Home » Life & Style » Astrologie – Soare în Taur (sezonul Taurului) 20 Aprilie – 20 Mai. Pragmatism și materializare

Astrologie – Soare în Taur (sezonul Taurului) 20 Aprilie – 20 Mai. Pragmatism și materializare

Astrolog D. Mădă / 20.04.2021, 14:39
Astrologie – Soare în Taur (sezonul Taurului) 20 Aprilie – 20 Mai. Pragmatism și materializare

Începând cu data de 20.04.2021 vom parcurge o nouă etapă astrală și energetică a noului an astrologic – Soare în Taur (sezonul Taurului). Ce poate fi mai frumos decât invitația Mamei Natură, de a ne onora călătoria prin tot ce înseamnă consolidarea și materializarea propriilor intenții sau planuri stabilite în sezonul Berbecului.

Soare în Taur (sezonul Taurului). Principalele aspecte ale perioadei

Prin sezonul Berbecului am avut parte de acel start sau bust de energie în a (re)descoperi dorința de a iniția noi etape de viață, de a ne continua călătoria eroului. Ne-am recapăt curajul de a Fi și a îndrăzni să explorăm Pionierul interior. Odată cu sezonul Taurului dinamica energiei se schimbă. Focul sacru al berbecului se liniștește, lăsându-ne spațiu și timp să ne odihnim și să ne așezăm, să revenim cu picioarele pe pământ (a ne împământeni, înrădăcina).

Sezonul Taurului
Sezonul Taurului

Ca în orice proiect de succes, sunt apreciate ideile sclipitoare, acțiunile de implementare a acestora, cât și timpul și energia pe care le consolidăm cu pauze constante, o atenție către starea de bine generală a proiectului, dar și a executantului. A face diferenta între răbdare/așteptare și lene/procrastinare este foarte important de păstrat în planul în curs.

Acest moment din an eu îl percep precum turnarea unei fundații, pe care urmează să ne construim încet dar sigur propriile dorințe, cele ale sufletului, dar și cele care ne aduc confortul și siguranța zilei de mâine. Taurul este guvernat de planeta Venus, ceea ce face ca până pe 20.05.2021 să fim conectați la dorința de a ne îmbunătăți situația financiară, sistemul de valori, dar și traiul zilnic și calitatea timpului petrecut alături de cei dragi.

Este evident că pentru fiecare persoana în parte rețeta va diferi într-un punct sau altul, sarea din bucate stă în perseverența și curajul cu care ne urmarim obiectivele.
“Fericirea: un cont bancar consistent, un bucătar bun și o digestie sănătoasă”. (Taur)- Jean – Jacques Rousseau.

Soare în Taur. Materializare
Materializare

Recomandări prețioase

Petrecerea timpului în natură împreună cu cei dragi pot fi o “pastila” de fericire, descoperind frumosul în cele mai simple lucururi. Și, dacă cele enumerate încă mai sunt trecute cu ușurință cu vederea, este bine să fim riguroși cu modul cum ne petrecem timpul. Cât de mult reușim să fim așa cum ne dorim cu adevărat? Și unde ar mai fi de adus îmbunătățiri, dacă e cazul?

Trecerea de la ideea de a acționa în grabă sau mereu pe fugă a Berbecului la încet, cătinel, pragmatic poate fi resimțită precum o trambulină. Beneficiile acestei perioade pot rezulta din lucrul constant pentru a păstra starea de echilibru, de posibilitate prin care putem evolua.

Un punct de pornire este să recunoaștem momentele când suntem de fapt în echilibru, pe vibrația potențialului creator, cum ne comportăm, ce alegem să facem, ce ne aduce calm mental și ce ne susține tonusul?

În spiritul acesta este important ca în următoarea perioadă să Nu căutam linia de sosire, să nu abandonăm din prima ce am inițiat în ultima lună (asta dacă ne reprezintă cu adevărat propriul sine). Să avem răbdare în a construi și aborda noi cărări nebătătorite, bucurându-ne de călătorie, fără a ne epuiza.

Soare în Taur. Răbdare în a aborda noi căi nebătătorite
Răbdare în a aborda noi căi nebătătorite

La pol opus provocarea adusă de acest sezon poate interveni atunci când rămânem ancorați în propriile idei, ne complacem în trăiri și principii refuzând cu încăpățânare să eliberăm acele situații sau manifestări care pot bloca actul/puterea de creație și a bucuriei de a fi.

Taurul este un semn fix/ de pământ, conservator și tradiționalist fiind hotărât și conectat la “a avea” “bogăția care să îi trezească plăcerile trupului și mai puțin ale sufletului”.

Putem evita modul rigid și dogmatic de a privi lucrurile, dacă abordăm o viziune tipică scorpionului, semnul opus taurului. O analiză profundă, de a “sapă” în adâncul “pământului”(sufletului) fiind locul de unde putem extrage noi viziuni/strategii care ne pot îmbunătăți starea de bine și resursele de orice natură.

“Securitatea îndeamna la lenevie”- Rod McKuen

Ce e bine să facem în sezonul Taurului

Pentru a lucra constructiv acest sezon vă invit să meditați asupra următoarelor întrebări:

  • “Care sunt cele mai valoroase lucruri și cele mai dragi principii din vița mea?”
  • “La ce anume nu aș vrea să renunț cu nici un chip?”
  • “Ce anume aș vrea să obțin cu orice preț?”
  • “Ce trebuie să fac și ce trebuie să am pentru a mă simți sigur pe mine?”
  • “Pierderea căror lucruri m-ar lipsi de sentimentul de siguranță și de conștiința propriei mele valorii?”
  • “Ce anume îmi doresc cel mai mult?”
  • “Cu ce lucruri, oameni sau idei mă pot identifica cel mai ușor?”

Fiind un semn guvernat de însăși Afrodita, este o perioada bună în care este important să avem grijă de trupul nostru, să ne răsfățăm prin masaje de relaxare, preparate culinare care ne pot satisface și cele mai pretențioase papile gustative, accesarea diverselor terapii care pot contribui la restabilirea echilibrului emoțional, de a reface conexiunea dintre minte-trup-suflet.

Soare în Taur. Restabilirea echilibrului emoțional
Restabilirea echilibrului emoțional

Printre plantele medicinale care sunt specifice acestui semn putem regăsi ginsengul, traista ciobanului și salvia, iar condimente care aduc savoare preparatelor, și energie sufletului de sezon sunt scorțișoara și salvia.

Iar cei care aleg sau practică meditația sau yoga, amintim că printre mineralele/cristalele caracteristice momentului putem regăsi corali, smarald, turmalin verde și carneol.

Este important să ne bucurăm de acestă călătorie, căutând calitatea și nu cantitatea în orice alegem să facem.

Modul în care ne dorim să avansam și progresăm atât la nivel personal cât și social reprezintă un “proiect serios”, un maraton, iar pentru asta poate ar fi bine să medităm la atitudine broscuței țestoase, din fabula lui Esop “Iepurele și Broasca Țestoasă” – “străduința este un dar neprețuit”.