Home » Life & Style » Ceaiul mănăstiresc care te ajută să topeşti kilogramele. Reţeta originală de la maica Ecaterina

Ceaiul mănăstiresc care te ajută să topeşti kilogramele. Reţeta originală de la maica Ecaterina

Redactia Redactia / 23.10.2024, 15:55
Ceaiul mănăstiresc care te ajută să topeşti kilogramele. Reţeta originală de la maica Ecaterina

Ceaiul Mănăstiresc care Te Ajută să Topiști Kilogramele în Plus și Să Combati Răceala

Un remediu natural, preparat de măicuțele din mănăstiri, promite să topească kilogramele în plus și să combată răceala, fiind ideal pentru sezonul rece.

Acest ceai mănăstiresc, preparat din ingrediente simple și naturale, este cunoscut pentru efectele sale rapide asupra organismului. Pe lângă faptul că ajută la slăbit, acesta întărește sistemul imunitar și previne răceala, fiind un aliat de nădejde în lunile de toamnă și iarnă.

Citeşte şi: Cum se prepară ceaiul care curăţă ficatul şi face bine la digestie. Remediul natural oferit de Lidia Fecioru

[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]

Pentru cei care doresc să scape de câteva kilograme în plus fără a urma diete stricte, acest ceai este soluția ideală. Măicuțele îl recomandă nu doar pentru proprietățile sale de întărire a sistemului imunitar, dar și pentru capacitatea de a accelera metabolismul și a ajuta la arderea grăsimilor.

”Este un ceai multifuncțional, deoarece are atâtea ingrediente, încât sigur o să fugă virușii de sezon, dar și kilogramele în plus. Ghimbirul este un adevărat antifungic, este foarte bun pentru durerile de gât. Usturoiul este un antibiotic natural, cu calități ca ale ghimbirului”, a explicat Maica Ecaterina pe YouTube.

Ingrediente și mod de preparare

Pentru a prepara acest ceai mănăstiresc, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 cm de ghimbir
  • o cană de apă
  • un cățel de usturoi
  • o jumătate de linguriță de turmeric
  • o jumătate de linguriță de scorțișoară
  • un vârf de linguriță de piper negru
  • o lingură de oțet de mere
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • o lingură de miere

Începe prin a înmuia ghimbirul în apă fierbinte. Apoi, adaugă pe rând celelalte ingrediente: usturoiul, turmericul, scorțișoara, piperul negru, oțetul de mere, lămâia și mierea. Amestecă bine toate ingredientele până ce se omogenizează.

Cum funcționează ingredientele

Turmericul este recunoscut pentru proprietățile sale antivirale și antifebrile, fiind eficient în combaterea răcelilor. În combinație cu piperul negru, el ajută la accelerarea metabolismului și la arderea grăsimilor. Ghimbirul are proprietăți antifungice și este ideal pentru durerile de gât, iar usturoiul este un antibiotic natural, care susține sănătatea generală a organismului. Scorțișoara adaugă un plus de gust, în timp ce oțetul de mere și zeama de lămâie contribuie la detoxifierea organismului.

Beneficii și efecte

Acest ceai nu doar că întărește sistemul imunitar, dar ajută și la slăbit prin efectul său de accelerare a metabolismului. Consumat regulat, el poate avea efecte vizibile atât în privința sănătății, cât și a siluetei. „Este un ceai multifuncțional, deoarece combină numeroase ingrediente benefice. Pe lângă combaterea virușilor de sezon, ceaiul ajută și la arderea caloriilor”, a adăugat Maica Ecaterina.