Home » Life & Style » Cine este și ce face Sebastian Dobrincu, cel mai tânăr milionar român din Silicon Valley

Cine este și ce face Sebastian Dobrincu, cel mai tânăr milionar român din Silicon Valley

Violeta Badea / 28.05.2021, 15:04

Sebastian Dobrincu este un român pasionat de tehnologii software care a atins culmile succesului la o vârstă foarte fragedă. Exmatriculat de la un liceu de top în România, tânărul a plecat în America unde a devenit un fenomen. Cine este și ce face Sebastian Dobrincu, cel mai tânăr milionar român din Silicon Valley, veți afla din materialul următor.

Cine este și ce face Sebastian Dobrincu

Sebastian Dobrincu este considerat un geniu
Sebastian Dobrincu este considerat un geniu

Sebastian Dobrincu, în vârstă de 23 de ani, s-a născut în Botoșani, după care familia sa a decis să se mute în București pe când el avea doar doi ani. Tânărul provine dintr-o familie simplă, fără relații, dar acest lucru nu l-a împiedicat să-și urmeze visul, ba mai mult l-a ambiționat. Încă din copilărie, Sebastian și-a decoperit pasiunea pentru informatică, programare și tehnoligie.

 „Târziu mi-am dat seama că există preconcepția asta cum că majoritatea tinerilor de succes provin din familii înstărite, influente sau bine conectate. Nu a fost și cazul meu, în schimb am fost binecuvântat cu cei mai minunați părinți, care, în simplitatea și modestia lor, au știut să îmi inspire valori morale care m-au făcut cine sunt astăzi.

Deci pentru cei care se întreabă, nu, nu sunt un copil de bani gata. M-aș considera exact opusul. Am origini foarte modeste, dar ambiție și determinare de neoprit”, declara tânărul, citat de VIVA.

Sebastian s-a concentrat foarte tare pe viața sa profesională. La doar 17 ani, tânărul a înființat Storyheap, o platformă care a devenit lider de piață pe zona de social media content marketing. Storyheap s-a bucurat de un real succes în scurt timp Sebastian era căutat de vedete internaționale, printre care Selena Gomez, Tumblr, Hulu, Universal Music sau Shake Shack. Compania a înregistrat un milion de dolari cifră de afaceri.

După acest succes, Sebastian Dobrincu era invitat în America de idolii lui: Mark Zuckerberg de la Facebook, Tim Cook, directorul executiv de la Apple si Jeff Bezzos, miliardarul din fruntea Amazon. Aceștia i-au strâns mana și l-au încuarajat.

Sebastian Dobrincu a reusit in America la o vârstă fragedă
Sebastian Dobrincu a reusit in America la o vârstă fragedă

Sebastian Dobrincu a fost exmatriculat înainte de BAC

După o perioadă, adolescentul a devenit antreprenor și îi învață pe alții să atingă succesul. Ei bine, un astfel de copil a fost exmatriculat de la un liceu de top din țara noastră. Da, ai auzit bine! Motivul? Faptul că nu se mai putea pregăti pentru olimpiade, deoarece trebuia într-un fel să echilibreze şcoala cu munca de birou.

În prezent, Sebastian Dobrincu a lăsat compania din Silicon Valley și s-a întors în România, deoarece crede cu tărie în schimbare, iar povestea lui de viața este exemplul cel mai bun ca nimic nu e imposibil. Prima îmbunătățire pe care ar vrea să o facă este chiar legată de sistemul de învățământ.

„De vreun an, chiar mai mult, am avut o serie de întâlniri cu persoane-cheie din sistemul educaţional, lucrăm la o serie de propuneri pe care încercăm să le implementăm legislativ, în mod colectiv, pentru că mi se pare că vorbim foarte mult, îmi place mult că elevii capătă o vocea şi vreau ca vocea să le-o fac auzită, să schimbăm lucruri”, a declarat Sebastian Dobrincu, citat de Antena 3.

De asemenea, tânărul este implicat într-un proiect cu celebrul compozitor Marius Moga. Sebastian deja a lansat o piesă alături de iubita lui, Ioana Ignat. Melodia se numește „Inimă Naivă” și o puteți urmări mai jos.