Home » Life & Style » Când găsești cele mai ieftine bilete de avion. Cum este calculat de fapt prețul unui bilet de avion

Când găsești cele mai ieftine bilete de avion. Cum este calculat de fapt prețul unui bilet de avion

Voicu Costin / 26.05.2022, 13:07
Când găsești cele mai ieftine bilete de avion. Cum este calculat de fapt prețul unui bilet de avion

Biletele de avion, în general, au un preț ridicat. Mai ales când sunt cumpărate în ultimul moment sau pentru o deplasare neașteptată. Pentru a afla câteva secrete din interior sau experiențe împărtășite de diferiți internauți de-a lungul timpului, rămâneți cu noi pe mai departe.  Când este cel mai bine să cumperi bilete ieftine de avion?

Zilele în care găsești cele mai ieftine bilete de avion

Dacă te-ai săturat să cumperi bilete de avion la prețuri exagerate, atunci ar trebui să ții cont de sfaturile din acest material, dezvăluite de un însoțitor de zbor al unei mari companii.

În cazul în care visezi la business class, tot ce trebuie să faci, este să aștepți până la aeroport. Deși poate părea ciudat, e mai bine să cumperi un bilet la clasa economică și să încerci să-l îmbunătățești la aeroport. Uneori, dacă aeronava e goală, iar tu ești membru într-un program de fidelitate cu compania, agentul de la check-in te poate muta la business class fără să fie nevoie să scoți bani din buzunar în plus.

Totuși, chiar dacă o vei face, tot vei ieși mai ieftin, decât dacă ai fi plătit online. Un alt sfat util ar fi să ajungi în aeroport ceva mai devreme, când mai sunt locuri disponibile, și să fii cât poți de amabil cu agentul.

În ce zile este indicat să cumperi bilete de avion

Cele mai bune zile pentru a cumpăra bilete ceva mai ieftine sunt marțea și miercurea. Motivul e simplu: prețurile tind să fie mai mici după și înainte de weekend. Iar dacă ai flexibilitate, încearcă mai multe zile din calendar în loc să optezi pentru o dată fixă.

Cum este calculat prețul unui bilet de avion

Fiecare companie aeriană are propriul calcul în ceea ce privește prețul biletelor. Dar majoritatea țin cont de următoarele criterii:

  • Prețul de bază
  • Taxa pentru combustibil
  • Taxele de aeroport
  • Locul din avion
  • Bagajul.

Prețul unei călătorii cu avionul nu este fix, ci poate fi diferit, chiar dacă este operat de aceeași companie de transport. Prețul biletului de avion este fluctuant și datorită cererii și ofertei. În vacanțele de Crăciun, de Paște sau în cele școlare, datorită cererii ridicate, vei observa că prețurile nu scad deloc sau dacă scad, reducerile sunt nesemnificative. În alte cazuri, un preț spre o mare capitală europeană este ridicat, fără nici un motiv.

Achiziționarea unui bilet de avion printr-o agenție de turism este o opțiune binevenită, acestea beneficiind de costuri promoționale din partea companiilor aeriene. În plus, la o agenție de turism poți găsi întotdeauna pachete care să includă biletul de avion, cazarea la hotel, un mijloc de transport care să îți asigure transferul aeroport – hotel.

Fluctuațiile prețurilor la biletele de avion. Când este bine să le achiziționezi

Unele rapoarte arată că un bilet de avion are cel mai scăzut cost cu 57 de zile înainte de efectuarea cursei. Aceste date reprezintă o medie, fiecare operator și fiecare rută având fluctuații. Prețurile încep să scadă cu 180 de zile înainte de zbor, iar cu 56 de zile înaintea acesteia încep să crească. Cu cât te apropii mai mult de ziua zborului, prețurile vor fi mai mari, iar dacă atingi termenul de 21 de zile, vei plăti mult mai mult.