Home » Life & Style » Horoscop » Astrologie ~ previziuni astrale, 04 Noiembrie ~ 08 Noiembrie 2020. Mercur staționar în mers direct în Balanță. “Cu răbdarea treci marea!”

Astrologie ~ previziuni astrale, 04 Noiembrie ~ 08 Noiembrie 2020. Mercur staționar în mers direct în Balanță. “Cu răbdarea treci marea!”

Astrolog D. Mădă / 04.11.2020, 11:33
Astrologie ~ previziuni astrale, 04 Noiembrie ~ 08 Noiembrie 2020. Mercur staționar în mers direct în Balanță. “Cu răbdarea treci marea!”

Toată săptămana acesta ne aflam sub influența lui Mercur în Balanța și a celui care a făcut subiectul multor articole de astrologie din 2018 și până în prezent ~ Zeul Timpului Saturn. De azi, planeta comunicării Mercur se pregătește să își reia mersul direct. A fost o perioadă (14.10.2020 ~ 03.11.2020) în care am tot fost scoși la tabla cu privire la modul în care comunicăm și relaționăm (Balanța și Scorpion).

Mercur staționează în Balanță

Începând cu acestă săptămână și până pe 10.11.2020, perioadă cât Mercur traversează ultimele grade din semnul Balanței, vom avea o mai mare claritate în a decide modul în care vrem să comunicam și relaționăm de acum încolo.

Perioada de retrogradare, mai ales cea a planetelor personale cum sunt Mercur sau Marte, este o binecuvântare mascată. Spun asta pentru că orice lucru pe care il facem prin rutina zilnică ne poate face să tratăm cu prea mare ușurintă anumite teme de viață.

Tranzitul retrograd este momentul când energiile se întorc din exterior către interior, către latura noastră emoțională, fiind un moment puternic și benefic pentru a reflecta sincer și a aduce la lumină ceea ce este ascuns în subconștientul nostru.

Mercur staționar în mers direct în Balanță. E momentul să ne folosim energia în ceea ce contează cu adevărat pentru noi
Mercur staționar în mers direct în Balanță. E momentul să ne folosim energia în ceea ce contează cu adevărat pentru noi

Este important să folosim perioada de retrogradare pentru orice schimbare care este în acord cu sufletul nostru, și mai ales acum să ne investim energia (Marte Rx) în ceea ce contează cu adevărat pentru noi în raport cu ceilalți.

Revenind acum la intervalul analizat, așa cum spuneam și mai sus Mercur staționează în Balanță pe ultimele grade, urmând să își reia efectiv mișcarea in mers direct undeva după data de 10.11.2020.

Energia resimțită la nivel interior în acesta perioadă, chiar dacă nu a fost și încă nu este una ușoară, ne subliniază fiecăruia în parte că încă nu este momentul 0 de a ridica frâna de mâna. Mai degraba, e bine a privi în profunzime modul în care ne folosim acum de puterea cuvântului și a felului în care ne investim energia în cadrul parteneriatelor de orice natură.

Ce efecte se vor resimți

De aceia aceste zile pot fi resimțite destul de intens, cu posibile blocaje(Saturn) sau neînțelegeri în ceea ce privește comunicarea (Mercur) și modul în care interacționăm cu ceilalți. Cum Venus (relații, iubire, dorințe, plăceri) se află în Balanță, ne putem folosi de calitățile sale pentru a depăși aceste conflicte sau dizarmonii, dând dovadă de calm și diplomație.

O abordare corectă este aceea de unu la unu, privind și tratând temele readuse în discuție obiectiv și asertiv. Senzația de frustrare că nimic nu merge așa cum ne-am planificat (Mercur) este de fapt un motiv bun de a ne reconecta la propriul nostru adevăr interior și de a avea încredere în propria intuiție. Această perioadă (tranzit) este o oportunitate frumoasă de a încetini ritmul interior și de a ne cultiva arta răbdării (Saturn), așa cum spune și o vorba din popor “cu răbdarea treci marea”.

Mercur în Balanță
Mercur în Balanță

Echilibru (Balanța) îl putem aduce prin înțelepciunea și maturitatea mentală cultivată de-a lungul perioadei cât Mercur s-a aflat retrograd, înțelegând că sunt lucruri pe care nu le putem controla. Acum este momentul de a ne focusa doar pe acele lucruri care stau în sfera noastră de control. Pe măsură ce Mercur va înainta în mers direct, vom avea ocazia până la finele lunii Noiembrie să materializăm tot ce am reanalizat și reevaluat în ultima perioada. Situații care sunt legate de contracte, afaceri, comerț, acte și călătorii își pot găsi rezolvarea sau soluțiile optime.

Este timpul să devenim ființe asumate și responsabile, ne tot spune Saturn în Capricorn din 2018, pentru tot ce am permis să se întâmple de-a lungul timpului cu voia noastră, iar pentru acele situații/evenimente care nu au făcut voia noastră, este timpul să ne trezim propria conștiința spre a ne onora propriul adevăr. Este timpul de a ne recapătă puterea acolo unde am cedat-o.

Rugăciunea este “respirația sufletului”, cea care aduce echilibru vieții. Este momentul când Egoul “stă jos” nemaiavând pe cine influența. Până la urma, el este partea din noi care are nevoie constant de aceste clipe pentru a înțelege mai bine imaginea de ansamblu, scopul mai larg, conexiunile până la destinație finală