Home » Life & Style » Ce se întâmplă dacă bei în fiecare zi zeamă de varză murată. 7 efecte nebănuite

Ce se întâmplă dacă bei în fiecare zi zeamă de varză murată. 7 efecte nebănuite

Bucur Ioana / 02.12.2020, 10:04
Ce se întâmplă dacă bei în fiecare zi zeamă de varză murată. 7 efecte nebănuite

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă dacă bei în fiecare zi un pahar de zeamă de varză murată? Cu toate că nu este recomandată oricui, consumată zilnic, poate avea efecte nebănuite asupra sănătății și bunei funcționări a organismului, ajutând chiar în procesul de slăbire!

De ce este zeama de varză murată bună pentru organism? Șapte efecte nebănuite

1. Crește imunitatea organismului și tratează răgușeala, tusea uscată și durerile în piept ce apar din cauza guturaiului sau bronșitei – Pentru a scăpa de tuse și a alina durerile în piept cauzate de guturai sau bronșită, se amestecă o parte egală zeamă de varză cu o parte de apă plată călduță. Se bea câte o cană din soluția obținută, de două sau trei ori pe zi, până la dispariția simptomelor.

2. Este recomandată și persoanelor care suferă de gastrită cu aciditate scăzută. Beți zilnic, înainte de micul dejun și de cină, câte o cană de zeamă de varză murată încălzită.

3. Detoxifiază ficatul. 100 de mililitri de zeamă de varză murată, de trei ori pe zi, între mese, va ajuta la buna funcționare și detoxifierea ficatului. Pentru a obține cele mai bune efecte, respectați tratamentul timp de câteva luni.

4. Tratează pietrele la bilă sau la rinichi. Persoanelor care se confruntă cu calculi renali sau la colecist se recomandă câte 150 de mililitri, de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mese, timp de două sau trei săptămâni. Tratamentul poate fi reluat după o pauză de cel puțin șapte zile.

5. Ameliorează simptomele specifice colitei ulcerative. Potrivit BBCgoodfood.com, incluzând varza murată și zeama de varză murată în dietă, pot fi ameliorate câteva dintre simptomele specifice bolii Crohn și colitei ulcerative, precum: diareea, acumularea de gaze intestinale și constipația.

Hipertensivii nu ar trebui să bea mai mult de 250 de mililitri de zeamă murată pe zi
Hipertensivii nu ar trebui să bea mai mult de 250 de mililitri de zeamă murată pe zi

6. Poate ajuta în timpul curei de slăbire. Unele studii au arătat că, dacă este consumată regulat, este recomandată și celor care vor să slăbească sau să își mențină greutatea, datorită conținutului scăzut de calorii și fibrelor ce mențin senzația de sațietate mai mult timp.

7. Menține sănătatea inimii.Consumată regulat, poate reduce nivelul colesterolului din sânge, contribuind la buna funcționare a inimii. Este și o sursă de vitamina K2, compus ce reduce riscul de boli de inimă prin prevenirea acumulării de depozite de calciu pe artere. Tot vitamina K2 întărește oasele și scade riscul de fracturi la bătrânețe.

Când nu este indicat consumul zilnic excesiv

Primele persoane de pe lista celor care nu ar trebui să consume zeamă de varză murată în exces sunt hipertensivii. În cazul lor, cantitatea zilnică permisă nu trebuie să depășească un pahar de 250 de mililitri. Nu este recomandată nici celor care urmează tratamente pentru boli precum Parkinson, depresie sau anxietate, deoarece au în compoziție compuși ce pot interacționa negativ cu substanțele din medicamente.

Consumată în exces, poate provoca balonare. Dacă nu sunt „atacate” cu suplimente alimentare potrivite, simptomele pot persista și două zile. Zeama de varză murată poate provoca și diaree, însoțită de crampe abdominale.