Home » Life & Style » Știri mondene » Mircea Solcanu, despre cumpenele care i-au marcat viața. Prin ce trece fostul prezentator, la 8 ani de când s-a retras din televiziune

Mircea Solcanu, despre cumpenele care i-au marcat viața. Prin ce trece fostul prezentator, la 8 ani de când s-a retras din televiziune

Violeta Badea / 18.02.2022, 12:00

Mircea Solcanu a fost unul dintre cei mai îndrăgiți prezentatori TV de la noi din țară, dar a renunțat la statutul de vedetă în urmă cu opt ani, luând-o pe un drum nou. Află din rândurile de mai joc ce face și cum arată acum Mircea Solcanu, fostul prezentator Acasă TV. Se confruntă cu multe probleme de sănătate.

Ce face și cum arată acum Mircea Solcanu, fostul prezentator Acasă TV

Mircea Solcanu a facut istorie la Acasa TV
Mircea Solcanu a facut istorie la Acasa TV

Mircea Solcanu, în vârstă de 45 de ani, a scris istorie la Pro TV și Acasă TV, unde a fost unul dintre cei mai apreciați prezentatori. Fosta gazdă de la „Poveștiri de noapte” s-a retras din spațiul public în urmă cu aproape opt ani, după ce a postat un comentariu dur în spațiul public la adresa familiei Anghel, părinții băiatului ucis de câinii din parcul Tei.

„Familia Anghel! S-a inventat munca. Dacă nu vă place munca, duceți-vă copilul să-l mănânce alți câini, se pare că din asta trăiți. Ce sumă ați încasat în urma participării la emisiuni TV, acelea care se desfășurau când copilul vostru era pe catafalc?”, a scris vedeta atunci despre familia îndurerată a lui Ionuț.

Internauții au răspuns imediat și l-au criticat, iar prezentatorul TV s-a văzut implicat într-un scandal imens care l-a costat locul de muncă. Ulterior, Mircea Solcanu a avut o scurtă colaborare cu postul de televiziune Kanal D, dar la sfârșitul anului 2014 a dispărut definitiv din lumina reflectoarelor sau de pe rețelele de socializare.

Drama nebănuită a lui Mircea Solcanu

Cu arata Mircea Solcanu acum
Cu arata Mircea Solcanu acum

Ajuns la 45 de ani, Mircea Solcanu este total schimbat și puțini sunt cei care îl mai recunosc. Fostul realizator TV s-a mutat în Constanța, orașul său natal, iar din punct de vedere fizic a suferit o schimbare radicală. Mircea Solcanu are părul lung și a slăbit foarte tare, deoarece s-a confruntat cu mari probleme de sănătate.

Fostul prezentator a fost diagnosticat cu o tumoră pe creier și s-a tratat într-o clinică din Viena, aici fiind supus unor intervenții chirirurgicale care i-au salvat viața, dar l-au lăsat fără niciun ban. Aflat într-o situație critică, Mircea Solcanu a fost nevoit să se mute la Constanța și primul pas a fost să se înscrie la Facultatea de Actorie din Constanța.

„Nu mă mai mișc ca la 20 de ani, dar probleme majore din cauza tumorii nu am. Doar frustrarea care vine la pachet cu pierderea auzului. Tumoarea pe care am avut-o mi-a spart timpanul de la urechea dreaptă. Și, în timp, am rămas fără auz deloc la urechea dreaptă.”, a declarat fostul prezentator TV, într-un interviu pentru Ciao.

Deși sunt mai bine de șapte ani de când nu mai lucrează în televiziune și a trecut prin momente extrem de dificile, Mircea Solcanu a rămas aceeași fire optimistă și spune că nu regretă nimic din ceea ce s-a întâmplat. De asemenea, vedeta nu se gândește momentan la o revenire pe micile ecrane.

„Nu regret nimic, un regret ar însemna că pun la îndoială Judecata lui Dumnezeu și nu îndrăznesc. Toate lucrurile s-au întâmplat și continuă să se întâmple așa cum vrea Domnul, că de-asta mă rog să fie Voia Lui, nu a mea. M-aș întoarce în televiziune doar pentru o sumă obscenă sau dacă mă cheama domnul Adrian Sârbu.”, a spus Mircea.

În timpul liber, fostul prezentator TV obișnuiește să întreprindă activități de voluntariat pentru asociațiile de protecție a animalelor.