Home » Life & Style » Cea mai urâtă femeie din lume. O boală nemiloasă a transformat-o total

Cea mai urâtă femeie din lume. O boală nemiloasă a transformat-o total

Manolică Anca / 06.04.2021, 11:03
Cea mai urâtă femeie din lume. O boală nemiloasă a transformat-o total

Cea mai urâtă femeie din lume a fost, înainte de a se îmbolnăvi, o femeie extrem de frumoasă. Însă, o boală rară și nemiloasă a transformat-o total, ajungând să concureze la titlul de „Cea mai urâtă femeie din lume”, pentru a-și putea crește copiii. Află-i întreaga poveste.

Cea mai urâtă femeie din lume s-a născut foarte frumoasă

Mary Ann Webster s-a născut în Londra, într-o familie mare și destul de săracă. Din acest motiv, ea a fost nevoită să muncească încă de la o vârstă foate fragedă, devenind, ulterior, asistentă într-un spital.

Înainte ca boala nemiloasă să își facă apariția, ea avea o viață obișnuită, ca milioane de alte femei din Anglia acelei epoci. Era o femeie foarte atrăgătoare, care visa să aibă o familie mare, vis care i s-a și împlinit. În anul 1903 la vârsta de 29 de ani, aceasta s-a căsătorit cu Thomas Bevan, devenind mamă a patru copii.

Acromegalia a transformat-o în „Cea mai urâtă femeie din lume”

După un timp, Mary a început să aibă probleme de sănătate, suferea de migrene puternice, dureri de mușchi și articulații. Medicii nu au reușit să înțeleagă prea bine ce se petecea cu ea, însă nici ea nu avea prea mult timp să se concentreze pe sănătatea ei, pentru că familia sa o aștepta acasă.

Mary Ann Webster înainte și după
Mary Ann Webster înainte și după

Curând, însă, Mary a observat că incep să i se schimbe trăsăturile și să nu mai semenea cu ea însăși. Din cauza bolii, la 32 de ani, avea să se transforme în „cea mai urâtă femeie”. Fusese diagnosticată cu o boală numită acromegalie sau gigantism, o boală hormonală provocată de hipersecreția hormonului somatotrop. Aceasta se caracterizează prin creșterea exagerată a oaselor feței, a mandibulei, în general a oaselor late, dar și îngroșarea buzelor, creșterea organelor interne și alungirea exagerată a mâinilor și picioarelor.

Participarea la concurs

După ce soțul său a decedat, în 1914, Mary Ann a rămas fără principala sursă de venit a familiei. Astfel, a acceptat orice loc de muncă ce i s-a oferit, doar pentru a avea cu ce își hrăni copiii. Însă, nu i-a fost deloc ușor, pentru că mereu era insultată și irnozată oriunde se afla, din cauza înfățișării ei.

La un moment dat, Mary a aflat despre un concurs numit „Cea mai urâtă femeie din lume”. A decis să participe, pentru că premiul consta într-o sumă de bani considerabilă. Nu a fost nicio surpriză faptul că a câștigat concursul, însă bucuria i-a fost umbrită de articolele negative scrise despre ea în presă.

Mary Ann a câștigat titlul de „Cea mai urâtă femeie din lume”
Mary Ann a câștigat titlul de „Cea mai urâtă femeie din lume”

Spre „norocul” ei, starea sa fizică a devenit un subiect național în Marea Britanie, lucru care i-a adus mai multe locuri de muncă la circ, în așa-zisele „spectacole cu monștri”. De asemenea, a fost contractată și de un important om de afaceri, A. Chapman, care descoperise și alți „ciudați” și îi expunea în spectacole. Grație lui, a ajuns prin Scoția, Anglia și Irlanda, având un mare succes la public. Ulterior, a trecut Oceanul Atlantic și avea să rămână acolo, participând la spectacole, până la sfârșitul vieții.

Din cauza bolii, Mary Ann a murit la vârsta de 59 de ani, cântărind 78 de kilograme și măsurând 1,7 metri înălțime (nu foarte mult pentru un bolnav de acromegalie). Ultima sa dorință a fost ca cei patru copii ai ei să o înmormânteze în Anglia.