Home » Life & Style » Cele mai frumoase nume de câini. 50 idei și recomandări care să te ajute să găsești numele perfect pentru patrupedul tău

Cele mai frumoase nume de câini. 50 idei și recomandări care să te ajute să găsești numele perfect pentru patrupedul tău

Voicu Costin / 16.01.2022, 20:29
Cele mai frumoase nume de câini. 50 idei și recomandări care să te ajute să găsești numele perfect pentru patrupedul tău

Animăluțele de companie sunt cele mai îndrăgite când încep să facă parte dintr-o familie. Posesorii lor încearcă să aibă grijă de ele așa cum trebuie, mai ales prin alegerea unui nume care să se potrivească cu personalitatea și specia lor. Care sunt cele mai drăguțe nume pe care le puteți alege pentru viitorul vostru cățel? Vă prezentăm mai jos câteva idei și recomandări ce vă pot fi de mare folos!

50 de nume frumoase de câini

Copiii citesc încă de când sunt mici despre aventurile celebrului Toto din „Vrăjitorul din Oz”, povestea de dragoste a lui „Lady” din animația „Doamna și vagabondul/ Lady and the Tramp”, și „Grivei”, numele românesc pe care cei mici îl aud din faimosul cântec.

Indiferent de rasa pe care o are câinele vostru, acesta merită un nume drăguț, de aceea este bine să faceți alegerea potrivită. Specialiștii susțin că numele câinilor ar trebui să fie cât mai scurte și mai ușoare, pentru ca aceștia să răspundă repede la ele.

Cei care adoptă animale aleg fie să crească mai mulți câini ori din aceeași specie, ori din specii diferite. Este bine ca fiecare dintre patrupezi să aibă câte un nume cât mai diferit față de restul, pentru a se evita confuziile. Indicat ar fi să nu îi alegeți nume de comenzi (Stay-Stai) și nici să îl alintați folosind un diminutiv, după stabilirea numelui.

Noi am pregătit o listă cu cele mai frumoase și mai atractive nume pentru căței, indiferent dacă sunt masculi sau female.

  • Cele mai frumoase nume de câini, inspirate de patrupezi din literatură:

  1. Bubico – personaj al lui I.L. Caragiale
  2. Colț – protagonistul din „Colț Alb”, de Jack London
  3. Toto – din „Vrăjitorul din Oz”, de L.Frank Baum
  4. Bella, din serialul „Amurg”
  5. Charlie, din „Charlie și fabrica de ciocolată”
  6. Luna, din „Harry Potter”
  7. Finn, din clasicul Mark Twain, „Aventurile lui Huckleberry Finn”
  8. Winnie, din seria de cărți îndrăgite pentru copii, „Winnie the Pooh”
  9. Oliver, din clasicul lui Charles Dickens, „Oliver Twist”
  10. Romeo, una dintre cele mai cunoscute piese de teatru din istorie, „Romeo si Julieta”
  • Nume româneşti, pentru câini masculi:

  1. Grivei
  2. Bobi
  3. Patrocle
  4. Rex
  5. Azorel
  • Nume româneşti, pentru câini femele

  1. Rita
  2. Vivi
  3. Tita
  4. Alba
  5. Aura
  6. Pufi
  7. Blanca
  8. Lala
  • Alte nume de câini internaţionale:

  1. Ajax
  2. Archer
  3. Ares
  4. Axel
  5. Blake
  6. Lex
  7. Samson
  8. Zane
  9. Aladdin
  10. Arthur
  11. Beast
  12. Bolt
  13. Buzz
  14. Charming
  15. Dodger
  16. Hercule
  17. Marlin
  18. Prince
  19. Robin Hood
  20. Simba
  21. Stitch
  22. Tom
  23. Lupin
  24. Blade
  25. Thor
  26. Daisy
  27. Ema

3 rase de câini pentru familie

Animalul de companie poate fi un prieten potrivit pentru copilul tău, dar trebuie să alegi cu grijă rasa potrivită. Modul în care aceștia vor interacţiona contează foarte mult, de aceea vă vom prezenta 3 rase de câini potrivite pentru căminul vostru!

Beagle

Se spune despre Beagle că au o energie debordantă şi că sunt foarte activi. Acest lucru poate fi și în beneficiul familiei tale, pentru că poate deveni un prieten de nădejde pentru copilul tău. Rasa este foarte simpatică și prietenoasă, dar trebuie să ai grijă de ei. Ideal pentru o familie care locuiește la casă ori într-un apartament izolat fonic.

Terra Nova

Această rasă adoră copiii, de aici și porecla de „dădacă”. Câinii sunt foarte calmi și prietenoși, dar trebuie să fiți atenți la blana lui. Lasă foarte mult păr, fiind un animal destul de blănos. Datorită dimensiunilor mai mari este un cățel potrivit pentru curte.

Labrador retriever

Poate cea mai prietenoasă cu cei mici este această rasă. Ei sunt foarte jucăuși și comunicativi, inteligenți și protectivi. Ce îți poți dori mai mult de la un asemenea cățel?