Home » Life & Style » Cine a fost primul soț al lui Marilyn Monroe. S-a căsătorit când era minoră. Detalii neștiute

Cine a fost primul soț al lui Marilyn Monroe. S-a căsătorit când era minoră. Detalii neștiute

Violeta Badea / 02.06.2021, 14:24

Cine a fost primul soț al lui Marilyn Monroe. Înainte de Marilyn Monroe, a existat Norma Jean, o tânără superbă cu părul cârlionțat, care ducea o viață precară. Înainte de a deveni vedeta adorată de toți bărbații, adolescenta s-a căsătorit și se pregătea să ducă o viață obișnuită. Cine a fost primul soț al lui Marilyn Monroe și cum arăta viața dinaintea celebrității veți afla din materialul următor.

Cine a fost primul soț al lui Marilyn Monroe

Marilyn Monroe si primul sau sot
Marilyn Monroe si primul sau sot

Norma Jeane Mortensen, cunoscută sub numele de Marilyn Monroe, s-a născut pe data de 1 iunie 1926 în Los Angeles, California. Tânăra a avut o copilărie extrem de nefericită. Gladys Baker, mama ei, s-a luptat cu schizofrenia de-a lungul întregii sale vieți, iar Norma a ajuns prin diverse orfelinate și familii foster.

În primele două case, tânăra a fost abuzată sexual și a dezvoltat un defect de vorbire. În cele din urmă, adolescenta a ajuns în grija unei prietene a mamei sale, dar problemele nu s-au oprit aici. În anul 1942, familia adoptivă a decis să se mute în West Virginia, iar Norma a fost abandonată, din nou, la vârsta de 15 ani.

Înainte de a pleca, mama adoptivă i-a recomandat fetei să se mărite cu vecinul ei, James Dougherty, de 21 ani. Deşi erau foarte tineri și nu a fost dragoste la prima vedere, cei doi s-au căsătorit, s-au apropiat foarte mult și au fost foarte fericiți în primii ani de mariaj. Totuși, viața i-a despărțit pe Norma și James. Bărbatul s-a alăturat marinei comerciale și a fost trimis în Pacific, îar tânăra nu a suportat singurătatea.

Viața dinaintea celebrității

Norma Jeane
Norma Jeane

Încercând să treacă peste probleme, Norma Jeane s-a angajat într-o fabrică de componente militare şi la scurt timp a cunoscut un fotograf, pe nume Davin Conover. Acesta a fost momentul care i-a schimbat complet viața. Tânăra a început să pozezeși a obținut un contract la agenţia de modele Blue Book.

Fotografiile cu ipostaze senzuale au făcut înconjurul lumii, iar Norma a primit o ofertă de la 20th Century Fox, dar trebuia să fie necăsătorită. În 1946, tânăra a ales cariera și i-a cerut divorțul lui James, după doar patru ani de mariaj. Astfel, Norma Jeane s-a transformat în Marilyn Monroe. Tânără a decis să facă o schimbare și din punct de vedere al look-ului, astfel a ajuns să-și vopsească părul în blond și să joace în diferite producții celebre: „Unora le place jazz-ul” sau „Cum să te căsătorești cu un milionar”.

Pentru Marilyn Monroe au urmat ani mulți de celebritate și iubiri neîmplinite sau interzise. Artista a fost căsătorită cu fostul jucător de baseball Joe DiMaggio şi cu dramaturgul Arthur Miller, dar ambele relații s-au încheiat cu divorț. De asemenea, frumoasa blondă a avut aventuri cu oameni importanți, printre care amintim de fostul președinte american John F. Kennedy.

Și Marilyn Monroe este o dovadă că celebritatea nu este tocmai ușoară, deoarece artista s-a luptat multă vreme cu dependenţa, depresia şi anxietatea. Pe data de 4 august 1962, la vârsta de doar 36 de ani, frumoasa Marilyn Monroe a murit din cauza unei supradoze de substanțe din clasa sedativelor.