaun balansoar

Dacă folosești balansoarul, nu este nicio problemă, însă legendele irlandeze spun că un balansoar gol invită spiritele rele în casa ta. Și dacă se mişcă de unul singur, se spune că spiritele rele sunt deja acolo, iar moartea poate fi mai aproape decât crezi.

Cactus

Aceste flori pot fi grozave pentru orice spațiu, mai ales pentru cele mai puțin generoase, dar conform principiilor feng shui, plantele cu țepi precum cactusul aduc ghinion și pot duce la dezordine în casa ta. Înainte să crești o floare în casă, vezi dacă este potrivită.

Oglinzi

Unele tradiții cred că oglinzile pot fura sufletul. Potrivit feng shui, o oglindă orientată spre pat poate duce la probleme de relație.

Un ceas stricat

Păstrarea lucrurilor stricate în jur este considerată de rău augur, un semn că locuința și sufletul trebuie curățate. Nu ține nici un obiect stricat în casă, mai ales ceasuri vechi care nu mai funcționează.

Pereți vopsiți în verde

Verde de Paris, așa cum i se spunea, era folosit în orice, de la textile la jucării pentru copii, la vopsire și tapet, dar conținea arsenic și putea produce gaz arsin otrăvitor.  În cele din urmă, medicii au reușit să interzică producerea aceste vopseluri și a dispărut de pe piață. Se spune că și din punct de vedere feng shui este interzis să vopsești pereții cu verde.

O mătură veche

Legenda spune că o mătură veche va alunga norocul, iar bunul simț dictează faptul că folosirea unor obiecte vechi ar putea aduce dăunători și murdărie în noul tău spațiu. De aceea, este indicat ca atunci când va mutaţi la o casă nouă, să schimbați și matura. Iar dacă matura pe care o aveți în locuința voastră este veche, o puteți arunca la gunoi și să achiziționați una nouă.

Flori roșii și albe într-o vază

Superstiția victoriană susține că o combinație de flori roșii și albe într-o vază înseamnă că va muri cineva în curând. Evită să faci combinații doar între aceste două culori. Folosește măcar încă una.

Electrocasnice și lucruri stricate

Ai electrocasnice în bucătărie care nu mai funcționează? Repară-le cât mai repede. Mai ales ceasul de pe perete. Schimbă-i bateria să nu stea în loc prea mult timp. „Orice lucru stricat nu va aduce energie pozitivă în viața ta”, spune un antrenor de feng shui.

Geamuri sau sticlă sparte

Bucățile de sticlă spartă nu fac bine energiei pozitive din casa ta. Ramele foto sparte indică de obicei dezamăgirea sau trădarea. O oglindă crăpată ar putea indica o stimă de sine scăzută. Evită pe cât posibil birourile din sticlă la tine acasă. Dacă se sparg, ele pot semnala universului că oportunitățile și banii nu vor veni niciodată la tine.