Home » Life & Style » Cine este Selly, vloggerul celebru din România, și câți bani câștigă pe lună din Youtube

Cine este Selly, vloggerul celebru din România, și câți bani câștigă pe lună din Youtube

Manolică Anca / 02.03.2021, 13:48
Cine este Selly, vloggerul celebru din România, și câți bani câștigă pe lună din Youtube

Selly este unul dintre cei mai cunoscuți vloggeri din România, cu al 13-lea cel mai mare canal de Youtube din țară. Până la 20 de ani, el a reușit o performanță imensă, ajungând să câștige sume colosale doar din online. Iată cine este, de fapt, Selly, vloggerul celebru din România, și câți bani câștigă pe lună din Youtube

Cine este Selly, vloggerul celebru din România

Cine este Selly. Andrei Șelaru, cunoscut în mediul online drept Selly, s-a născut pe 28 februarie 2001, în Craiova, într-o familie modestă, fără posibilități materiale excepționale. Tatăl său este inginer silvic, iar mama sa este profesoară de matematică. Încă de mic a fost pasionat de tot ce înseamnă online și mediul digital, petrecând foarte mult timp în fața calculatorului. Treptat, pasiunea aceasta s-a transformat în muncă, punând bazele unei cariere de succes, ajungând, la numai 18 ani, cel mai de succes vlogger din România.

Selly a descoperit platforma Youtube atunci când avea 7-8 ani, de la profesoara sa de limba engleză. Și peste doar câțiva ani, mai exact pe 7 octombrie 2011, își crea propriul canal de Youtube. A durat ceva timp până să posteze primul videoclip, pentru că a trebuit să își convingă și părinții să îi cumpere o cameră video („O Toshiba obosită”, cum spunea el atunci). Așadar, pe 21 decembrie 2012, Selly încărca primul vlog al său, intitulat „Selly’s Vlog -10 lucruri despre mine”, ce conținea informații despre cine este și ce urmează să facă. Până în 2 martie 2021, acest videoclip a strâns peste 440.000 de vizualizări.

„Povestea cu internetul a început de când m-am născut. Când eram mic, îmi petreceam majoritatea timpului pe internet, unde am descoperit foarte multe lucruri. Atunci am realizat că de pe internet poți învăța o mulțime de lucruri interesante. Abia apoi am descoperit Youtube-ul și vloggerii. Mi-am zis că trebuie să fac și eu acest lucru, să devin vlogger. Eu m-am apucat de vlogging la 11 ani, deși, Inițial, am zis că vârsta va fi un impediment, deoarece nimeni nu mă va lua în serios. Dar a fost chiar invers, vârsta a fost cel mai mare avantaj al meu”, a povestit Selly, în cadrul emisiunii „La Măruță”, de la PRO TV.

Selly, la primele sale apariții pe Youtube
Selly, la primele sale apariții pe Youtube

Și-a transformat hobby-ul într-o carieră de succes

Norocul i-a surâs în anul 2013, atunci când, din pură întâmplare, s-a întâlnit cu un vlogger de succes la vremea respectivă, care i-a făcut legătura cu Tequilla, cea mai mare vloggeriță din România. Aceasta a fost cea care l-a introdus pe Selly în lumea vloggingului. Odată cu trecerea timpului, tânărul a prins curaj și a căpătat experiență, transformându-și hobby-ul într-o adevărată carieră, din care câștigă sume colosale. La doar 18 ani, vloggerul și-a  cumpărat din banii munciți de el o mașină în valoare de 70.000 de euro.

Împreună cu alți patru vloggeri de succes, Dia, Gami, Exploit și Pain, el a alcătuit și o formație numită „5Gang”. Prima lor piesă se numește „Focuri” și a fost lansată pe 1 iulie 2018, adunând peste 20 de milioane de vizualizări. Proiectul 5Gang a devenit foarte rapid unul de succes, foarte mulți tineri identificându-se cu versurile și muzica trupei.

Cine este Selly. După absolvirea Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti”, din Craiova, cu o medie foarte mare, 9,60, el a decis să se mute la București pentru a urma o facultate de renume. Youtuber-ul s-a înscris la Facultatea de Business, Tiffin University, cu sediul în București, singura universitate privată din țară acreditată în SUA și în Europa, originară din Ohio. Totodată, Bucureștiul îi oferă mult mai multe posibilități de dezvoltare și avansare în carieră. El s-a mutat alături de iubita sa, studentă în anul I la Medicină, într-un apartament cu chirie, în zona Pipera. Pe viitor, Selly are în plan să-și cumpere propria casă în București.

Selly, unul dintre cei mai celebri vloggeri din România
Selly, unul dintre cei mai celebri vloggeri din România

Câți bani câștigă pe lună din Youtube

Din 2012, până în prezent (2 martie 2021), Selly a încărcat 533 de clipuri pe contul său oficial de Youtube, datorită cărora a adunat peste 723 de milioane de vizualizări și 2,94 de milioane de abonați. Un adevărat record pe piața online din România. Printre temele abordate în vloggurile sale se numără teme legate de probleme tinerilor, muzică, mediul online și școală.

