Home » Life & Style » Când trebuie să te tunzi dacă vrei să ții cont de fazele lunii

Când trebuie să te tunzi dacă vrei să ții cont de fazele lunii

Ileana Mladinoiu / 16.04.2021, 12:35
Când trebuie să te tunzi dacă vrei să ții cont de fazele lunii

Luna, singurul satelit natural al Pământului și cel mai apropiat corp ceresc de acesta, a fascinat omenirea încă din zorii timpului. Să ne aducem aminte că Neil Armstrong a fost primul om care a pășit pe lună în 1969 și de atunci astrul nopții continuă să atragă toate popoarele. În plus, alimentează unele mituri și superstiții. Multe culturi s-au închinat la lună, rădicând-o la rang de zeitate, sărbătorită prin diverse ritualuri. Am putea spune că fără lună nu ar exista anotimpuri terestre regulate.

Mituri și superstiții

S-a ajuns până a se crede că astrul nopții ne influențează starea de spirit, cu rol important în sănătatea noastră. Se mai afirmă că mulți copii se nasc la lună plină, iar astrologii recomandă acestora, atunci când se vor maturiza, să evite situațiile stresante, deoarece devin mai receptivi la realitatea înconjurătoare, sunt mai vulnerabili și sensibili.

De altfel, există și o versiune conform căreia Iisus Hristos a înviat tocmai în faza de lună plină. Buddha și-a câștigat puterea tot în această fază, cu toate că nu avem dovezi. Cert este că unele lucruri incredibile pot avea loc în faza lună plină.

Efectele lunii asupra unei persoane se schimbă constant, în funcție de fazele acesteia, care sunt în număr de patru: în creștere, în descreștere, lună plină și lună nouă. Fiecare dintre ele are propriile caracteristici psihologice și nu numai.

În ciuda faptului că luna se află la 384.000 km de pământ, mulți experți susțin că o fază lunară poate influența mareele, stările de spirit și chiar șansele de a rămâne însărcinată. Acest lucru, dovedit științific, se întâmplă din cauza magnetismului.

Știai însă că tunderea părului în timpul lunii pline, de exemplu, îl face să crească mai repede sau mai greu? O fază lunară poate influența părul uman la fel cum influențează producția de sevă.

Când se te tunzi în funcție de fazele lunii
Când se te tunzi în funcție de fazele lunii

Când trebuie să te tunzi dacă vrei să ții cont de fazele lunii

Câteva sfaturi sau pași despre cum și când să vă tundeți în funcție de lună și fazele sale.

1.Luna nouă

Asemenea fază a calendarului lunar este perioada cea mai bună pentru o tunsoare îndrăzneață și dacă doriți să vă vopsiți. Pentru că luna nouă este luna începuturilor, reprezintă reînnoirea vieții, este perioada inițiativelor și a proiectelor de durată. În această fază, luna se află între Pământ și Soare. Acesta este cel mai bun pas pentru tăierea părului, dacă sunteți în căutarea unei schimbări radicale.

Așteptați ca luna să strălucească pe cerul zilei înainte de a face modificări cosmetice, indiferent dacă este vorba de o tunsoare sau de o vopsea de altă culoare. Luna nouă este cea care va asigura frumusețea și sănătatea părului, regenerându-l și făcându-l strălucitor.

2.Luna în creștere

În această perioadă a calendarului lunar, Pământului este complet iluminat de soare. Luna poate fi văzută toată noaptea. Aceasta este cea mai bună fază dacă nu ezitați să vă tundeți.

Veți vedea că luna în creștere provoacă o creștere puternică și sănătoasă a firelor de păr, deoarece face ca rădăcina lui să fie mai puternică și firul mai rezistent. Iată motivul pentru care faza de care vorbim este ideală pentru tunderea părului.

3.Luna plina

Luna plină, după primul sfert de lună, este faza bună pentru îngrijirea părului, pentru a-i da volumul dorit. Este cunoscută ca luna emoțiilor și a romantismului. Aceasta este una dintre cele mai intense faze ale lunii și este cea mai potrivită pentru un păr scurt și o o creștere mai rapidă a lui.

Tunderea părului pe lună plină este ideală dacă doriți să obțineți un aspect perfect, dacă doriți să faceți o schimbare de look. Amintiți-vă că puteți beneficia de efectele sale de la 6 dimineața până la amiază.

4.Luna în descreștere

Faza calendarului lunar în descreștere este mai propice reînnoirii rădăcinilor și schimbării culorii, deoarece fibra de păr devine mai rezistentă. Cu toate acestea, nu este recomandat să vă tundeți părul în timpul acestei faze, dacă nu aveți răbdare, deoarece va dura mai mult până va crește.

În această fază, luna reia formatul unui semicerc și poate fi văzută pe cer pe la miezul nopții.

Spuneam că este faza în care părul crește mai lent, dar o face într-o manieră mai viguroasă. Acesta este motivul pentru care puteți să-i schimbați culoarea. Luna în descreștere va ajuta la eliminarea părului cu fir subțire, slab și plictisitor. Este, de asemenea, o fază lunară ideală pentru un tratament al scalpului, în scopul hidratării și vindecării lui.

De reținut că în fiecare fază a lunii există o vibrație specială și diferită produsă de magnetism. Amintiți-vă că  îngrijirea părului nu este doar treaba unei femei. Sfaturi pot fi utile și pentru bărbați, așa că păstrați-vă calendarul lunar ori de câte ori doriți să vă tundeți sau să vă schimbați aspectul.

Tunderea părului în funcție de fazele lunii poate părea destul de ciudată. Cu toate acestea, mulți oameni sunt convinși că fazele lunii sunt importante și au obținut  rezultate impresionante. Oricum ar fi, în primul rând trebuie să aveți echipamentul potrivit pentru tuns.