Home » Life & Style » Cine este bodyguardul lui Simon Leviev, „Escrocul de pe Tinder”, și ce spune despre colaborarea cu acesta

Cine este bodyguardul lui Simon Leviev, „Escrocul de pe Tinder”, și ce spune despre colaborarea cu acesta

Voicu Costin / 26.02.2022, 19:40

Escrocul de pe Tinder a reușit să strângă milioane de vizualizări de la lansarea sa pe platforma de streaming, Netflix. Povestea reală îl înfățișează pe Shimon Hayut, un escroc care s-a folosit de femei din toată lumea pentru a avea beneficii financiare. În povestea sa l-a implicat și pe Piotr Kaluski, bodyguardul care apare în film, în diferite ipostaze. Acesta a dat Netflix în judecată pentru că s-a folosit de imaginea lui într-un mod cu totul greșit. Ce așteaptă Piotr de la Netflix?

Povestea lui Tinder Swindler şi a bodyguardului său, Piotr

Un bărbat israelian, născut Shimon Hayut, a călătorit în jurul Europei, prezentându-se drept fiul mogul ruso-israelian al diamantelor Lev Leviev. A folosit aplicația de întâlniri Tinder pentru a contacta femei ca Simon Leviev și i-a păcălit să-i împrumute bani pe care nu i-a plătit niciodată. El cucerea femeile cu cadouri generoase și le scotea la întâlniri cu avioanele private folosind bani pe care i-a împrumutat de la alte femei, pe care le-a înșelat anterior.

Mai târziu s-a prefăcut că este vizat de „dușmanii săi”, trimițând adesea aceleași mesaje și imagini fiecărei femei, indicând că tocmai fusese atacat, dar că bodyguardul său l-a salvat și a fost rănit. Apoi le-a cerut victimelor să-l ajute financiar din cauza încălcării „securității”, presupus că i-a împiedicat utilizarea cardurilor de credit și a conturilor bancare.

Femeile luau adesea împrumuturi bancare și carduri de credit noi pentru a ajuta. Apoi, el folosea banii câștigați prin înșelăciune pentru a atrage noi victime. Mai târziu, el pretindea că returnează banii victimelor trimițând documente falsificate care arătau transferuri bancare false. Apoi întrerupea contactul cu victimele. Se estimează că a escrocat 10 milioane de dolari de la diverse persoane de pe tot globul.

De ce Piotr dă în judecată Netflix

Bodyguardul lui Twinder Swindler, Piotr, a cerut daune morale de la Netflix și cere 5,6 milioane de dolari, susținând că gigantul de streaming l-a portretizat incorect și că a fost păcălit și el de Simon.

Piotr Kaluski a fost descris în film ca mâna dreaptă a lui Simon Leviev, care a fost mereu alături de el atunci când le-a trimis un mesaj victimelor sale, cerându-le mii de dolari sau euro pentru a scăpa de „dușmanii” săi.

Simon, al cărui nume real este Shimon Hayut a trimis deseori mesaje cu fotografii cu Piotr însângerat și bătut, pentru a dovedi că nu era în siguranță și că trebuie să fugă. Piotr apare în documentar   , însă doar prin prisma imaginilor trimise de Simon femeilor cu care interacționa, care au fost făcute publice de ele, iar acum a angajat un avocat care să dea în judecată Netflix.

Într-o scrisoare către gigantul portal de streaming, care a fost obținută de TMZ , avocatul polonez al lui Piotr, Joanna Parafianowicz, cere 5,6 milioane de dolari de la Netflix şi cere site-ului să elimine filmul de pe internet și să îşi ceară scuze public. El insistă că nu a greșit niciodată cu nimic și ca și femeile escrocate așteaptă ca Hayut să-l plătească. El susține că i se datorează 10.000 de euro pentru serviciile prestate.

„Nu doar pentru că drepturile sale personale au fost încălcate în mod flagrant și ilegal, ci și pentru că personajul principal al filmului îi datorează clientului meu o remunerație pentru serviciile prestate (aproximativ 10.000 de euro) și se sustrage la o astfel de plată”, a scris ea.

„Folosirea ilegală a imaginii clientului meu în contextul conținutului filmului și acuzațiile de exploatare financiară a femeilor, precum și sugestiile făcute cu privire la posibila participare a lui Piotr la astfel de tranzacții au contribuit în mod obiectiv și înțeles la mărimea prejudiciului suferit, a declarat avocata.

Netflix încă nu a răspuns la scrisoarea avocatului lui Piotr. Hayut a fost închis în 2019, dar a fost eliberat în anul următor pentru bună comportare.