Home » Life & Style » Cele mai frumoase plaje din Croația – Top 11 de perle ale litoralului lor

Cele mai frumoase plaje din Croația – Top 11 de perle ale litoralului lor

Manolică Anca / 01.04.2021, 10:30

Frumusețea inedită a peisajelor din Croația atrage, an de an, tot mai mulți turiști dornici de relaxare și varietate. Diverse, dar mereu atrăgătoare, plajele din Croația au transformat această țară într-o mult râvnită destinație de vacanță. Aici te poți bucura de plaje cu nisip alb, de ape turquoise superbe și liniștite, golfuri sau stânci romantice și ascunse ori plaje potrivite pentru familiile cu copii. Iată cele mai frumoase plaje din Croația.

1. Cele mai frumoase plaje din Croația. Plaja Zlatni Rat – Insula Brač

Insula Brac este o destinație foarte populară de vacanță printre turiștii europeni. Aflată pe insula Brač și cunoscută și sub numele de „Cornul de Aur”, plaja Zlatni Rat este spectaculoasă pentru forma ei neregulată care se schimbă datorită vântului și a valurilor. De asemenea, culoarea mării din jurul plajei Zlatni Rat este uimitoare, un turcuoaz limpede și cristalin care te îmbie la relaxare.

2. Plaja Vela – Riviera Krk

Plaja Vela
Plaja Vela

Renumita stațiune turistică Baška, cunoscută pentru că are una dintre cele mai frumoase plaje din Kvarner, este situată în partea de sud a insulei Krk. Într-un golf bine adăpostit, ascunsă de masivul Velebit, se întinde plaja Vela, pe o lungime de aproximativ 2 km. Aceasta este considerată una dintre cele mai frumoase plajele croate ale Adriaticii.

3. Cele mai frumoase plaje din Croația. Plaja Tučepi – Riviera Makarska

Plaja Tučepi
Plaja Tučepi

Plaja Tučepi este situată între mare și munții Biokovo, oferind un cadru cu adevărat unic. Are o lungime de peste patru metri, fiind cea mai lungă plajă din întreaga rivieră Makarska. Tučepi este destinația perfectă pentru câteva zile de relaxare alăturui de cei dragi. Se află la doar 2 km de Makarska sau la 66 km distanță de orașul Split.

4. Plaja Punta Rata – Riviera Makarska

Cele mai frumoase plaje din Croația. Plaja Punta Rata
Cele mai frumoase plaje din Croația. Plaja Punta Rata

Plaja Punta Rata se află în localitatea Brela și este perfectă pentru o vacanță cu familia. A primit calificativul Steagul Albastru pentru calitatea apei, a serviciilor de curățenie și a managementului local. Este înconjurată de stânci și vegetație bogată care creează un ambient foarte intim.

5. Plaja Nugal – Makarska

Plaja Nugal
Plaja Nugal

Este o plală ascunsă, aflată la aproximativ 2 km de portul orașului, între Makarska și Tučepi. Ilustrează o frumusețe naturală unică, fiind una dintre cele mai premiate plaje din Croația. Peisajul extrem de pitoresc îndeamnă iubitorii de natură și liniște la câteva ore de relaxare, departe de zgomotul orașului. Este înconjurată de stânci și pădure.

6. Plaja Banje – Dubrovnik

Plaja Banje
Plaja Banje

Aici, cuvintele cheie sunt distracție și opulență. Pe lângă peisajul deosebit, plaja Banje este frecventată mai ales de turiștii care practică sporturile nautice. Este cunoscută ca „plaja orașului”, fiind cea mai apropiată de cetate.

7. Cele mai frumoase plaje din Croația. Plaja Sveti Jakov – Dubrovnik

Plaja Sveti Jakov
Plaja Sveti Jakov

Frumoasa plajă este situată în golful cu același nume, lângă biserica Sv. Jakov (Sf. Iacob). Aceasta oferă o priveliște inedită asupra orașului vechi și a zidurilor sale, precum și asupra insulei Lokrum. Este alegerea ideală dacă vrei să fugi de zonele aglomerate din Dubrovnik.

8. Plaja Zaton – Zadar

Cele mai frumoase plaje din Croația. Plaja Zaton
Cele mai frumoase plaje din Croația. Plaja Zaton

Superba plajă se află la 13 km vest de Zadar. Grație apelor sale cristaline şi a serviciilor de calitate oferite, plaja a fost distinsă cu Steagul Albastru. Este o destinație perfectă pentru familiile cu copii, pentru că este înconjurată de parcuri de distracții, tobogane și diverse localuri, perfecte pentru relaxare.

9. Plaja Kraljičina (Plaja Reginei) – Nin

Plaja Kraljičina (Plaja Reginei)
Plaja Kraljičina (Plaja Reginei)

Aceasta este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din lume. Se află în fermecătorul oraș Nin, situat la 17 kilometri nord-vest de Zadar. Cu cei opt kilometri de nisip și o vedere spectaculoasă spre muntele Velebit, este deosebit de atractivă pentru familiile cu copii. Poate fi străbătută și în afara sezonului, reprezentând o alegere inspirată pentru romantici.

10. Cele mai frumoase plaje din Croația. Plaja Saharun – Insula Dugi Otok

Plaja Saharun
Plaja Saharun

Pe această insulă se evidențiază frumoasa plajă Saharun, cu pietriș alb, ascunsî între păduri răcoroase de pini și ape turquoise incredibil de clare. Lungă de 800 de m, mărginită de păduri de pin pe de-o parte și de marea cristalină de cealaltă parte, plaja este destinația perfectă pentru oricine.

11. Plaja Uvala Dubovica – Insula Hvar

Cele mai frumoase plaje din Croația. Plaja Uvala Dubovica
Cele mai frumoase plaje din Croația. Plaja Uvala Dubovica

Plaja se regăsește în sud-vestul insulei Hvar, într-un mic fiord, arătând mai degrabă ca un golf artificial. Este cea mai mare plajă de pe insulă, apele de smarald invitându-te la sesiuni de snorkeling. Frumusețea specială este completată de case istorice și dealuri care se văd în depărtare.