Home » Life & Style » Cele mai prietenoase 10 rase de câini pentru o familie care are copii. Specialiștii au analizat comportamentul și au întocmit lista

Cele mai prietenoase 10 rase de câini pentru o familie care are copii. Specialiștii au analizat comportamentul și au întocmit lista

Voicu Costin / 30.03.2022, 13:17

De mici ne-am dorit să avem un “cel mai bun prieten”. De multe ori ne uităm la filmele cu căței și vedeam cât de loiali, blânzi, buni și protectori erau cu stăpânii lor. De aceea, de când eram mici ne doream să avem un cățel în casă. Părinții poate ne-au respectat sau nu această dorință, dar mai târziu am crescut și am adoptat chiar noi un câine. Așadar, care sunt cele mai potrivite rase de câini pentru a crește lângă un copil? Acestea sunt considerate cele mai prietenoase pentru o familie care are copii!

Rase potrivite pentru a crește cu copiii

Copiii care cresc alături de câini sunt mai fericiți, mai buni, mai calmi și mai responsabili, arată un studiu realizat de Universitatea Yale. Mulți părinți au observat că prietenii canini pot fi prieteni de nădejde pe tot parcursul vieții lor.

Adoptarea unui câine este ca și cum ai aduce acasă un nou membru al familiei. Nu este o decizie ușoară și trebui mai întâi să faci o cercetare adecvată. Când sunt şi copii în familie, decizia este și mai anevoioasă. Unele rase nu sunt potrivite pentru familiile cu copii, dar asta nu înseamnă că nu pot crește alături de ei și pot fi la fel de buni cu ei ca și rasele de câini pe care vi le vom prezenta mai jos.

10 rase de câini potrivite pentru copii

Golden Retriever

Sunt încrezători, inteligenți, buni, loiali și răbdători. Retrieverilor le place să se joace cu copiii, însă au nevoie de exercițiu fizic mai intens și spațiu mai mare, chiar dacă staţi la apartament.

Labrador Retriever

Recunoscuți pentru temperamentul lor plăcut, labradorii au fost printre cele mai populare rase de câini de ani de zile. Au nevoie de multă mișcare pentru a preveni creșterea în greutate, dar sunt consideraţi căţei foarte activi. Se vor juca cu cei mici şi îi vor iubi foarte mult.

Bulldog

Nu vă speriați. Nu am greșit rasa de câine. Veți fi surprinși să aflați că pentru cei care caută un câine mai puțin energic, buldogii sunt loiali și relaxați, companioni liniștiți ai familiilor. Așadar, dacă nu aveți prea mult timp la dispoziție pentru a va ocupă de un câine, puteți achiziționa un bulldog.

Beagle-ul este foarte inteligent, dar și activ

O rasă căreia îi prinde bine compania, Beagle-ul este cunoscută pentru natura prietenoasă și plăcută. Sunt consideraţi şi inteligenţi.

Havanese

O rasă iubitoare, sunt câini mici, jucăuși și echilibrați, despre care se știe că sunt incredibil de delicați cu copiii prin natura lor.

Caniche

O rasă de câini hipoalergenică, Caniche pot fi de dimensiuni mari sau pitici și sunt câini foarte inteligenți. Tind să fie ascultători și receptivi, dar necesită mult toaletaj.

Metis este una dintre cele mai bune alegeri

Există numeroase avantaje în adoptarea unui câine metis. Trăiesc mai mult decât câinii de rasă, nu au nevoie de un nivel de îngrijire ridicat, iar adoptarea unui animal de companie este întotdeauna o variantă mult mai bună decât cumpărarea lui.

Boxerul

Boxerii iubesc copiii, sunt foarte afectuoși și totodată energici. Cu toate că este un câine de talie mare, boxerul este un câine ideal pentru familiile cu copii.

Pudel

Pudelul este un câine deștept, prietenos și foarte loial. Acesta este ideal pentru familiile care locuiesc la apartament sau în case mici.

Collie este foarte inteligent

Collie este una din cele mai inteligente rase de câini din lume și un adevărat câine de familie. Acesta este ager, energic, ușor de dresat, afectuos și se împrietenește rapid cu copiii. Copilul va fi întotdeauna în siguranță. De reţinut că un câine collie are nevoie de îngrijire specială și multă hrană.