Home » Life & Style » Cele mai mici apartamente din lume. Cum locuiesc oamenii în nici 2 metri pătrați

Cele mai mici apartamente din lume. Cum locuiesc oamenii în nici 2 metri pătrați

Alexandru Cazacu / 16.04.2021, 09:58
Cele mai mici apartamente din lume. Cum locuiesc oamenii în nici 2 metri pătrați

Deși majoritatea oamenilor caută de multe ori să se mute într-o casă mai mare cu mai multe camere, pe care să o mobileze după placul lor, există și persoane care apreciază spațiile mai mici și minimalismul. Tu ai putea să locuiești într-unul din cele mai mici apartamente din lume, știind că nu are nici 2 metri pătrați?

Cele mai mici apartamente din lume. Cum locuiesc oamenii în nici 2 metri pătrați

După cum spuneam, există apartamente foarte mici care, cu siguranță nu sunt pentru claustrofobi și nu sunt foarte scumpe, însă unii oameni la apreciază. Mai departe, îți vom spune unde se află și cum locuiesc oamenii în cele mai mici apartamente din lume.

Apartament de 0,37 de metri pătrați în Hong Kong

Deși pare incredibil, în Hong Kong această cușcă este considerată apartament și se închiriază cu 167 de dolari pe lună. Aceste spații de locuit au apărut în urmă cu mai bine de 70 de ani, iar astăzi sunt oferite ca locuințe pentru asistații sociali. În mare parte, aceste ”apartamente” sunt închiriate de oameni singuri, care necăjiți, care își duc traiul de azi pe mâine.

Cele mai mici apartamente din lume. Hong Kong
Cele mai mici apartamente din lume. Hong Kong

Hong Kong. Apartament de 1,5 metri pătrați

Chinezii nu se joacă atunci când vine vorba de minimul unui spațiu de locuit. Practic, acest apartament de 1,5 metri pătrați este mai mic decât o celulă medie dintr-o închisoare. Bineînțeles, oriunde e mai bine de locuit decât după gratii. Chiria acestuia este de 384 de dolari pe lună, spațiul de locuit este comparabil cu al unei băui dintr-un apartament confort II de la noi.

Apartament de 5,5 metri pătrați în Londra

Puteai crede că doar în China se găsesc astfel de apartamente, însă și britanicii le au. Dar asta nu e tot, stai să auzi cât costă un astfel de apartament. Mai exact, această locuință a fost construită în anul 1987 dintr-o debara și a fost scos la vânzare pentru suma de 313.000 de dolari.

Cele mai mici apartamente din lume. Londra
Cele mai mici apartamente din lume. Londra

Manhattan, apartament cu suprafața de 7,3 metri pătrați

Se pare că nici americanii nu se joacă din acest punct de vedere. Fiind puțin mai mare ca cel din capitala Marii Britanii, chiria lunară a acestui apartament din Manhattan, unul dintre cele mai scumpe orașe din lume, ajunge la 800 de dolari. Pe de altă parte, acest spațiu de locuit nu are bucătărie și nici apă, însă are o baie comună cu alte două apartamente.

Cele mai mici apartamente din lume. Manhattan
Cele mai mici apartamente. Manhattan

Apartament de 8 metri pătrați în Paris

Acest spațiu a fost camera unei menajere și a fost transformată într-un apartament de către designerii unei companii de arhitectură. Se pare că în trecut, atât acest apartament cât și altele ca el au fost probabil depozite. Acestea au totuși o mică baie, dar și bucătărie, și sunt poziționate de obicei la mansardă.

8,36 metri pătrați în Manhattan

Ei bine, acest apartament este cel mai apropiat de ceea ce noi putem numi un spațiu de locuit. Este adaptat la dimensiunile unei persoane, însă, este poziționat în apropierea Central Park și se închiriază cu 700 de dolari pe lună. În acest spațiu există atât baie cât și bucătărie, potrivit life.ro.