Conform socialblade.com, în ultimele 30 de zile, Selly a avut un câștig estimativ cuprins între 2.100 și 34.200 de dolari, doar din vizualizările de pe Youtube, care variază, în funcție de conținut. De exemplu, pentru ziua de 1 martie 2021, site-ul de specialitate estimează un câștig între 2.000 și 125.000 de dolari. La acestea se mai adaugă și cele de pe contul trupei „5Gang”, „Selly Show”, plus încasările pe care le are din plasarea de imagine, evenimente, dar și din vânzările de pe site-ul de haine pe care îl deține.

Scandal de zile mari din cauza petrecerii sale aniversare

Recent, vloggerul a împlinit 20 de ani, ocazie cu care a organizat o mică petrecere alături de cei mai apropiați prieteni ai săi. Petrecerea a avut loc sâmbătă, 27 februarie 2021, într-o vilă luxoasă de pe malul Lacului Snagov, din județul Ilfov. Însă, imaginile postate pe contul său de Instagram au stârnit o întreagă isterie în online, motiv pentru care s-a sesizat și Poliția. În imagini, se vede că la eveniment au participat mai multe persoane, printre care și cântăreții de manele Tzancă Uraganu și Costel Biju. Și după aproximativ zece ore de la postarea imaginilor de la petrecere, Selly a publicat o înregistrare în care spunea: „A fost o petrecere extraordinară, băieți, vă mulțumesc”.

Imagini de la petrecerea lui Selly
Imagini de la petrecerea lui Selly

Ulterior, într-un comunicat, autoritățile au informat că a avut loc „un eveniment privat”, la care au participat peste 20 de persoane, astfel încălcându-se regulile impuse pe timp de pandemie de Covid 19. Poliția a anunțat că trei persoane au fost identificate, una dintre ele fiind vloggerul Selly.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat, până la acest moment, proprietarul societății, un participant și organizatorul evenimentului. Aceștia au fost sancționați contravențional, conform prevederilor Legii nr. 55/2020, cu amenzi în valoare de 15.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.” se arată în comunicat.

Replica lui nu a întârziat să apară

Desigur că Selly a dorit să lămurească toată această nebunie creată în jurul petrecerii sale, astfel că el a postat un nou vlog pe Youtube, în care a explicat cu lux de amănunte firul întâmplărilor, subliniind în nenumărate rânduri că „în România ipocrizia e la nivel maxim”. Acesta a început prin a spune că „pandemia există, este un pericol real şi trebuie să avem grijă”, dar că legea are aumite fisuri.

„Legea ar trebui să fie aceeaşi pentru toţi. Spuneţi-mi mie, cum e legea aceeaşi pentru toţi când toate cluburile sunt pline? (…) De-asta spun că legea e idioată. În club e voie şi oamenii stau lipiţi unul de altul, într-o casă imensă, cu aerisire şi tot ce trebuie, e ilegal. Eu chiar am încercat să iau toate măsurile ca să nu ia nimeni Covid de la petrecerea mea. Nu ştiu câţi dintre voi înţeleg ce înseamnă pentru mine să stau închis 14 zile în casă. Câte proiecte pierd, câte lucruri trebuie să amân, câţi bani se pierd. De aia am încercat să iau toate măsurile de precauţie. Adică am rugat înainte de petrecere pe toată lumea să facă test de Covid şi 90% dintre participanţi au făcut treaba asta”, a explicat Selly în vlog.

Selly a luat amendă după petrecerea de ziua sa
Selly a luat amendă după petrecerea de ziua sa

Acesta a continuat și a spus că „în prima seară nici n-a fost petrecere, a fost o masă cu câţiva prieteni apropiaţi. A doua seară eu mi-am chemat prietenii mai tineri”, explicând că nu se aştepta, într-adevăr, ca manelistul pe care îl invitase, Tzancă Uraganu, să vină cu toată formaţia sa, numărul participanţilor dublându-se astfel. De asemenea, Selly a ținut să menționeze că membrii staff-ului cântărețului au stat mai tot timpul afară. Deși inițial, când s-a aflat de amenda primită de Selly, s-a presupus că forţele de ordine au fost la faţa locului, vloggerul a explicat însp cum a stat, de fapt, treaba. A aflat totul din presă.

„Am zis să fac şi eu un story că şi aşa toată lumea ştie. Dacă nu se posta, nu ştia nimeni. Nu a fost nicio plângere de gălăgie, nu s-a sesizat nimeni, nu am deranjat pe nimeni. V-am zis care a fost modul în care Poliţia s-a prins. A doua zi la 6 seara probabil că un poliţist de acolo de la birou dădea scroll pe Tiktok, se uita la toţi bombardierii şi a văzut un video cu petrecerea asta din Snagov şi aşa s-au autosesizat. Ei nu au venit în seara aia acolo. Pe mine, ca idee, nici până la ora asta nu m-au anunţat ce sancţiune am primit. Dar au avut grijă să dea imediat comunicat de presă, eu am aflat de la jurnalişti”, a spus Selly.

Postat pe 1 martie 2021, vloggul a urcat extrem de rapid în trending-ul Youtube, ajungând pe locul 7, cu peste 385.000 de vizualizări. Conform socialblade.com, câștigul estimat pentru ziua de 1 martie este cuprins între 2.000 și 125.000 de dolari, iar pentru 2 martie, până la ora 13.00, câștigul estimat este între 11.000 și 178.000 de dolari. Iar aceste cifre și sume sunt în continuă creștere, preconizându-se că va ajunge în trending în top 3.