Home » Life & Style » Armin van Buuren și povestea neștiută de viață. A făcut Dreptul, dar a ales muzica. Cum a ajuns unul dintre cei mai apreciați DJ din lume

Armin van Buuren și povestea neștiută de viață. A făcut Dreptul, dar a ales muzica. Cum a ajuns unul dintre cei mai apreciați DJ din lume

Cojocaru Cristian / 19.09.2021, 12:34
Armin van Buuren și povestea neștiută de viață. A făcut Dreptul, dar a ales muzica. Cum a ajuns unul dintre cei mai apreciați DJ din lume

Armin van Buuren este unul dintre cei mai buni Dj ai lumii însă puțini dintre fanii acestuia îi știu povestea. Află cum a ajuns să fie numit cel mai bun Dj din lume dar și cum a ales muzica în schimbul unei cariere juridice.

Povestea de viață a lui Armin van Buuren

Armin van Buuren are o impresionantă poveste în ceea ce privește cariera sa muzicală. Actual tată, iubirea pentru muzică a început încă din copilărie pentru celebrul artist. Pasionat de tehnologie, acesta a început să dezvolte singur programe pentru calculator, iar de aici până la a învăța arta sintetizării muzcii nu a fost decât un pas. La un moment dat, în timp ce se afla în vizită la unchiul său, acesta a descoperit cum poate crea diferite combinații muzicale cu ajutorul computerului.

”Am fost atât de uimit de ceea ce am văzut că făcea pe computerul lui încât am devenit pe loc dependent de ideea de a crea muzică”, spunea Armin van Buuren.

Banii săi de buzunar erau cheltuiți pe albume de muzică, începând apoi să facă diferite selecții pentru prietenii săi. Mai târziu, l-a descoperit pe Jean-Michel Jarre, un maestru al muzicii electronice, fiind și cel care îi va influența viața mai departe. Chiar dacă trăia și respira muzică, olandezul se gândea să aibă și un plan de rezervă, în cazul în care lucrurile nu ar fi ieșit așa cum și-a dorit.

Așadar, a început Facultatea de Drept și, dacă ziua mergea la cursuri, noaptea mixa în Club Nexus. La un moment dat, van Buuren s-a întâlnit cu Dave Lewis, cel din urmă fiind și acela care l-a ajutat să semneze contracte în Anglia și SUA. Acela a fost momentul când a ales să pună pe pauză studiile și să se axeze pe cariera sa muzicală.

Aflat pe băncile facultății, muzica acestuia a început să fie tot mai apreciată, iar în anul 1999, numele său era deja unul sonor printre cluburile din Ibiza. La un an distanță, piesele acestuia ajungeau în topurile din întreaga lume, iar compilațiile sale era din ce în ce mai ascultate. Colaborarea cu Tiesto l-a ajutat pe Armin van Buuren să urce și mai sus pe culmile muzicii trance.

Patru ani a durat până când a ocupat prima poziție a topului realizat de revista DJ Mag, iar timp de patru ani, a ocupat acest loc. Nominalizat de 2 ori la premiile Grammy și fiind și cap de afiș la spectacolul de după încoronarea regelui Willem-Alexander, Armin van Buuren își vedea iubirea transformată în carieră.

povestea armin van buuren
Concertul lui Armin van Buuren a fost anulat

Cunoscutul DJ în România

Armin van Buuren are o legătură aparte cu țara noastră, iar show-urile pe care le face aici au o rezonanță mondială. La prima ediție a festivalului Untold, Armin van Buuren a fost plătit pentru două ore jumătate și a stat mai mult de cinci ore pe scenă. În momentul în care cunoscutul festival a împlinit 5 ani, renumitul Dj a mixat vreme de 7 ore în fața a câtorva zeci de mii de persoane.

Deși în acest an, Armin van Buuren trebuia să participe la un concert în data de 25 septembrie 2021, din nefericire pentru fanii acestuia, ai muzicii trance și chiar și pentru el, vestea a venit ca un șoc chiar cu o săptămână înainte de eveniment, în data de 18 septembrie 2021: concertul Armin van Buuren din București a fost anulat.

Organizatorii evenimentului au luat decizia de a anula acest concert din cauza restricțiilor impuse de către autorități cu privire la creșterea numărului de persoane infectate.

”Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice sau private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, se arată în hotărârea CMBSU.

Pe pagina sa de Facebook, artistul a transmis un mesaj tuturor fanilor în care afirmă că îi pare rău despre faptul că acest concert a necesitat anulare, însă acesta îi așteaptă pe români în data de 24 septembrie 2022, atunci când a fost reprogramat evenimentul.

”România, am fost atât de aproape de a dansa împreună la cel mai mare spectacol solo al meu. Îmi frânge inima că acum, datorită situației covid-19, nu avem altă opțiune decât să amânăm spectacolul până la 24 septembrie 2022. Echipa mea a lucrat neobosit pentru a face spectacolul vieții și am fost atât de încântat să ne revedem și să simțim energia frumoasă, dar în loc să mă uit la ce ar fi putut fi, aștept cu nerăbdare anul viitor. Deși nu vă putem arăta ce am creat anul acesta, vă promit că anul viitor veți asista la un spectacol care va fi amintit pentru totdeauna. Aveți grijă și rămâneți în siguranță până atunci!”  a scris Armin van Buuren pe pagina sa de Facebook.