Home » Life & Style » Astrologie – Mercur în Berbec 04.04.2021 – 19.04.2021. Putere de concentrare și idei originale

Astrologie – Mercur în Berbec 04.04.2021 – 19.04.2021. Putere de concentrare și idei originale

Astrolog D. Mădă / 06.04.2021, 19:09
Astrologie – Mercur în Berbec 04.04.2021 – 19.04.2021. Putere de concentrare și idei originale

Mercur (comunicare, gândire) și-a încheiat ultimul capitol din cele 12, în data de 03.04.2021. A fost o experiență captivantă, pe alocuri cu ceață și derută, ghidați mai mult de intuiție și inspirația de moment, resimțit mai mult ca un rollercoaster emoțional. Ca în orice situație dusă la bun sfârșit, este bine să profităm de acest moment de final de capitol și să concluzionăm: „Cu ce am rămas din toată povestea?”. Acolo unde există dubii avem loc de pus întrebări și de adus argumente necesare unui proiect solid (propria viață).

Mercur în Berbec 04.04.2021 – 19.04.2021

Mercur nu pierde vremea, motiv pentru care deja a deschis noul capitol în data de 04.04.2021, purtând semnătura înflăcăratului Berbec. Experiența cu Mercur (Alchimistul) în Berbec condus
de Marte, poate fi una plină de impulsivitate, concluzii pripite, “limba ascuțită”, dar și una însoțită de mult curaj, idei originale, inedite și cu o putere de concentrare mai mare sau precum spune o vorbă din popor “Ce-i în guşă, şi-n capuşă” ( gușă = gură, căpușă = cap).

Mercur în Berbec 04.04.2021 - 19.04.2021
Mercur în Berbec

De aici putem înțelege că, prin acestă conexiune, ne vom putea limpezi gândurile, vom putea dizolva ceața din planul conștient reușind să ne facem auziți mult mai ușor, exprimându-ne propriile idei și păreri la superlativ precum o “portavoce”.

Odată manifestate ele ne pot propulsa în vârful propriei piramide, ca adevărați pionieri sau deschizători de drumuri asupra propriei evoluții și nu numai.

Cu Mercur în Berbec pot exista și momente în care ne putem exprima “dureros de sinceri” în raport cu ceilalți.

Ce este bine să faci

Nu este tocmai ușor când nu avem obiceiul de a ne spune cu voce tare convingerile, și cel mai important acele gânduri de care pot beneficia mult mai multe persoane. Ce putem face concret? Să ascultăm cu atenție, arătând că ne pasă de părerile interlocutorului, construind un dialog colaborativ nu unul în care să ne urmărim doar impunerea propriului punctul de vedere. Să încurajăm și să mulțumim zilnic, și în același timp lucrând cu stima de sine, să fie adusă la un nivel în care ne susține ca persoană, și nu lezează pe altcineva.

Putere de concentrare
Putere de concentrare

La pol opus așa cum aminteam și mai sus este important să nu facem exces de zel, să fim ponderați prin a nu ne “arunca cu capul înainte, precum berbecul” așa cum spune și o vorbă din popor, să filtrăm care sunt planurile și ideile în care merită cu adevărat să ne investim energia și resursele. Puteți lua în calcul:

1. Cât de mult vă doriți să inițiați lucruri noi la nivel personal?
2. Care este „prețul” pe care sunteți dispuși să-l “plătiți”? (Timp, zona de comfort, noutate, energie și creativitate)
3. Ceva ce se va schimba în bine după realizarea respectivei idei? (A se descrie cu plus de detalii)

Pe parcursul acestui tranzit Mercur va face un aspect benefic cu Saturn în Vărsător și Marte în Gemeni.
Conexiunea dintre Mercur și Saturn (09.04 – 11.04) ne poate oferi acea putere mentală de a ne concentra asupra unor idei/proiecte noi care pot aduce plus valoare cercului social din care facem parte.

Țeluri și obiective
Țeluri și obiective

Efectele resimțite

Aspectul dintre Mercur și Marte (16.04 – 18.04) se regăsește din punct de vedere tehnic în recepție mutuală. Acestă întâlnire este dacă vreți ca și exemplu, echivalent cu o situație în care 2 persoane fac schimb de case. Mercur se afla în semnul de domiciliu a lui Marte, iar Marte se afla în semnul de domiciliu a lui Mercur.

Este o energie care aparent poate crea o senzație de agitație sau forfotă mentală, însă ne poate ajuta benefic dacă rămânem focusați și încrezători în propriul sine, în acele idei/planuri unde noile coordonate ne susțin spre a construi un nou drum.

Spre final de tranzit (16 – 17 Aprilie) Mercur și Soarele în Berbec se întâlnesc cu Pluton în Capricorn, formând un aspect provocator, dar și eliberator aș spune. Poate fi un moment când pasiunile/obsesiile se arată și scaldă în lumina soarelui, iar dorința și lupta pentru control pot scoate la suprafață proprii scheleți din dulap.

Berbec
Berbec

Și dacă tot suntem la început de an astrologic (și de a ne scrie noua poveste altfel), aș spune că este important să continuăm curățenia de primăvară și la propriu și la figurat înțelegând că această energie adusă de Constelația Berbecului ne vorbește despre renaștere.

Este de fapt un maraton și nu un sprint, și poate cel mai mult contează modul cum călătorim și nu destinația finală. Dacă ai ajuns pe un varf de munte, să lași timpul să curgă firesc, iar tu să te bucuri de priveliște, să pleci de acolo cu un zâmbet larg pe față și multe imagini stocate în memoria inimii.

Dacă marea ți-a fost mai la îndemână, să-i încredințezi o intenție. Poate valurile vor fi prea reci ca să te tenteze o baie, însă aerul curat și muzicalitatea mării pot trezi noi surse de inspirație.
Important este să ne păstrăm bucuria, pacea și înțelepciunea în tot ce alegem să facem și nu în ultimul rând să Fim. Să fim mai curajoși și mult mai conectați la potențialul nostru.

Sadhguru spunea : “Iubirea nu se rezumă la cineva. Iubirea nu este vreun tip de acțiune. Iubirea este felul tău de a fi.”