Home » Life & Style » Adevăratul Jack Dawson. Cum arăta în realitate Jack din Titanic și ce s-a întâmplat de fapt cu el

Adevăratul Jack Dawson. Cum arăta în realitate Jack din Titanic și ce s-a întâmplat de fapt cu el

Violeta Badea / 19.04.2021, 15:05

Adevăratul Jack Dawson. Cum arăta Jack din Titanic în realitate și ce s-a întâmplat de fapt cu el. Toată lumea știe că Titanicul chiar a existat, iar 1514 persoane și-au pierdut viața în timpul scufundării și 710 au fost salvați. Puțini sunt cei care știu, însă, că și Jack a fost real. Tânărul a supraviețuit, fiind unul dintre cei 40 de oameni care au sărit de pe navă în apele înghețate ale Oceanului Atlantic și au reușit să scape.

Adevăratul Jack Dawson

Jack Thayer și Jack Dawson
Jack Thayer și Jack Dawson

În anul 1912, Titanic avea să-și înceapă aventura pornind din Cherbourg, Franța și scufundându-se în Oceanul Atlantic, în timp ce se apropia de New York. Despre tragedia petrecută în urmă cu 105 ani s-au scris multe articole și s-au spus multe, ba chiar a apărut și celebrul film care îl are în rol principal pe Leonardo DiCaprio a scris istorie.

Dacă personajul Jack Dawson a avut un destin tragic și a sfârșit înghețat în apele Atlanticului, adevăratul Jack a reușit să supraviețuiască. Omul pe care s-a bazat personajul principal al filmului s-a numit John Borland „Jack” Thayer III și s-a născut în sânul unei familii înstărite, pe data de 24 decembrie 1894.

Tatăl său, John Borland Thayer II era Director şi Vice Preşedinte al Companiei feroviare din Pennsylvania, iar mama sa, Marian Morris Thayer era o femeie importantă din Philadelphia. La vârsta de doar 17 ani, Jack s-a îmbarcat împreună cu familia lui pe vapor pentru a se întoarce la New York.

Cum arăta Jack din Titanic în realitate și ce s-a întâmplat de fapt cu el

Jack Thayer
Jack Thayer

Titanicul era impecabil și toată lumea visa să aibă parte de această călătorie, dar tragedia care a urmat avea să intre direct în istorie. Trebuie să menționăm că spre deosebire de personajul din celebrul film, Jack era pasager la clasa I și nu ducea grija banilor. Se pare că și adevăratul Jack a avut parte de o scurtă aventură cu o actriță căsătorită pe care a cunoscut-o chiar la bordul vasului.

Doar cinci zile s-au bucurat oamenii de frumoasa călătorie, căci Titanicul s-a lovit de un aisberg uriaș. Era în jur de ora 23 și 40 de minute, când personajul nostru a simțit ciocnitura, s-a îmbrăcat repede și s-a îndreptat spre punte să vadă ce s-a întâmplat. După ce a văzut bucățile de gheață, Jack a mers să-și trezească părinții.

La fel ca și în celebrul film, oamenii erau panicați, se auzeau țipete de peste tot și frigul își făcea simțită prezența. Membrii familiei Thayer și-au luat vestele de salvare și au urcat pe punte. Jack și-a pierdut din vedere părinții și a sperat că cei doi se aflau undeva pe o barcă. Apoi, tânărul a căutat o cale de a scăpa cu viață.

Titanic
Titanic

Jack a sărit în apă și s-a urcat pe o bucată de lemn plutitoare. A fost găsit într-o stare de șoc, înghețat și nu a fost recunoscut nici măcar de mama sa. După ce s-a întors în America, a aflat că tatăl său a decedat, iar mama sa a supraviețuit împreună cu alte femei care au fost urcate la bordul unei bărci de salvare.

Jack Thayer a fost marcat toată viața de această experiență, dar a reușit să-și continue studiile la Universitatea din Pennsylvania. Ulterior, a ajuns ofițer de artilerie în Primul Război Mondial. De asemenea, a scris o carte despre tragedia de pe Titanic. Jack s-a căsătorit și a avut șase copii, dintre care unul a murit imediat ce s-a născut. Thayer a murit pe data de 20 septembrie 1945.