Home » Life & Style » Cine este și ce avere are Alex Bodi. Fostul soț al Biancăi Drăgușanu a fost trimis în spatele gratiilor

Cine este și ce avere are Alex Bodi. Fostul soț al Biancăi Drăgușanu a fost trimis în spatele gratiilor

Bucur Ioana / 16.11.2020, 16:54
Cine este și ce avere are Alex Bodi. Fostul soț al Biancăi Drăgușanu a fost trimis în spatele gratiilor

Alex Bodi, fostul soț al Biancăi Drăgușanu, ascunde un trecut desprins parcă din scenariul unui film. Detalii mai puțin cunoscute despre viața controversatului om de afaceri. Ce avere are și cum a ajuns să fie trimis în spatele gratiilor.

Detalii mai puțin cunoscute despre Alex Bodi, fostul soț al Biancăi Drăgușanu

Alex Bodi a devenit cunoscut, în lumea mondenă din România, datorită relației cu Bianca Drăgușanu. Controversatul afecerist s-a născut la Mediaș. Când avea doar 18 ani, a plecat, împreună cu familia, în Spania. Și-a câștigat primii bani pe un șantier, ca muncitor în construcții, potrivit Libertatea. Cel care l-a ajutat pe fostul soț al Biancăi Drăgușanu să își clădească averea impresionantă este un milionar originar din Croația, proprietarul mai multor mine de aur în Africa. Potrivit sursei, Alex Bodi face parte dintr-o companie cu sediul în Stuttgart, numită Karatbars, specializată în tranzacțiile cu aur. Cei care cumpără de la Karatbars intră într-un fel de sistem piramidal, fiind răsplătiți cu puncte, în funcție de aurul pe care reușesc să îl vândă.

De-a lungul timpului, Alex Bodi nu s-a ferit să își etaleze averea pe rețelel sociale, dar stilul extravagant de viață și luxul în care trăiește au început, în cele din urmă, să ridice din ce în ce mai multe semne de întrebare. Potrivit informațiilor apărute în presă, fostul soț al Biancăi Drăgușanu ar deține mai multe vile, la Mediaș și în județul Ilfov. Mai mult, există zvonuri că acesta ar fi proprietarul unei case în Monte Carlo, c ear valora nici mai mult nici mai puțin de două milioane de euro. În plus, Alex Bodi are și o colecție de mașini pe care ar invidia-o orice colecționar sau pasionat de autoturisme de lux. Acesta și-ar fi achiziționat, recent, un autoturism de teren Lamborghini Urus, însă ar mai deține un Lamborghini Aventador SV, care este unul dintre cele 500 de exemplare existente în lume, dar ar mai avea și un Ferrari Pista 488, un Rolls-Royce Wraith, un Mercedes-Maybach, un Mercedes-AMG și un Bugatti Chiron.

Fostul soț al Biancăi Drăgușanu nu se ferea să își etaleze bogăția în mediul online
Fostul soț al Biancăi Drăgușanu nu se ferea să își etaleze bogăția în mediul online

Alex Bodi, investiții uriașe înainte de descinderea procurorilor de la Crimă Organizată

Potrivit informațiilor publicate de Cancan, Alex Bodi a făcut mai multe investiții impresionante în orașul natal, cu puțin timp înainte de a fi reținut de procurorii DIICOT. Conform sursei, ar fi vorba despre câteva milioane de euro, fostul soț al Biancăi Drăgușanu cumpărând hotelul Central din Mediaș, dar și cinematograful din oraș.

Averea lui Alex Bodi a intrat în vizorul anchetatorilor, care au început o inventariere a bunurilor afaceristului și ale celorlalți membri ai unei grupări criminale din care fostul soț al Biancăi Drăgușanu ar face parte. Dacă se constată că proprietățile de lux ale lui Alex Bodi au fost cumpărate cu bani obținuți din comiterea de infracțiuni sau vor trebui vândute pentru recuperarea prejudiciului reclamat de presupusele sale victim, fostul soț al Biancăi Drăgușanu ar pute rămâne fără bunurile înregistrate pe numele său, scrie Gândul.

Alex Bodi a fost arestat preventiv. Fostul soț al Biancăi Drăgușanu este anchetat într-un dosar de trafic de persoane și proxenetism

Fostul soț al Biancăi Drăgușanu este urmărit penal într-un dosar de trafic de personae și proxenetism. Tribunalul Dolj a admis, pe 12 noiembrie, propunerea procurorilor DIICOT de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Alex Bodi. Judecătorii au admis propunerea DIICOT Craiova privind arestarea preventivă pentru alți șapte inculpați, din același dosar.

