Home » Life & Style » Averea Simonei Halep. Câți bani a strâns sportiva din tenis până la 29 de ani

Averea Simonei Halep. Câți bani a strâns sportiva din tenis până la 29 de ani

Bucur Ioana / 20.10.2020, 18:00

Are doar 29 de ani, dar este multimilionară! Simona Halep a reușit să strângă o avere fabuloasă din premiile castigate pe terenul de tenis. Câți bani i-au intrat în conturi în 2020, anul în care a jucat cele mai puține partide din ultimii ani de carieră?

Averea Simonei Halep. Câți bani a strâns sportiva până la 29 de ani

Pe site-ul oficial WTA, Simona Halep este prezentată ca o iubitoare de muzică și fotbal, a cărei mâncare preferată sunt pastele și băutura preferată este…sucul de portocale! Descrierea pe scurt continuă cu orașul preferat – Paris, turneul de tenis preferat, Roland Garros, și idolii care i-au marcat cariera – Justine Henin și Roger Federer.

Simona Halep a atins racheta de tenis, întâia oară, când avea doar patru ani. S-a născut într-o familie de aromâni. În tinerețe, tatăl ei, Stere Halep, tehnician zootehnist, a jucat fotbal pentru pentru AS Săgeata Stejaru, înainte de a-și deschide propria fabrică de lactate. Sportul i-a rămas în suflet așa că și-a ncurajat copiii să își urmeze pasiunile, gândindu-se mereu cum ar fi evoluat cariera lui de fotbalist, dacă părinții săi ar fi putut să îi acorde mai mult sprijin financiar în copilărie. După ce a asistat la un antrenament de tenis al fratelui ei, Simona Halep nu s-a mai dezlipit de teren. Chiar dacă, câțiva ani mai târziu, Nicolae, fratele ei, a renunțat, ea a continuat pregătirea. Iar restul este istorie…

Averea Simonei Halep. Câți bani a strâns sportiva până la 29 de ani
Averea Simonei Halep. Câți bani a strâns sportiva până la 29 de ani (sursa foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe)

Averea uriașă a Simonei Halep. Câți bani a strâns din tenis până la 29 de ani

După înfrângerea suferită, în 2020, în turul 4 de la Roland Garros, în fața jucătoarei Iga Swiatek, Simona Halep a anunțat că nu va mai juca deloc anul acesta. Înainte de retragerea temporară, Halep a suferit doar trei înfrângeri în 2020. Titlul de la Roma rămâne cea mai bună performanță reușită de Halep, care s-a mai impus și la Dubai și Praga.

Averea Simonei Halep. Câți bani a strâns sportiva până la 29 de ani
Averea Simonei Halep. Câți bani a strâns sportiva până la 29 de ani (sursa foto: Inquam Photos / Daniel Stoenciu)

Până la vârsta de 29 de ani, Simona Halep a reușit să strângă o avere uriață! Potrivit WTA, românca a strâns din tenis nici mai mult nici mai puțin de 37,045,911 de milioane de dolari, clasându-se locul al patrulea al celor mai bogate jucătoare de tenis. Pe primul al topului se află Serena Williams, cu 93,634,967 de dolari, urmată desora ei, Venus Williams, 41,958,284, și rusoaica Maria Sharapova, 38,777,962.

În 2020, chiar dacă a juat mult mai puține meciuri decât în alți ani, Simona Halep a câștigat aproape două milioane de dolari din tenis.  Pentru semifinala de la Australian Open 2020, unde a fost eliminată de Garbine Muguruza, Simona Halep a primit 720.523 de dolari, aceasta fiind cea mai mare sumă încasată în 2020. Doar două săptămâni mai târziu, românca primea 696.680 de dolari pentru titlul de la Dubai. În turneele din Europa, Simona Halep a câștigat 25.000 de dolari pentru titlul obținut la WTA Praga, iar titlul de la Roma adus 254.436 de dolari. Turul 4 de la Roland Garros a însemnat și 208.900 dolari.