Home » Life & Style » Ce se întâmplă dacă pui boluri cu oțet în diferite locuri din casă. Trucul este genial, îl vei folosi mereu

Ce se întâmplă dacă pui boluri cu oțet în diferite locuri din casă. Trucul este genial, îl vei folosi mereu

Voicu Costin / 23.05.2022, 10:49
Ce se întâmplă dacă pui boluri cu oțet în diferite locuri din casă. Trucul este genial, îl vei folosi mereu

Oțetul conține vitamine, minerale, aminoacizi esențiali și enzime. Astfel, multă lume îl folosește în prepararea salatelor sau în producerea unor preparate culinare. Inclusiv derivatul acestuia, oțetul balsamic reușește să fie un dressing excelent pentru salate. Oțetul are o mulțime de puteri de vindecare, iar savanții îl numesc unul dintre alimentele care ajută la prevenirea și protejarea împotriva bolilor. Ce se întâmplă dacă pui boluri cu oțet în diferite locuri din casă?

Efectul folosirii oțetului în casă

Un truc foarte eficient pentru a scăpa de mirosurile neplăcute din  locuință, este folosirea oțetului. Pe lângă nenumăratele întrebuințări ale acestuia, poate fi un purificator de aer foarte bun. Este foarte simplu de folosit și trebuie să faci doar un singur lucru.

Trebuie doar să pui un pahar sau o cană cu oțet de mere în zonele din casă în care persistă un miros neplăcut. Îl lăsați să își facă efectul timp de o jumătate de zi. El are puterea să neutralizeze toate mirosurile urâte. Desigur, important este să faceți curățenie și să dezinfectați casa în mod regulat, pentru a limita umiditatea, germenii și bacteriile.

La fel ca oțetul alb, și oțetul de mere ajută împotriva mucegaiului, a mirosurilor neplăcute, a bacteriilor și germenilor. Poate îndepărta cu succes aceste mirosuri și dăunători. Poți folosi acest dezinfectant natural pentru a curăța chiar și baia, bucătăria, geamurile, dar și covoarele. Trebuie doar să-l diluați cu apă în proporții egale.

Alte întrebuințări ale oțetului

Oţetul  îndepărtează calcarului

Acesta are proprietăţi pe care le poţi folosi cu încredere în curăţenie. Dacă te-ai săturat de calcarul de pe obiectele sanitare, oţetul vine în ajutorul tău. Acesta poate curăţa cu uşurinţă piatra de pe maşina de spălat rufe, maşina de spălat vase sau fierbătoarele de apă. Tot ceea ce trebuie să faci este să turnaţi oţet în interiorul aparatelelor şi să-l lăsaţi să acţioneze aproximativ un minut, apoi ştergeţi bine cu buretele, clătiţi şi totul va arăta ca nou.

Oţetul acţionează antimicotic

Acesta este metoda perfectă pentru tratarea ciupercilor de la picior. Dacă nu aţi ajuns încă la medic, puteţi găsi soluţia chiar la voi acasă. Tot ce aveţi de făcut este să înmuiaţi piciorul în oţetul diluat cu apă. Seara, înainte de culcare, aplicaţi o compresă cu acidul balsamic, iar efectele nu vor întârzia să apară.

Oţetul neutralizează buruienile

Ştiai că poţi folosi oţetul şi în grădină? Buruienile pot fi îndepărtate cu diverse soluţii chimice, dar până să achiziţionezi astfel de produse care pot dăuna solului, poţi apela la soluţii naturale. Oțetul de mere vă scapă grădina de buruieni. Trebuie doar să stropiți zonele cu iarba nedorită. Procedura trebuie repetată până când acestea dispar în totalitate.

Curăţă şi dezodorizează frigiderul

Amestecul dintre apă şi oţet este un detergent excelent pentru curăţarea frigiderului. Înmuiaţi un buerete în această soluţie şi apoi ştegeţi toate rafturile şi sertarele acestuia. Pe lângă bacteriile nedorite de care vă va scăpa, va dispărea şi mirosul neplăcut.

Curăţaţi apa din acvariu

Iubitorii de acvarii au o soluţie mai la îndemână pentru a îndepărta depunderile de calcar şi sare. Soluţia este să ştergeți pereții acvariului cu acest amestec, de fiecare dată când îl spălați. Apoi, lăsați oțetul să se evapore şi clătiți recipientul cu apă de la robinet.