Home » Life & Style » Cele mai frumoase 7 insule exotice din lume. Sunt un adevărat colț de rai. FOTO

Cele mai frumoase 7 insule exotice din lume. Sunt un adevărat colț de rai. FOTO

Voicu Costin / 13.03.2022, 08:00

Destinațiile exotice atrag turiști din toate colțurile lumii. În fiecare an, mii de români aleg destinațiile exotice, mai ales în perioada sezonului rece. Peisajele luxuriante, apele cristaline, munții care se îmbină cu marea, reușesc să uimească pe toată lumea. Care sunt unele dintre cele mai îndrăgite și vizitate destinații exotice din lume?

7 destinaţii exotice

Bora Bora

Bora Bora este o insulă vulcanică din atolul cu același nume. Atolul Bora Bora este așezat la 225 km nord-vest de Tahiti. Insula principală are o lungime de 6,5 km și o lățime de 4 km. Atolul aparține colectivității de peste mări franceze, Polinezia franceză.

Formată în urma unor erupții la nivelul fundului oceanic care au forțat lava să treacă de suprafața oceanului, cândva se înălța cam la 1200 m deasupra apei și la 5400 m sub apă. După stingerea vulcanului, lava nu a mai putut să contribuie la crearea insulei, așa că Bora Bora a rămas în seama forțelor de eroziune. Vârfurile Otemanu și Pahia, care se înalță mai mult de 655 m deasupra nivelului mării, reprezintă tot ce a mai rămas din marginea de nord a craterului. Împânzite haotic cu stânci abrupte și abisuri verticale, pantele muntoase sunt azi îmbrăcate într-o bogată vegetație tropicală.

Pictorul francez, Paul Gaugin, a fost un admirator îndrăgit al acestor insule, în special Tahiti, și a portretizat peisajul în diferite opera de artă, care pot fi văzute în satul Papeari, unde există un muzeu dedicat lui.

Hawaii vă întâmpină cu ghirlande din flori

Este al 50-lea stat al Statelor Unite ale Americii care este localizat în arhipelagul insulelor Hawaii în Oceanul Pacific. Arhipelagul hawaiian, cuprinzând 137 de insule, insulițe și atoli, se întinde pe o distanță de 2.450 km peste Tropicul Racului, asemenea unui șirag de perle. Este de fapt cel mai izolat grup populat de insule din întreaga lume.

Capitala statului Hawaii, Honolulu, de pe Insula Oahu, este singurul oraș mare din stat. Una dintre activitățile preferate ale turiștilor într-un sejur în Hawaii este plimbarea cu elicopterul. Această activitate reprezintă cel mai bun mod de a vedea insula global și de a se bucura de peisajele tropicale din această destinație. Pur și simplu bucură-te de cultura hawaiană, de gastronomia specifică, de cultura polynesiană și de energia aparte a acestei destinații tropicale.

Dacă îți dorești ca vacanța ta să fie inedită, explorează printr-o excursie opțională vulcanul activ Kilauea de pe insula Hawaii. Admiră balenele într-o plimbare cu catamaranul, fă snorkeling sau scuba diving, relaxează-te pe una dintre faimoasele plaje cu nisip alb și participă la dansurile și petrecerile tradiționale.

O petrecere pe plajă în Hawaii, în jurul unui foc, purtând ghirlande de flori în jurul gâtului și savurând un cocktail cu fructe exotice, s-ar putea să fie una dintre cele mai frumoase experiențe de călătorie.

Seychelles

Seychelles, oficial Republica Seychelles, este o țară insulară formată din 115 insule din Oceanul Indian, la 1,600 km est de Africa, în nordul insulei Madagascar. Alte regiuni și țări vecine sunt: Zanzibar la vest, Maurițius și Réunion la sud, Comore și Mayotte în sud-vest, iar Maldive la nord-est. Seychelles are cea mai mică populație dintre toate statele Africii.

