Home » Life & Style » Alec Baldwin – viața și cariera celebrului actor de la Hollywood, de la succes la tragedie. A împușcat mortal o femeie pe platourile de filmare

Alec Baldwin – viața și cariera celebrului actor de la Hollywood, de la succes la tragedie. A împușcat mortal o femeie pe platourile de filmare

Cojocaru Cristian / 22.10.2021, 13:19
Alec Baldwin – viața și cariera celebrului actor de la Hollywood, de la succes la tragedie. A împușcat mortal o femeie pe platourile de filmare

Alec Baldwin este unul dintre cei mai cunoscuți actori din lume, iar cariera acestuia numără câteva decenii. Află lucruri despre viața celebrului actor dar și despre tragedia prin care trece acum.

Viața și cariera lui Alec Baldwin

Alexander Rae Baldwin III  este un actor, scriitor, comediant, producător de film și activist politic. El este cel mai mare dintre cei patru frați actori din familia Baldwin. Baldwin a câștigat prima oară recunoașterea apariției în a șasea și a șaptea sezoane ale telenovelei CBS Knights Landing.

Născut în data de 3 aprilie 1958, în Amityville, New York, actorul a crescut în cartierul Nassau Shores. Acesta este fiul lui Carol Newcomb și Alexander Rae Baldwing Jr. și are treo frați mai mici. Cei patru copii au fost crescuți ca romano-catolici. Alec Baldwin a urmat liceul Alfred G.Barner din Massapequa, iar mai târziu a urmat cursurile Universității George Washington.

Ulterior, actorul s-a transferat la Școala de Arte Tisch a Universității din New York. Debutul acestuia a avut loc în anul 1987, obținând un rol minor în filmul Forever, Lulu. În 1988, a apărut în Beetlejuice și Working Girl. El a câștigat o recunoaștere suplimentară cu rolul său Jack Ryan în The Hunt for Red October (1990).

Baldwin și-a întâlnit viitoarea soție Kim Basinger când au jucat îndrăgostiți în filmul din 1991 The Marrying Man. Apoi, Baldwin a jucat un feroce director de vânzări în Glengarry Glen Ross (1992), un rol adăugat la versiunea cinematografică a piesei scenice câștigătoare a Premiului Pulitzer de David Mamet.

Mai târziu în același an, a jucat în Prelude to a Kiss cu Meg Ryan, care se baza pe piesa de pe Broadway. Filmul a avut o primire călduroasă din partea criticilor și a încasat 22 de milioane de dolari în întreaga lume. A apărut din nou cu Basinger în The Getaway, un remake din 1994 al filmului cu același nume din 1972. De asemenea, în 1994, Baldwin a făcut o incursiune în filme bazate pe ficțiune cu rolul personajului din The Shadow. Filmul a câștigat 48 de milioane de dolari. În 1996 și 1997 a jucat în mai multe thrillere, printre care The Edge, The Juror și Heaven’s Prisoners.

Baldwin s-a orientat spre interpretarea personajelor, începând cu Pearl Harbor în 2001. El l-a interpretat ​​pe locotenent-colonelul James Doolittle în film. Cu un bilet la nivel mondial de 449.220.945 de dolari, acest film rămâne filmul cu cele mai mari încasări în care a apărut Baldwin în timpul carierei sale de actor. Baldwin a fost nominalizat la Premiul Academiei, la Globul de Aur și la Screen Actors Guild Award pentru interpretarea sa în drama de jocuri de noroc The Cooler din 2003.

A apărut în filmul lui Martin Scorsese The Aviator (2004) și The Departed (2006). În 2006, a jucat în filmul Mini’s First Time. A interpretat alături de Sarah Michelle Gellar în Suburban Girl (2007). Doi ani mai târziu, a jucat în comedia romantică de succes It’s Complicated cu Meryl Streep și Steve Martin. Baldwin a regizat și a jucat în The Devil și Daniel Webster cu Anthony Hopkins, Jennifer Love Hewitt și Dan Aykroyd în 2001.

Baldwin a jucat în Mission: Impossible – Rogue Nation, cea de-a cincea parte a seriei Mission: Impossible, lansată la 31 iulie 2015 și a reluat rolul din Mission: Impossible – Fallout, lansat la 27 iulie 2018. La 27 august 2018, s-a anunțat că Baldwin se va alătura distribuției pentru Joker, jucând rolul lui Thomas Wayne, tatăl lui Bruce Wayne. Mai târziu, la 29 august 2018, Baldwin s-a retras din rol.

alec baldwin
Actorul Alec Baldwin era vizbil afectat de tragedia intamplata pe platourile de filmare

Viața personală a actorului

În luna mai a anului 1990, Alec Baldwin o întâlnea pe Kim Basinger, alături de care juca în filmul The Marrying Man. Cei doi au ajuns ca, din rolul de îndrăgostiți de pe platoul de filmare, să ajungă la fel și în viața reală. Astfel, aceștia au ajuns să se căsătorească în data de 19 august 1993, având împreună o fiică. Mariajul a durat până pe 5 decembrie 2000, iar divorțul dintre cei doi a fost pronunțat în data de 3 septembrie 2002.

Alec Baldwing a susținut că, după șapte ani de probleme, a avut un moment în care gândirea nu a mai fost limpede, și în timpul unui apel, acesta a numit-o pe fiica sa în vârstă de 11 ani ”nepoliticoasă, micuț porc fără gânduri”. Convorbirea a fost vândută către TMZ care a făcut publică înregistrarea, în ciuda legislației care face referire la un minor fără permisiunea ambilor părințim.

Baldwin a recunoscut că a făcut o greșeală, dar a cerut să nu fie judecat ca părinte pe baza unui moment greu. Mai târziu, el a recunoscut pentru Playboy în iunie 2009 că a avut în vedere sinuciderea în legătură cu mesageria vocală care a ajuns la public. Despre incident, el a spus: „Am vorbit cu o mulțime de profesioniști, care m-au ajutat. Dacă m-aș sinucide, Kim Basinger ar fi considerat că este o victorie.”

La sfârșitul anului 2008, Baldwin a făcut un turneu în sprijinul cărții sale despre paternitate și divorț, vorbind despre experiențele sale legate de ea.  În august 2011, Baldwin a început să se întâlnească cu Hillary „Hilaria” Thomas, instructor de yoga la Yoga Vida în Manhattan. Baldwin și Thomas s-au mutat din Upper West Side în Greenwich Village în luna august. Cuplul s-a logodit în aprilie 2012 și s-a căsătorit la 30 iunie 2012, la catedrala veche St. Patrick din New York, iar împreună au șase copii.

Tragedia de pe platourile de filmare

În timpul filmărilor pentru westernul Rust, a cărui acțiune se petrece în secolul al XIX-lea, actorul Alec Baldwin a împușcat două persoane, după cum a relatat poliția. Deși femeia împușcată a fost transportată la spital, aceasta a murit din cauza rănilor. Celalaltă victimă, regizorul filmului, a primit îngrijiri medicale de urgență.

Acum, anchetatorii investighează cazul care a avut loc la Bonanza Creek Ranch, o foarte cunsocută locație pentru filme. Femeia care a decedat esta Halyna Hutchins, care era directorul de imagine al producției, în timo ce Joel Souza, era regizorul filmului. Poliția a declarat că până în acest moment nu au fost depuse acuzații cu privire la incident.

Cei doi ”au fost răniţi prin împuşcare atunci când Alec Baldwin a descărcat o armă de foc utilizată la filmările” pentru lungmetrajul „Rust”, a precizat biroul şerifului din comitatul Santa Fe într-un comunicat.