Home » Life & Style » Cine a fost Contesa Sângeroasă. De ce a torturat și a ucis peste 100 de femei

Cine a fost Contesa Sângeroasă. De ce a torturat și a ucis peste 100 de femei

Manolică Anca / 10.03.2021, 09:04
Cine a fost Contesa Sângeroasă. De ce a torturat și a ucis peste 100 de femei

Cine a fost Contesa Sângeroasă, care a torturat și ucis peste 100 de femei. Povestea incredibilă a femeii care maltrata și omora femeile care munceau pe moșia ei. Motivul real este uluitor.

Cine a fost Contesa Sângeroasă

Darya Naikolaevna Saltykova, poreclită și Contesa Sângeroasă, s-a născut pe 22 martie 1730 într-o familie nobilă și bogată din Rusia. S-a căsătorit cu nobilul Gleb Alexeyevich Saltykov, unchiul lui Nikolai Saltykov , membru al celebrei familii Saltykov, și au avut împreună doi fii: Theodore (1750-1801) și Nicholas (1751-1775). A rămas văduvă în 1755, la doar 25 de ani, moștenind o moșie substanțială, unde locuia împreună cu cei doi fii mici și un număr mare de iobagi.

Deși nu s-a mai recăsătorit niciodată, ea a avut un iubit, pe nume Niklai Tiutcev. Totul părea să meargă bine pentru cei doi, până aceasta a descoperit că el s-a căsătorit cu o femeie mai tânără, veste care a făcut-o să își piardă mințile. A încercat chiar să îl și omoare, determinându-i pe cei doi soți să fugă din Moscova.

Cine a fost Contesa Sângeroasă
Cine a fost Contesa Sângeroasă

S-a răzbunat pe iobagi

Furioasă, Contesa și-a canalizat toată atenția asupra iobanilor, pe care îi bătea și îi abuza frecvent. Dacă aceștia nu făceau tot ce spunea ea și cum spunea ea, aceasta arunca cu obiecte în ei până dorința îi era îndeplinită. Aceste acte de cruzime mergeau în special spre femeie. Fiindcă le vedea ca pe niște rivale, ea a maltratat și ucis peste o sută de femei. Le supunea la chinuri infernale, scoțându-se afară în plină iarnă și turnând apă opărită de ele. Mai mult, le biciuia și le rupea oasele. Unele surse spun că Darya Saltykova a ucis și trei bărbați, deși pe aceștia îi pedesea prin faptul că le omora soțiile.

În tot acest timp, în societate ea părea un om normal, ba chiar o femeie pioasă, donând constant sume importante de bani organizațiilor de caritate și mănăstirilor. De aceea, chiar dacă autoritățile primeau multe plângeri cu privire la decesele de la moșia sa le ignorau, ba chiar pedepsindu-i pe unii dintre ce care îndrăzneau să facă plângere. Darya Nikolayevna avea o influență puternică în societate, fiind prietenă cu mulți membri ai curții regale.

Darya vedea femeile ca pe niște rivale, motiv pentru care le supunea la chinuri groaznice
Darya vedea femeile ca pe niște rivale, motiv pentru care le supunea la chinuri groaznice

Cine a fost Contesa Sângeroasă. Începutul sfârșitului

În cele din urmă, rudele femeilor ucise au putut aduce o petiție în fața împărătesei Ecaterina a II-a, care a ordonat arestarea Dariei, în 1762, autoritățile ruse efectuând o investigație minuțioasă. Colegiul de Justiție al Ecaterinei a chestionat mulți martori și a examinat înregistrările domeniului Saltykov. Oficialul anchetator a numărat până la 138 de decese suspecte, dintre care marea majoritate au fost atribuite lui Saltykova.

Darya Nikolayevna Saltykova a fost găsită vinovată că a ucis 38 de iobagi, bătându-i și torturându-i până la moarte, dar împărăteasa Catherine nu era sigură cum să o pedepsească; pedeapsa cu moartea a fost abolită în Rusia în 1754, iar noua împărăteasa avea nevoie de sprijinul nobilimii. În cele din urma, ea a fost condamnată la închisoare pe viață.

Înainte de a fi închisă, Darya Nikolayevna Saltykova a fost înlănțuită într-o piață publică din Moscova timp de o oră, cu un semn la gât cu textul: „Această femeie a torturat și a ucis”. Mulți oameni au venit să o privească în timp ce ea a fost ridiculizată cu dispreț. După aceea, Saltykova a fost închisă la Mănăstirea Ivanovski din Moscova, pe viață. Darya Nikolayevna Saltykova a murit în decembrie 1801, la 1701, fiind înmormântată lângă rudele ei în necropola mănăstirii Donskoy .