Home » Life & Style » Câte calorii au micii cu pâine și muștar. Calcul complet

Câte calorii au micii cu pâine și muștar. Calcul complet

Alexandru Cazacu / 22.03.2021, 13:45
Câte calorii au micii cu pâine și muștar. Calcul complet

Fie că sunt la un simplu grătar în aer liber sau cu diferite ocazii speciale, mulți dintre români aleg să consume delicioșii mici. Cu toate acestea, specialiștii nu recomandă ca aceștia să fie consumați prea des. În continuare poți afla câte calorii au micii cu pâine și muștar.

Câte calorii au micii cu pâine și muștar

Iubitorii de mici trebuie să știe că micul este o adevărată bombă calorică. Mai exact, specialiștii susțin că 100 de grame din acest produs conține aproximativ 350 de calorii, iar un sigur mic are circa 80 de grame. Un număr aproximativ de calorii putem găsi și la cașcaval sau la diverse produse tradiționale din carne de porc.

Potrivit specialiștilor, micii conțin foarte multe calorii și nu este recomandat să-i consumăm foarte des. De asemenea, aceștia nu trebuie combinați cu alte alimente precum cartofii sau pâinea.

”Sunt destul de multe calorii, micii sunt adevărate bombe calorice. Nu este recomandat să-i mâncăm foarte des și nu mulți, și combinați, dacă s-ar putea, nu cu pâine și nici cu cartofi, combinați cu salată”, explică Mirela Bogdan, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, potrivit Adevărul.

Mai mult de atât, medicul susține că, dacă ne e poftă de mici, ar fi indicat să-i alegem pe cei făcuți pe grătar, nu pe cei prăjiți în ulei. Specialiști nu recomandă consumul de mici pentru persoanele care au probleme biliare și care nu tolerează carnea tocată. Dacă cumpărăm mici din magazine, trebuie să fim foarte atenți la etichetă și să ne ferim de produsele care conțin conservanți.

Câți mici trebuie să mâncăm

Medicii nutriționiști susțin că nu este indicat să consumăm mai mult de 2-3 mici la masă, deoarece această cantitate este deja echivalentă cu cea a unei fripturi. Mai mult de atât, dacă ținem la siluetă, trebuie să știm că pe lângă caloriile conținute de mici, pâinea și muștarul, care sunt de obicei consumate împreună cu aceștia, mai aduc câteva calorii.

“Din punct de vedere nutritiv trebuie să considerăm micii ca pe o bucata de carne împănată, deci putem să-i consumam ocazional, 2-3 mititei se consideră o friptura. Iar ca și garnitura lângă mici avem de obicei pâine și muștar. Socotiți 60 cal/felia de pâine și 30 cal muștarul și veți vedea că vă puteți satisface pofta de mici fără să vă puneți în pericol silueta. Singurul element care lipsește ca să putem avea o farfurie ideala sunt salata/legumele, dar nu mâncăm mititei în fiecare zi deci nu e asa grav”, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic, potrivit foodstory.ro.

Câte calorii au micii cu pâine și muștar
Câte calorii au micii cu pâine și muștar

Grăsimea face diferența

Mihaela Bilic susține că grăsimea este cea care face diferența în privința micilor. Potrivit nutriționistului, este recomandat să consumăm mici cu un conținut mai scăzut de grăsime.

Există multe rețete de mici, se pot face din carne de porc, vită sau oaie în diferite proporții, la care se adaugă grăsime. Ei bine, cantitatea de grăsime face diferența între un mic de calitate și unul de duzină, conținutul de grăsime putând varia de la 10 la 20%. Carnea e prietena siluetei, deci alegeți mici cu cât mai multă carne.“, explica nutritionista.