Home » Life & Style » Astrologie – Venus în Pești 25.02.2021 – 21.03.2021. Ne așteaptă o perioadă plină de romantism și empatie

Astrologie – Venus în Pești 25.02.2021 – 21.03.2021. Ne așteaptă o perioadă plină de romantism și empatie

Astrolog D. Mădă / 04.03.2021, 12:45
Astrologie – Venus în Pești 25.02.2021 – 21.03.2021. Ne așteaptă o perioadă plină de romantism și empatie

În această primăvară, simfonia iubirii este scrisă cu majuscule și cântată sub cele mai sensibile note de pe portativul cerului. Un cer de un albastru infinit dinspre care se aude cântecul sufletului, a iubirii necondiționate, a dragostei pentru artă și frumos, sub vibrațiile atente ale planetei Venus care în intervalul 25.02 – 21.03 se conectează cu energia peștilor (în exaltare).

Venus în Pești 25.02.2021 – 21.03.2021. Cum ne influențează

Ultimul semn al zodiacului ne aduce o retrospectivă a celor mai frumoase, dar și provocatoare momente trăite pe parcursul derulării celorlalte semne zodiacale. Astfel, de această dată, prin acest tranzit ne putem ancora mult mai ușor în planul intuitiv, să simțim cu adevărat ce anume ne dorim să se întâmple în viața noastră.

Este perioada ideală în care sufletul nostru se poate deschide prin a trăi și iubi profund, în anumite situații și platonic, putând învăța arta de a ierta tot ce ne-a creat un dezechilibru emoțional și de a ne liniști mintea. Cu Venus în Pești vom avea tendința de a fi mai emotivi, mai romantici, mai înțelegători, mai empatici.

Venus în Pești 25.02.2021 - 21.03.2021
Venus în Pești

Unul din darurile (energia) acestui semn este legat de lumea viselor (somnul) care în următoarea perioada ne poate fi ghid în a primi mesaje subtile de la sursa divină.

Ce e bine să facem

A avea o rutină de somn echilibrată este un fapt obligatoriu, dacă ne dorim să avem parte de un somn odihnitor. Idei în acest sens: ecranele (telefon, TV, laptop etc) nu mai sunt disponibile cu cel puțin o oră înainte de a stinge lumina pentru a merge la somn.

O baie relaxantă și/sau o ședință scurtă de meditație, sau de a scrie în jurnal lucruri de peste zi pentru care ești recunoscător/recunoscătoare, pot înlocui serialul care va fi accesibil și mâine sau ce se mai întâmplă pe paginile de social media. Toate pot aștepta când faci ceva pentru a avea energie și bună dispoziție ziua următoare.

Inima și sufletul se aliniază invitând egoul să ia o pauză, făcând loc celor mai pure intenții să “danseze”, pentru un bine mai înalt oferit celor care sunt în nevoie, dar și sufletului nostru. Să întoarcem dragostea și către propriul templu, cel al sufletului, scânteia divină din noi. Stima de sine poate fi lucrată pentru a o întări acolo unde vocea ei este bine ascultată, sau pentru a o auzi acolo unde lipsește.

Venus în Pești. Iubire
Iubire

Dragostea se aliniează cu arta fiind sursă de inspirație pentru a găsi rezolvări asupra propriilor dorințe/ nevoi, dar și a celor din jur. Cei care activează în lumea artistică (fie că vorbim despre muzicieni, pictori, scriitori, designeri etc.), dar și cei care lucrează cu sufletul oamenilor (psihologi, coachi, vindecători, doctori) sunt puternic susținuți.

Deasemenea Peștii conduc tot ce are legătură cu lumea nevăzută , adâncurile apelor uneori și tulburi, motiv pentru care este important să rămânem ancorați în planul concret, prin a visa la ceea ce ne dorim (fie că vorbim despre valori de orice natură sau relații) cu ochii deschiși, fără a pica în plasa “ochelarilor roz la ochi”.

Așteptări vs. concret

Tendința de a proiecta asupra celorlalți propriile vise sau idealuri, poate să vină la pachet și cu o porție de dezamăgire. Este important să păstram limite sănătoase între ce este vis/ideal vs realitate, între așteptări vs concret. Partea de Umbră a acestui semn poate crea momente sau situații în care dependența, iluzia sau negarea să fie mai “la îndemână ”. Este important să rămânem prezenți și cu picioarele pe pământ pentru a nu gusta din cupa falselor iluzi sau a așteptărilor fanteziste.

Venus în Pești. Romantism
Romantism

Cum? Fiind sinceri cu noi înșine în primul rând. Acționând cu puțin pragmatism, nu avem nici lampa lui Aladin, nici duhul care ne îndeplinește orice dorință pocnind din degete. E necesar să fim categorici cu modul cum ne organizăm timpul zilnic, cum facem loc lucrurilor care ne sunt de folos, și cum ne obișnuim să renunțăm la acele acțiuni care ne dau falsa impresie de divertisment.

Pentru a integra mai bine energia acestei perioade las mai jos câteva întrebări cheie:

  • “Ce înseamnă pentru mine cuvântul “romantic” sau “iubirea romantică”? “Ce sentimente îmi declanșează cuvintele “dorul după al nouălea cer”?
  • “Când și de ce îi înșel pe cei din jurul meu? Când anume prefer să tăinuiesc un lucru în loc să-l dezbat în cuvinte?”
  • “Când am tendința de a evita anumite situații, anumiți oameni sau obligații și din ce motiv?
  • “Tind oare spre rolul de martir?”
  • “Mă simt bine în rolul de salvator și bun samaritean?
  • “Când anume sufăr de pierderea eului, respectiv de o lipsă de forță a eului și a capacității de a acționa?”

Deasemenea Micuța Benefică poate contribui la vindecarea anumitor relații prin iertare, ajutându-ne să înțelegem că unde există indiferență/frică, nu poate exista iubire, revărsând valuri de compasiune, înțelepciune față de tot ce s-a trăit în acea relație/situație.

Uneori, avem nevoie să închidem uși, pentru a deschide porți noi.

Așa cum aminteam și mai sus, Peștii sunt un semn de final, iar acum este important să nu mai ocolim adevărul, să dăm dovadă de maturitate și blândețe pentru tot ce a ajuns la capăt de drum.