Home » Life & Style » Cine a fost Gucci. De la spălător de vase, la creatorul unui imperiu al modei. Povestea de succes

Cine a fost Gucci. De la spălător de vase, la creatorul unui imperiu al modei. Povestea de succes

Violeta Badea / 14.05.2021, 12:25
Cine a fost Gucci. De la spălător de vase, la creatorul unui imperiu al modei. Povestea de succes

Cine a fost Gucci. De la spălător de vase, la creatorul unui imperiu al modei. Astăzi, numele lui este sinonim cu luxul și opulența, dar puțini știu că Guccio Gucci a fost un om modest și a lucrat ca spălător de vase. În acest material vă vom prezenta cum a devenit creatorul unui imperiu al modei. Iată povestea de succes.

Cine a fost Gucci. De la spălător de vase, la creatorul unui imperiu al modei

Povestea de viață a lui Guccio Gucci
Povestea de viață a lui Guccio Gucci

Guccio Gucci s-a născut pe data de 26 martie 1881 în Florența, Italia. A fost un copil simplu, fiu al unui negustor italian. Încă din copilărie, Gucci a fost atras de arta și de istoria orașului Florența, învățând foarte multe de la oamenii cu spirit antreprenorial din acest oraș superb.

În anul 1898, tânărul s-a mutat în Londra și s-a angajat la Hotelul Savoy, considerat cel mai luxos hotel de la acea vreme. Guccio Gucci a lucrat ca spălător de vase, chelner și liftier. A fost un tânăr modest, cu puține posibilități financiare, dar avea un deosebit spirit de observație. Guccio Gucci s-a folosit de perioada pe care a petrecut-o în hotelul luxos, observând stilul și eleganța oamenilor bogați care îi călcau pragul.

De asemenea, băiatul era atent la gesturi, maniere, comportament, haine, accesorii și educație. Astfel, băiatul și-a creat numeroase relații și contacte, iar acest lucru avea să-l ajute enorm în viitor. A fost angajat al hotelului până la 40 de ani (1921), iar apoi a fost dat afară din cauza vârstei. Întors în țara sa natală, Gucii s-a căsătorit cu Aida Calvelli.

Toți banii pe care i-a câștigat în hotel, bărbatul i-a folosit pentru a deschide un magazin Guccio Gucci. Ulterior, începe să producă genți de lux care poartă numele mărcii Gucci și simbolul GG. Astfel, acesta a reușit să atragă cea mai bogată fabrică din oraș și să devină un important producător de produse pentru călărie.

Povestea de succes

Povestea de succes a magazinelor Gucci
Povestea de succes a magazinelor Gucci

După un timp, Guccio Gucci i-a învățat și pe cei patru fii ai săi cum trebuie să conducă această afacere și s-au alăturat firmei. Aldo Gucci este cel care a conceput sigla. În anii 30, membrii familiei au mai deschis un magazin la Roma și încep să devină cunoscuți și la nivel internațional.

Atunci când era aproape de a obține succes, Gucii a fost afectat de problemele politice din țară. Din cauza unei decizii a lui Benito Mussolini, care a ordonat trupelor italiene să invadeze Etiopia, Liga Națiunilor a impus țării un embargo comercial internațional. Astfel, firma nu mai putea vinde produse în afara țării.

Confruntându-se cu aceste probleme, Guccio Gucci a fost nevoit să regândească întreaga strategie și a introdus câteva materiale neobișnuite, precum cânepa sau iuta. În anul 1953, Gucci a murit, iar afacerea a fost împărțită fiilor săi. Afacerea a fost dusă cu succes mai departe, deschizând primele magazine în jurul lumii și au făcut numele Gucci sinonim cu luxul și eleganța. În prezent, compania deține 487 de magazine în întreaga lume și are peste 17 mii de angajați.