Home » Life & Style » Carnea de pui cu hormoni și carnea de pui organică. Cum îți dai seama dacă cumperi un produs sănătos

Carnea de pui cu hormoni și carnea de pui organică. Cum îți dai seama dacă cumperi un produs sănătos

Bucur Ioana / 29.10.2020, 09:49
Carnea de pui cu hormoni și carnea de pui organică. Cum îți dai seama dacă cumperi un produs sănătos

Specialiștii trag semnal de alarmă după semnal de alarmă cu privire la pericolul de pe rafturile magazinelor. Unii producători au ajuns să injecteze păsările cu substanțe extrem de periculoase pentru sănătatea organismului uman, doar pentru a obține profituri mai mari. Află care este diferența dintre carnea de pui cu hormoni și carnea de pui organică. Doar așa vei putea să îți dai seama dacă cumperi un produs sănătos.

Există diferențe între carnea de pui cu hormoni și carnea de pui organică?

Potrivit healthychild,org, pentru a accelera procesul de dezvoltare a puilor din crescătorii, producătorii injectează păsările cu hormoni. Mai mult, animalele primesc și antibiotice pentru a le ajuta să reziste și în medii improprii, „tratament” ce cauzează îngrășarea păsărilor. Din nefericire pentru cumpărători, diferența dintre carnea de pui cu hormoni și carnea de pui organică nu se simte la textură. Cu toate astea, există alte indicii ce te pot ajuta să îți dai seama dacă cumperi un produs sănătos.

Carnea de pui cu hormoni și carnea de pui organică sunt bogate în nutrienți precum fier, zinc, fosfor și vitaminele B. Ambele au în compoziție grăsimi saturate și nesaturate și proteine. Cu toate astea, carnea de pui cu hormoni este periculoasă pentru sănătatea organismului uman.

Ce boli poate provoca un consum îndelungat de carne de pui cu hormoni
Ce boli poate provoca un consum îndelungat de carne de pui cu hormoni

Cum poți să îți dai seama dacă cumperi un produs sănătos?

Consumul de carne de pui cu hormoni implică riscuri mari penru sănătate. Numeroase studii au demonstrat că hormonii din carne pot cauza boli grave, precum diabet, obezitate, endometrioză, fibrom uterin, infertilitate, astm, alergii, boli tiroidiene și chiar unele tipuri de cancer. Antibioticele din carnea de pui pot duce la dezvoltarea rezistenței unor bacterii periculoase pentru organismal uman. Și flora intestinală va avea de suferit în urma consumului de carne de pui cu hormoni sau antibiotic.

Carnea de pui organică se obține de la pui hrăniți natural, care nu au fost injectați sau tratați cu hormoni și antibiotice și care au fost crescuți în condiții optime pentru dezvoltarea lor. Înainte de a cumpăra carne de pui din magazin, citește cu atenție eticheta produsului ales. Carnea de pui organică ar trebui să conțină doar pui. Dacă pe etichetă mai apar și alte substanțe, probabil ai în mână un produs cu hormoni.

Carnea de pui organică se obține din păsări hrănite natural
Carnea de pui organică se obține din păsări hrănite natural

Endocrinologii trag semnalul de alarmă. Boala ce apare tot mai des în rândul copiilor, cauzată de carnea de pui din comerț 

Medicii endocrinologi din România au constatat o creștere alarmantă a numărului de cazuri de pubertate precoce în rândul copiilor de vârste din ce în ce mai fragede. Specialiștii susțin că principala cauză a instalării pubertății precoce este alimentația proastă. Mai exact, hormonii din carnea pe care o consumăm. Modul în care sunt crescute păsările ar putea duce la apariția hormonilor în carnea pe care ajungem să o mâncăm.

„Da, nu mai mâncați carne de animal tânăr pentru că adesea animalul tânăr din comerț are o dezvoltare rapidă i se induce o dezvoltare rapidă și nu se știe cum i se induce această dezvoltare”, a adăugat medicul Iuliana Gherlan, pentru știrileprotv.ro.

Din nefericire, cu toate că din ce în ce mai mulți copii sunt afectați de această problemă, foarte puțini ajung să primească tratamentul adecvat. Simptomele bolii pot fi trecute cu vedere de părinți, copiii neajungând la medic în timp util. Rezultatul? Cei mici își încep mult  prea devreme viața de adult, iar consecințele sunt cât se poate de grave. Medicul endocrinolog Iuliana Gherlan avertizează că, din punct de vedere fiziologic, acești adolescenți pot deveni foarte repede părinți.