Home » Life & Style » Ce se întâmplă dacă torni bere peste cartofi. Rețetă inedită cu cartofi la cuptor

Ce se întâmplă dacă torni bere peste cartofi. Rețetă inedită cu cartofi la cuptor

Manolică Anca / 09.02.2021, 16:13
Ce se întâmplă dacă torni bere peste cartofi. Rețetă inedită cu cartofi la cuptor

Te-ai gândit vreodată ce se întâmplă dacă torni bere peste cartofi? Ei bine, vei rămâne surprins să constanți că preparatul este unul absolut delicios. Unde mai pui că aceștia pot fi preparați și în crustă de pesmet, perfecți și de pregătit și în perioada postului. Iată cum îi prepari.

Ce se întâmplă dacă torni bere peste cartofi. Rețetă inedită cu cartofi la cuptor

Cartofii se pot servi cu o friptură, o salată de legume sau ca atare, deoarece berea le dă un gust absolut delicios. Îți recomandăm să nu mai stai pe gânduri și să încerci imediat această rețetă.

Ce se întâmplă dacă torni bere peste cartofi
Ce se întâmplă dacă torni bere peste cartofi

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • 2 L de apă
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • ½ linguriță de sare
  • 300 ml de bere
  • 3 linguri de pesmet

Mod de preparare

Cartofii se curăță de coajă, se taie în cubulețe de mărime medie, după care se spală și se lasă în apă aproximativ 30 de minute. Mai apoi, se pun la fiert pentru șapte minute, se scurt de apă, se adaugă trei linguri de ulei de măsline și ½ linguriță de sare și se amestecă bine.

Se unge tava cu o lingură de ulei de măsline, se pun cartofii și se baga la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, vreme de 10 de minute. Se scoate tava și se toarnă berea după care se pun din nou la cuptor pentru alte 10 minute. Apoi, se scoate din nou tava și se presară cele trei linguri de pesmet peste și ce dau încă 10 minute la temperatura de 180°C.

Rețetă inedită de bere din cartofi

Dacă am aflat ce se întâmplă dacă torni bere peste cartofi, acum este momentul să aflăm cum se prepară berea din cartofi. Te-ai fi gândit la asta? Ei bine, află că o băutură minunată spumoasă obținută din cartof nu este cu nimic inferioară soiurilor de elită. Și nu este nici greu de pregătit acasă, atât timp cât ai la îndemână toate ingredientele.

Rețetă inedită de bere din cartofi
Rețetă inedită de bere din cartofi

Ingrediente

  • 20 kg de cartofi
  • 400 g de hamei
  • 100 L apă
  • 500 g de drojdie
  • gălbenușuri de ou pentru curățare

Mod de preparare

Cartofii de curăță, de spală, se taie în bucăți nu foarte mari și se toarnă în apă clocotită. Se fierb timp de 30 de minute, după care se pregătesc ca un piure, fără însă a se scurge apa în care au fiert. Se răcește amestecul de cartofi la 30 de grade și se pun într-un vas în care se dorește prepararea berii. Separat, se fierbe hameiul. Se toarnă conurile plantei în apă caldă și se gătesc timp de 30-40 de minute. Mai apoi, preparatul obținut se toarnă peste cartofi, se amestecă și se lasă la loc cald timp de câteva ore.

Se adaugă apa rămasă într-o tigaie, se pune puțină drojdie și se amestecă bine. Se lasă la fermentat pentru o zi, după care berea se filtrează printr-o sită fină sau mai multe straturi de tifon. Se bat bine două gălbenușuri, se toarnă în bere și se pune tigaia cu băutura la foc mediu. Se lasă vreme de câteva minue, pentru ca gălbenușurile să se onduleze și să se așeze la fund. Se strecoară din nou băutura răcită și se adaugă zahărul ars, care se prepară foarte simplu: se pune zahărul într-o lingură și ține deasupra focului, astfel încât să fie ușor prăjit, dar nu caramelizat.

La final, se toarnă băutura în sticle, se închid capacele bine și se dau la frigider. În câteva zile, când berea va fi infuzată, poate fi degustată.

Spor în bucătărie și poftă bună!