Potrivit unor surse judiciare, Alex Bodi a recrutat mai multe tinere pe care le-a obligat să se prostitueze, el fiind acuzat şi de o infracţiune de şantaj, scrie Agerpres.

La începutul lunii noimebrie, procurorii DIICOT Craiova, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară, au efectuat 23 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Ilfov, Braşov, Dolj, Gorj, Giurgiu, Olt, Sibiu şi Vâlcea, într-o cauză ce vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de persoane şi proxenetism. Una dintre percheziţii a avut loc la locuinţa lui Alex Bodi, după care acesta a fost ridicat de mascaţi şi dus la audieri.

Alex Bodi a plecat din România când avea 18 ani
Alex Bodi a plecat din România când avea 18 ani

Rețeaua de trafic de persoane era condusă din penitenciar

Conform unui comunicat al DIICOT, din datele existente, s-a stabilit că, la scurt timp după destructurarea unei grupări specializate în traficul de persoane şi proxenetism, condusă de un membru marcant al lumii interlope, unul dintre „locotenenţii” acestuia, în timp ce era închis într-un penitenciar, în perioada 2008 – 2011, şi alţi trei deţinuţi au folosit reţelele de socializare în scopul recrutării unor tinere care practicau prostituţia şi, inducându-le în eroare, fie cu promisiunea unui viitor comun  – „metoda loverboy” – , fie cu identificarea unui loc de muncă avantajos, şi profitând de starea lor de vulnerabilitate – situaţie materială precară, naivitate, lipsă de educaţie -, le-au convins să se prostitueze în beneficiul lor.

În cele mai multe cazuri, victimele au fost ţinute în imobile închiriate de către liderul grupării, au fost transportate zilnic la locurile unde erau obligate să practice prostituţia, erau permanent controlate şi supravegheate iar sumele de bani erau luate în totalitate de membrii grupării. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că tinerele au fost exploatate cu precădere în cluburi de noapte sau locaţii închiriate în oraşele Berlin, Bonn, Stuttgart şi Frankfurt (Germania), dar şi pe teritoriul altor state europene (Italia, Spania, Marea Britanie, Cehia, Elveţia, Austria).

Procurorii susţin că unele tinere au fost vândute altor traficanţi, persoanele care le-au preluat primind şi informaţii în legătură cu victima, comportamentul acesteia pe perioada cât a fost exploatată, informaţii despre familie, pentru a fi şantajată, exploatată şi controlată mai uşor. O mare parte din sumele de bani obţinute din practicarea prostituţiei au fost investite de liderul grupării în diverse imobile din ţară şi străinătate.

Ce legătura ar putea exista între dosarul în care este vizat Alex Bodi și cazul Caracal
Ce legătura ar putea exista între dosarul în care este vizat Alex Bodi și cazul Caracal

Alex Bodi, legături cu cazul Caracal?

La scurt timp după ce fostul soț al Biancăi Drăgușanu a fost ridicat din vila sa din Pipera și dus la sediul DIICOT Craiova, a apărut un val de speculații în spațiul public. Aflând cu ce se ocupa gruparea din care se bnuiește că Alex Bodi ar face parte, Adriana Bahmuțeanu a făcut declarații șocante la TV, vorbind despre o posibilă legătură între dosarul de trafic de persoane și cazul Caracal.

„Gândiți-vă, a fost dus la Craiova! Craiova e aproape de Caracal! Hai să facem legătura și cu fetele care au dispărut de la Caracal, ale așa-zisului criminal Dincă! S-a spus degeaba că acest criminal Dincă făcea, de fapt, parte dintr-o rețea de trafic de persoane? Nu vi se pare că se leagă lucrurile? Sunt oameni care dispar de pe stradă! Iată, nici în urmă cu două săptămâni, o femeie a fost ucisă și incendiată într-o valiză!

Îmi pun niște semne de întrebare! De unde avea atâția bani, pentru că se afișa cu ostentație și cu opulență în toate mediile? Motivele sunt faptele lui, că așa, oricine se poate afișa cu o mașină bună! Trebuie să îți dai seama și de unde are omul respectiv banii!”, a spus Adriana Bahmuțeanu.