Home » Life & Style » Astrologie: Cum ne influențează Venus în Rac (02 Iunie – 25 Iunie 2021) relațiile și confortul emoțional

Astrologie: Cum ne influențează Venus în Rac (02 Iunie – 25 Iunie 2021) relațiile și confortul emoțional

Astrolog D. Mădă / 07.06.2021, 19:52
Astrologie: Cum ne influențează Venus în Rac (02 Iunie – 25 Iunie 2021) relațiile și confortul emoțional

În următoarele 3 săptămâni, frumoasa Venus (relații, iubire, dorințe, valori) schimbă decorul și energia. Lăsam în spate curiozitate și jovialitatea gemenilor, pentru a face cunoștință cu sensibilitatea și intimitatea Racului. Acest semn de apă este asocierea perfectă cu un ocean plin de emoții, de empatie, de creativitate și vulnerabilitate, fiind guvernat de Lună (feminitate, mama).

Venus în Rac. Cum ne influențează de fapt

Întâlnirea la care ne invită Venus în Rac este un festival al iubirii, care presupune să ne alegem cu grijă persoanele/comunitate lângă care putem crea acel colț de rai, menit să ne ofere sentimentul de “home sweet home”, siguranță, discreție și romantism, departe de agitația cotidiană, așa cum mama în copilărie ne veghea spațiul sacru al jocului.

Dacă Venus în Gemeni ne-a pus față în față cu propriile adevăruri sau îndoieli, având ca temă principală “pastila de sinceritate” sau comunicarea transparentă în cadrul relațiilor, acum prin energia Racului avem ocazia să integrăm tot ceea ce am învățat sau înțeles în raport cu propria persoană, dar și cu mediul exterior.

“Cum reacționez la impresiile și la stimuli exteriori (spontan, cu sensibilitate, distant, cu teamă)?”
“Cât de repede mi se schimbă dispozițiile?”

Cu Venus în Rac și Mercur(comunicare, gândire, învățat) retrograd în Gemeni, trăirile și sentimentele sunt un potențial de învățare și creștere a propriului sine, reflectând și reanalizând modul în care oferim protecție, sfaturi și sprijin necondiționat atât celor dragi, cât și nouă înșine.

Este important să dăm curs propriile emoții în funcție de relațiile, valorile și pasiunile pe care le avem. Motiv pentru care, prin acestă conexiune astrală este sănătos de a nu aduce în cuplu sau în relația de amiciție/prietenie raportul părinte/copil, confundându-se astfel sentimentul de siguranță și iubire cu nevoia de protecție primită (sau nu) în copilărie de la părinți.

Cum ne influențează Venus în Rac
Cum ne influențează Venus în Rac

Efectele resimțite

Stările interioare pot oscila, fie prin dedicare totală celor dragi, fie prin retragere în propria cochilie, “un pas înainte și doi înapoi” (rac). Atitudinea cu care observăm că „e înnorat afară” va face diferența între a avea o zi reușită, sau doar una în care ne “plângem de orice”.

Momentele când ne simțim vulnerabili sau ne cuprinde oboseala sunt ideale pentru a schimba ceva în ambientul nostru, poate a asculta o melodie care ne relaxează, sau poate chiar a medita 20 de minute dacă jobul ne permite.

Partea provocatoare a acestui tranzit, poate scoate la suprafața amintiri/adevăruri mai puțin confortabile (Mercur retrograd), legate de familie, tradiții sau anumite relații din trecut, devenind mult mai emotivi și nostalgici. Iată un moment bun de a face pace cu trecutul, de a ierta – pe noi și ceilalți.

De asemenea să facem alegeri asumate și înțelepte, de pe urma cărora să știm că ne este bine în “casa” sufletului, să apreciem sau să redefinim/revizuim ce trăim azi și ne poate aduce bucurie, înțelegând că trecutul este o alcătuire de experiențe /trăiri (chiar dacă nu a fost totul liniar), care ne-au fost liant pentru prezent, nu personajul principal al filmului pe care-l numim viață.

Atenție, ideea e să nu ne gândim că undeva o ființă superioară ne manevrează emoțiile și trăirile interioare, valsând cu ele după bunul plac. Sunt „chimii” pe care le trăim ca raport la cine suntem noi ca ființe umane, în toată coplexitatea noastră, deoarece se ascund mult mai multe adevăruri dincolo de culoarea ochilor și kilogramele pe care le avem.

Să curgem precum apa prin propria intuiție, care poate curăța tot ce este “prăfuit sau dogmatic” în planul subconștient, oferind iubire și acolo unde avem “restanțe”.

Loialitatea și grija față de cei apropiați (Rac) este importantă, dar pentru ca ele să fie manifestate dintr-o zonă autentică este esențial să le cultivăm mai întâi în interiorul nostru, să nu ne abandonăm vreodată.

Evoluție
Evoluție

Recomandări prețioase

Să întindem mâna și să cerem (sau să oferim) ajutorul atunci când ne simțim epuizați sau lipsiți de vitalitate.

Să (ne) privim cu compasiune, să înțelegem mersul lucrurilor și să nu mai forțăm rezultatul final fără să trecem prin procesul care-l plămădește. Nici măcar o clătită nu va ieși gustoasă chiar dacă amesteci ingredientele corecte, dacă în schimb nu le dai timp să se adapteze unele cu altele.

Prin opoziția Rac (Venus) – Capricorn(Pluton) Rx (22 – 24 Iunie) putem (re)descoperi care sunt situațiile/stările de vulnerabilitate și ce atașamente emoționale încă au puterea asupra noastră și ne scurg de energie.

Poate fi ca un “extemporal” neanunțat, dacă lucrezi și îți înveți lecția vei știi cum să reacționezi . Ce-i drept „scoate-ți o foaie de hârtie” este una din acele fraze care mai poate trezi emoții și azi. Așa și noi, este important să rămânem de partea noastră, conectați la dragoste și încredere, evitând geloziile (unele pot fi și nefondate), competiția și manipularea în cadrul parteneriatelor.

Prin dizolvarea temerilor sau fricilor adânc înrădăcinate (de ex nevoia/dorința de putere sau control asupra celorlalți sau vice -versa) ne putem recăpăta ulterior curajul și încrederea în propriile forțe.
C.G.Jung spunea – “ Nu ne luminăm prin faptul că ne închipuim luminați, ci prin conștientizarea întunericului.”

Sura foto: liveabout.com