Home » Life & Style » Cele mai frumoase orașe de vizitat primăvara în România și în țările vecine

Cele mai frumoase orașe de vizitat primăvara în România și în țările vecine

Manolică Anca / 13.01.2021, 16:16

Primăvara este anotimpul în care natura prinde din nou viață, iar verdele pare să strălucească mai tare ca oricând. Fie că vorbim de un city-break sau de o vacanță neprevăzută, există câteva orașe care primăvara sunt mult mai ademenitoare. Și unde mai pui faptul că, în această perioadă, biletele de avion sunt ceva mai ieftine. Iată care sunt cele mai frumoase orașe de vizitat primăvara în România și în țările vecine.

Cele mai frumoase orașe de vizitat primăvara în România. Iași

Poate exista ceva mai frumos decât o vizită la grădina botanică primăvara? Iar cea de la Iași este o alegere perfectă în acest sezon. Întinsă pe aproape 100 de hectare, superba grădină se mândrește cu o colecție impresionantă de plante, de la cele endemice din România și până la specii tropicale și subtropicale. Primăvara, aceasta este un adevărat loc de pelerinaj pentru iubitorii de flori, oferind un adevărat festival de culoare. După ce te saturi de minunățiile viu colorate, poți merge să vizitezi și restul obiectivelor turistice din Iași. Ai putea începe cu Palatul Culturii, sigur te va cuceri.

Timișoara, România

Peisaj de primăvară în Timișoara
Peisaj de primăvară în Timișoara

Nu avea cum să lipsească din lista cu cele mai frumoase orașe de vizitat primăvara în România. Timișoara este considerată unul dintre cele mai frumoase orașe din țară. Mai este cunoscut și drept „Mica Vienă”, „Orașul Florilor” sau „Inima Banatului”. Este perfect de vizitat primăvara pentru că, în acest fel, se evită aglomerația din timpul verii. Timișoara este un oraș superb, ale cărui clădiri sunt îmbrăcate într-un stil baroc vienez, cu detalii luxuriante, care îmbină frumos arhitectura cu istoria și dragostea față de tot ce este frumos.

Cele mai frumoase orașe de vizitat primăvara în România. Tulcea, Delta Dunării

Primăvara este anotimpul perfect pentru vizitarea Deltei Dunării. Este momentul în care copacii și nuferii înfloresc , încep să crească stuful și papura, creându-se un peisaj feeric. Unde mai pui că și cele peste 2000 de specii de păsări migrează înapoi spre Deltă. Așadar, nu doar vara este frumos de vizitat acest loc minunat.

Cele mai frumoase orașe de vizitat primăvara. Coasta Adriatică a Croației

Coasta Adriatică a Croației
Coasta Adriatică a Croației

Litoralul croat de la malul Mării Adriatice dezvăluie moștenirea culturală a venețienilor și, mai recent, a italienilor. De la nord până la sud vei avea ocazia să descoperi un peisaj absolut minunat, pe fondul unui climat mediteranean. Poți vizita siturile culturale în Split, fosta reședință de vară a împăratului Dioclețian, care a construit și palatul cetății din inima orașului. De asemenea, pot fi vizitate și satele de munte de pe insula accidentată Brac, poți descoperi minunatele plaje sau te poți bucura de vechiul oraș Hvar sau te poți plimba pe zidurile orașului fortificat, Dubrovnik. Coasta Adriatică oferă o multitudine de insule care formează un fundal fermecător primăvara.

Atena, Grecia

Orașul lumii antice și leagănul civilizației occidentale, Atena, vine cu niște priveliști maiestuoase. Istoria antică a Europei este un un motiv suficient care să te convingă să dai o fugă într-un anume loc. Monumentele antice colosale precum Acropolele, Parthenonul, templele zeilor (printre care cel al lui Zeus însuși) și mănăstirile milenare dezvăluie numeroasele transformări suferite de-a lungul timpului de aceste așezări. De la jumătatea lunii aprilie și până în iunie, este cea mai bună perioadă pentru a vizita Atena. Temperaturile sunt foarte plăcute și vor face ca vacanța ta de primăvară să fie perfectă.

Cele mai frumoase orașe de vizitat primăvara. Rotterdam, Olanda

Rotterdam, Olanda
Rotterdam, Olanda

Dacă îți dorești să mai vizitezi și alte orașe din Olanda, ei bine, Rotterdamul pare să fie una dintre cele mai bune alegeri. Orizontul modern, dinamic, al orașului dezvăluie o diversitate extraordinară de arhitectură: de la casele cubice de la Blaakse Bos, până la uriașa piață în formă de potcoavă, cu muralul său de fructe și legume supradimensionate și până la pasarela galben-canar, Luchtsingel.

