Home » Life & Style » Ce înseamnă dacă te mănâncă palma stângă sau dreapta. Superstiții nebănuite din popor

Ce înseamnă dacă te mănâncă palma stângă sau dreapta. Superstiții nebănuite din popor

Voicu Costin / 26.05.2022, 11:09
Ce înseamnă dacă te mănâncă palma stângă sau dreapta. Superstiții nebănuite din popor

Evitarea întâlnirii cu o pisică neagră, mersul pe sub o scară, aruncarea sării peste umăr, consultarea zilnică a horoscopului, spiritele, energiile cosmice, astrologia, feng shui și lista poate continua. Există o mulțime de superstiții din popor după care unii dintre noi ne ghidăm în viață. Ce înseamnă dacă te mănâncă palma stângă sau dreapta?

Ce înseamnă când te mănâncă în palma stângă

Superstițiile din România, și nu numai, spun că mâncărimea în palma stângă înseamnă că urmează să iei bani. Fie că găsești bani din întâmplare, fie că primești sau ai câștigat la o loterie, poți ajunge să primești sume importante de bani. Te poți aștepta chiar și la o mărire de salariu de la șeful tău în zilele următoare.

Și ca toate superstițiile, inclusiv aceasta a fost susținută cu un caz real. Altfel, nu ar mai fi fost superstiție. Povestea lui Mary Shammas arată că uneori este doar noroc. Ea a câștigat 64 de milioane de dolari în 2010. Mergea cu autobuzul spre casă, când a avut o mâncărime puternică în palma stângă. Deci, a coborât din autobuz și a mers să cumpere un bilet de loterie. În noaptea aceea, a devenit milionară. Noroc sau nu, poate a fost destinul sau nu, femeia a devenit milionară peste noapte și nici măcar nu se aștepta. Mergând pe ideea superstiției, ea a câștigat o suma enormă de bani.

O altă superstiție, tot legat de mâncărimea palmei, este următoarea. Se crede că ar trebui ca cineva să zgârie palma norocoasă cu mâna opusă, pentru a spori averea. Adică, dacă mâna stângă te mănâncă, ar trebui ca cineva să o scarpine cu mâna dreaptă. Dacă mâna stângă este cea norocoasă, atunci mâncărimea mâinii drepte este simbolul nefericit.

Ce înseamnă când te mănâncă palma dreaptă

Mâncărimea palmei drepte poate simboliza că ești pe punctul de a pierde bani. Poate veni într-un moment când trebuie să plătești facturile sau apar cheltuieli neprevăzute. Indiferent de modul în care vei fi nevoit să dai bani, trebuie să fii pregătit pentru orice situație. Pentru a evita situația neplăcută de a trebui să te împrumuți de la persoane diferite, sau mai rău, chiar de la bancă, este bine să economisești bani, ori de câte ori ai ocazia și îți poți permite să faci acest lucru.

Un buget de economii pentru situații de urgență este bine să avem cu toții!

Poate că mâna dreaptă dă și primește? Mâncărimea palmei drepte ar putea însemna în continuare noroc privind primirea de bani și, de asemenea, acordarea de bani din bunăvoință. Dar, mâna stângă ar putea însemna pierderea de bani sau acordarea de bani, dar nu într-un mod caritabil.

Cum sunt privite superstițiile privind mâncărimea palmelor în alte religii

În religia hindusă, zeița Lakshmi simbolizează norocul, bogăția, fertilitatea și prosperitatea. Când palma stângă te mănâncă, oamenii din India cred că înseamnă că Zeița te părăsește. Astfel, dreapta primește, stânga dă. Semnificația mâncărimii mâinii stângi este diferită pentru o femeie. Mâncărimea palmei stângi ar trebui să aducă avere pentru ea, în timp ce mâncărimea mâinii drepte înseamnă că femeia va pierde bani.

În cazul bărbaților, superstițiile spun același lucru în religia hindusă. Mâncărimea palmei stângi ar trebui să aducă bani în casă, în timp ce mâncărimea mâinii drepte prevestește bărbatul că va pierde bani. Urmăriți să vedeți dacă după o mâncărime în palme se vor întâmpla lucruri, sau rămân doar la nivel de superstiție!