Home » Life & Style » Câți nepoți și strănepoți are Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Imagini de arhivă cu familia regală

Câți nepoți și strănepoți are Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Imagini de arhivă cu familia regală

Violeta Badea / 15.04.2021, 16:06

Câți nepoți și strănepoți are Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Imagini de arhivă cu familia regală. Toată lumea îi cunoaște pe William și Harry, însă Regina Elisabeta a II-a are o mulțime de nepoți și strănepoți de la cei patru copii ai săi. În acest articol veți afla cine sunt mai puțin cunoscuții nepoți și strănepoți ai Suveranei și care este ordinea lor la tronul britanic.

Printul Philip si Printul George de Cambridge
Printul Philip si Printul George de Cambridge

Câți nepoți și strănepoți are Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a se bucură de statutul de bunică și străbunică. Mulți dintre noi am auzit de Harry și de Willian, dar puțini sunt cei care știu că monarhul are nu mai puțin de opt nepoți și tot atâția strănepoți. Regina Elisabeta și regretatul său soț, prințul Philip, au împreună patru copii. Aceștia sunt: prințul Charles, prințesa Anne, prințul Andrei și prințul Edward. La rândul lor, fiecare au doi copii. Iată care sunt cei mai cunoscuți nepoți și strănepoți ai Suveranei.

  • Prințul William

Printul William
Printul William

Prințul William, în vârstă de 38 de ani, ar putea fi următorul Rege al Marii Britanii, fiind al doilea pe linia de succesiune, după ce tatăl său, Prințul Charles i-a cedat locul. Acesta este căsătorit cu Kate Middleton și au trei copii.

  • Prințul George de Cambridge

Este fiul Prințului William și are vârsta de 7 ani. De asemenea, este primul nepot al Prințului Charles și al treilea în ordinea succesiunii la tronul britanic, în urma bunicului și a tatălui său.

  • Prințesa Charlotte de Cambridge

Printesa Charlotte
Printesa Charlotte

Este sora mai mică a Prințului George de Cambridge. Are cinci ani și este a patra pe linia de succesiune.

  • Prințul Louis de Cambridge

Este al treilea copil al Prințului William. Are doi ani și ocupă locul cinci pe linia de succesiune.

  • Prințul Harry

Printul Harry
Printul Harry

Este fratele Prințului William, fiul cel mic al lui Charles, Prinț de Wales și al Dianei, Prințesă de Wales. Acesta a renunțat la titlul regal. Este căsătorit cu Meghan Markle, au împreună un băiețel Archie Mountbatten-Windsor și sunt în așteprea unei fetițe.

  • Archie Mountbatten-Windsor

Este fiul Prințului Harry și al soției sale Meghan Markle. De asemenea, este cel mai recent strănepot al Reginei Elisabeta a-II-a, cel puțin până se va naște fetița așteptată de ducii de Sussex.

  • Peter Phillips

Peter Phillip
Peter Phillip

Acesta este fiul Prințesei Anne a Marii Britanii cu Mark Phillips. Este primul nepoțel al Reginei, fiind considerat preferatul acesteia. Peter Phillips are 43 de ani și este căsătorit cu canadianca Autumn Kelly, iar împreună au două fetițe Savannah Phillips și Isla Elizabeth Phillips. Acesta e al 16-lea pe linia de succesiune și nu deține un titlu regal.

  • Zara Tindall

Este sora lui Peter Phillips și are 39 de ani. E campioană olimpică ecvestră și e căsătorită cu fostul jucător de rugby Mike Tindall. Cei doi au împreună două fetițe și un băiețel.  E a 19-a pe linia de succesiune la tron și nu deține un titlu regal.

  • Prințesa Beatrice de York

Prințesa Beatrice de York
Prințesa Beatrice de York

Prințesa Beatrice de York este fiica cea mare a Prințului Andrei, Duce de York și a lui Sarah, Ducesă de York. Are 32 de ani și este căsătorită cu Edoardo Mapelli Mozzi. Ea este a noua persoană și a doua femeie în linia de succesiune la tronul britanic.

  • Prințesa Eugenie de York

Prințesa Eugenie este sora mai mică a Prințesei Beatrice de York. Aceasta are 31 de ani și este căsătorită cu Jack Brooksbank, iar împreună au un băiețel. Este director asociat la o galerie de artă din Londra și este următoare pe linia de succesiune la tronul britanic.

  • Lady Louise

Lady Louise
Lady Louise

Lady Louise, în vârstă de 17 ani, este fiica Prințul Eduard cu contesa Sophie Wessex. Aceasta e a 14-a pe linia de succesiune. În anul 2011, a fost domnișoară de onoare la nunta lui William cu Kate Middleton.

  • James, Viconte de Severn

James, Viconte de Severn, în vârstă de 13 ani, este fratele mai mic al lui Lady Louise. Acesta este al 13-lea pe linia de succesiune la tronul britanic.

  • Savannah Phillips

Savannah Phillips
Savannah Phillips

Savannah Phillips are 10 ani și este fiica cea mare a lui Peter Phillips. Micuța nu are titlu regal și este 1 17-a pe linia de succesiune.

  • Isla Elizabeth Phillips

E fiica cea mică a lui Peter Phillips și are vârsta de 9 ani. E a 18-a pe linia de succesiune.

  • Mia Grace Tindall

Mia Grace Tindall 
Mia Grace Tindall

E copilul Zarei Tindall și are 7 ani. Fetița este a 20-a pe linia de succesiune.