Al doilea oraș ca mărime din Olanda este și cel mai mare port din Europa. Cu toate acestea, activitatea portuară nu afectează deloc imaginea Rotterdamului, fiind foarte liniștită și extrem de puțin zgomotoasă. Pentru a vedea cum merge activitatea zilnică în port și pentru a te bucura de frumusețile primăverii, trebuie neapărat să faci o croazieră de câteva ore în jurul orașului.

Sevilla, Spania

Orașul spaniol Sevilla nu este doar despre portocale, flamenco sau lupte cu tauri. Capitala Andaluziei este încărcată de o atmosferă aparte, care îți va trezi sentimente imposibil de descris. Aici se află cel mai vechi palat regal din Europa, Real Alcatraz, construit in stilul maurilor. Tot aici poate fi văzută și cea mai mare catedrală gotică din lume, ridicată pe locul unei foste moschei. Iar dacă ți se face foame după ce ai vizitat aceste obiective, nu ai cum să nu te oprește la niște tapas în vechiul cartier evreiesc, Barrio Santa Cruz. Pentru o panoramă de vis a orașului, trebuie să ajungi în vârful Torre de Los Perdigones, iar seara trebuie neapărat să profiți de viața de noapte. În lunile aprilie – mai ale ficărui an, aici are loc Feria de Abril (Târgul de primăvară), un festival de neratat.

Cele mai frumoase orașe de vizitat primăvara. Islanda de vest

Regiunea îndepărtată a Fiordurilor de Vest
Regiunea îndepărtată a Fiordurilor de Vest

Islanda este foarte vestită pentru peisajele sale virgine și pentru minunile pe care le oferă natura. Aprilie este ultima lună de iarnă în Islanda, în mai instalându-se deja primăvara. Așadar, este o lună absolut minunată pentru a vizita această țară. Regiunea îndepărtată a Fiordurilor de Vest numără multe zone pustii care creează rezerve naturale de o frumusețe și fertilitate necunoscute în altă parte a țării. Aici se regăsesc unele dintre cele mai uimitoare fiorduri din Islanda și oferă drumeții excepționale prin locuri în care nu există picior de localnic, în timp ce stâncile sale găzduiesc milioane de păsări sălbatice.

Cracovia, Polonia

Martie vine cu dezghețul în Polonia și până în luna mai țara se bucură de o vreme încântătoare de primăvară. Fostă capitală a Poloniei, este considerat și azi de către locuitorii săi un hub cultural și intelectual. Construit pe un deal care se ridică deasupra râului Vistula, turnurile iconice ale castelului Wawel tronează peste Cracovia. Catedrala din Cracovia este o capodoperă gotică, care trebuie neapărat vizitată. În afară de semnificația sa istorică, Cracovia este un oraș progresist, extrem de recunoscut pentru manifestările sale culturale în domeniul artei. Anual, la finalul lunii mai, începutul lunii iunie, are loc Festivalul de Film și este un eveniment de o mare importanță în lumea cinematografiei europene.

Cele mai frumoase orașe de vizitat primăvara. Budapesta, Ungaria

Budapesta, Ungaria
Budapesta, Ungaria

Budapesta are aproape același climat mediteranean ca și țările vecine Ungariei, de la sud. Asta înseamnă că primăvara este anotimpul ideal pentru a putea vizita acest oraș, evitând astfel temperaturile extreme ale verii sau iernii. De la plimbarea pe podul cu lanțuri de peste Dunăre, la castelul de pe deal și până la Galeriile Naționale ale Ungariei, sau băile termale, cu singuranșă, nu te vei plictisi în cele câteva zile acordate vacanței.

Lisabona, Portugalia

Lisabona este orașul care te va cuceri pentru totdeauna. Daca planifici un city-break aici, cel mai bine este să ajungi primăvara, lunile de vară fiind extrem de călduroase. Pregătește-te pentru plimbări lungi, pentru că niciun loc din acest oraș nu ar trebui ratat. Și nu poți să le vezi doar din autobuz. De asemenea, trebuie să ții cont că orașul este construit pe dealuri, așa că plimbările vor fi ceva mai solicitante. Dar minunate. Admiră arhitectura clădirilor, intră în vorbă cu localnicii și nu rata preparatele din bucătăria portugheză din cartierul istoric Belem. Nu uita să rezervi o zi și pentru plajă. Peisajele sunt spectaculoase, iar vremea aproape sigur va ține cu tine.