Aici trăiesc 150.000 de țestoase și aproximativ 2 milioane de păsări, unul dintre marile sanctuare ale păsărilor din lume). Clima este tropicală umedă. Temperatura medie multianuală este de 27 grade C. Temperatura medie multianuală a apei de mare este de 29 grade C.

Mulți vizitatori sunt atrași de această destinație, deoarece majoritatea insulelor rămân neatinse și își păstrează farmecul natural.

Insulele Maldive apreciate de români

Insulele Maldive reprezintă o țară insulară formată dintr-un grup de atoli din Oceanul Indian, situat sud-vest de India în Marea Laccadivelor din Oceanul Indian . Cei 26 de atoli ai arhipelagului formează un teritoriu ce conține 1 192 de insule din care 250 sunt locuite.

În 1558 arhipelagul intră sub influența Imperiului Portughez și apoi al celui Olandez din 1654. În 1887 devine un protectorat britanic. În 1965, arhipelagul devine independent iar din 1968 forma de organizare statală este republica. Maldivele sunt, de asemenea, cunoscute pentru destinaţiile unice, apele cristaline și unitățile de cazare de lux, cum ar fi bungalourile pe apă.

Insule exotice din Republica Dominicană

Republica Dominicană este o țară insulară din America de Nord, în nordul Mării Caraibilor, situată în partea de est a insulei Hispaniola. Are ca vecin în vest statul Haiti. Această insulă a fost numită imediat după descoperire de către Cristofor Columb La Española, în românește: Mica Spanie, datorită faptului că a fost declarată cel mai frumos pământ din Lumea Nouă. Coastele insulei au un decor muntos de o frumusețe dramatică, culminând cu vârful Pico Duarte (3175 m).

Republica Dominicană este renumită pentru plajele sale cu nisip alb, pentru lagunele turcoaz, fiind într-adevăr o alegere minunată pentru o destinație de vacanță. Cunoscută și ca destinație romantică, de distracție, wellness și balneoclimaterică, oferă condiţii pentru toată lumea.

Cele mai bune plaje sunt situate la Punta Cana, unde sunt majoritatea stațiunilor și hotelurilor. Una dintre cele mai mari insule din arhipelag, Saona este renumită pentru liniștea și frumusețea sa naturală.

Fundul mării de aici este încrustat cu o multitudine de corali colorați și găzduiește broaște țestoase mari, ceea ce înseamnă că este o altă destinație perfectă pentru scufundări.

Palawan

Filipine este un tărâm minunat care prezintă exoticul în cea mai pură stare. Insula paradis Palawan este una dintre cele mai cunoscute destinații exotice ale țării asiatice. Palawan deține una dintre cele mai prețioase minuni ale țării: El Nido, o destinație caracterizată prin atolii săi misterioși, lacuri ascunse, plaje pustii și apele turcoaz.

Phuket și Thailanda

Se compune din insula Phuket, cea mai mare insulă a țării și alte 32 de insule mai mici în largul coastei sale. Se află în largul coastei de vest a Thailandei continentale, în Marea Andaman. Insula se află pe una dintre principalele rute comerciale dintre India și China și a fost frecvent menționată în jurnalele navelor străine ale comercianților portughezi, francezi, olandezi și englezi, dar nu a fost niciodată colonizată de o putere europeană. În trecut, bogăția și-a obținut din cauciuc, iar acum din turism.

Insula este în mare parte muntoasă, cu un lanț de munți în vestul insulei de la nord la sud. Este una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Thailanda. Plajele care înconjoară insula, cu nisip alb, apă cristalină. Ao Kata Yai și Ao Kata Noi, două dintre astfel de plaje au, de asemenea, o reputație specială pentru că găzduiesc cele mai spectaculoase apusuri de soare din lume.

Delicii gastronomice și viața de noapte colorată va așteaptă în insula exotică din Tailanda. După apus, multe plaje, cum ar fi Patong și Karon, devin centre de distracție pline de turiști care vor să danseze și să se simtă bine.