Home » Life & Style » Cine este și cu ce se ocupă Jill Biden. Imagini nemaivăzute cu președintele Americii și Prima Doamnă

Cine este și cu ce se ocupă Jill Biden. Imagini nemaivăzute cu președintele Americii și Prima Doamnă

Manolică Anca / 20.01.2021, 14:06

Portret de Primă-Doamnă. O femeie care a apărut la timpul potrivit în viața lui Joe Biden și l-a sprijinit necondiționat. Îi leagă o frumoasă poveste de iubire care durează de peste 46 de ani. „Bună ziua, sunt soțul lui Jill Biden”. Acestea sunt cuvintele prin care Joe Biden, președinte Americii, se prezenta la mitingurile electorale din campanie. Iată cine este și cu ce se ocupă Jill Biden, actuala Primă-Doamnă a Statelor Unite ale Americii. Imagini nemaivăzute cu cei doi.

Cine este și cu ce se ocupă Jill Biden. A muncit din greu de la numai 15 ani

Cine este și cu ce se ocupă Jill Biden. Jill Tracy Biden (Jacobs, pe numele de fată) s-a născut pe 3 iunie 1951, în Hammonton, statul New Jersey și a copilărit în Willow Grove, în Pennsylvania. Ea era sora cea mai mare dintre cele cinci. Tatăl ei, cu rădăcini siciliene, a lucrat la o bancă, iar mama sa, cu descendență engleză și scoțiană, a fost casnică. Pentru că părinții ei nu obișnuiau să meargă la biserică, aceasta alegea să meargă împreună cu bunica ei la biserica presbiteriană.Prima Doamnă a Americii a visat întotdeauna să aibă o carieră de vis. „Cred că e important pentru fiecare femeie să aibă banii ei și să fie independentă”, spunea ea într-un interviu.

Jill Biden în timpul școlii / Sursă foto: IG Jill Biden
Jill Biden în timpul școlii / Sursă foto: IG Jill Biden

Astfel, a început să muncească de la 15 ani, fiind chiar și chelneriță. Inițial, s-a înscris la un colegiu unde avea ca obiect de studiu moda, dar după un semestru a rămas dezamăgită. A urmat apoi înscrierea la Universitatea Delaware, la Colegiul de Arte și Științe, specializarea limba engleză, însă a întrerupt studiile și a început să lucreze ca model pentru o agenție locală din Wilmington. În acest timp, în februarie 1970, Jill s-a căsătorit cu Bill Stevenson, un fost coleg la colegiu, jucător de fotbal american. Însă, treptat, relația dintre cei doi s-a răcit și au decis ca, după doar patru ani, să pună capăt căsniciei.

Un an mai târziu l-a cunoscut pe Joe Bilden, printr-un „blind date” aranjat de fratele lui

Prima întâlnire dintre Joe Biden și viitoarea sa soție a avut loc în urma unui aranjament al fratelui lui Joe. Asta se întâmpla în martie 1975. El era un senator cu nouă ani mai mare decât ea. În ciuda tuturor lucrurilor, aceasta părea să fi fost impresionată de el, de înfățișarea sa formală și de manierele lui, care, spune ea, nu se comparau cu cele ale băieților de la colegiu. „De unde ai numărul meu?” a fost prima întrebare a lui Jill către Joe Biden, atunci când a sunat-o pentru prima dată. În acest timp, ea traversa și o perioadă complicată, din pricina divorțului deloc ușor prin care trecea cu Stevenson, Sentința a fost pronunțat în mai 1975, anul în care ea a absolvit și facultatea.

Prima impresie, însă, pare să fi fost cu totul alta, dacă ne luăm după spusele ei: „Mă întâlnisem cu tipi în blugi și saboți și tricouri, el a venit la ușă, avea o haină și pantofi sport și m-am gândit: Doamne, n-o să meargă niciodată, nici într-un milion de ani. Era cu nouă ani mai bătrân ca mine. Dar am ieșit să vedem Un bărbat și o femeie la un cinematograf din Philadelphia și s-a legat”, a povestit Jill Biden pentru revista „Vogue”.

Joe și Jill Biden în tinerețe
Joe și Jill Biden în tinerețe

În urmă cu doar trei ani, Joe Biden trecuse prin clipe cumplite. În 1972, îi muriseră soția și fiica într-un accident teribil. El mai avea doi băieți pentru care făcea zilnic naveta cu trenul, de la Washington la Wilmington, în Delaware, pentru a sta seara cu ei. În momentul în care a cerut-o de soție pe Jill, Joe a avertizat-o că trebuie să fie conștientă că a iubit-o enorm pe prima soție. „Cine poate să iubească așa profund o dată, o poate face și a doua oară”, i-ar fi răspuns aceasta. „Atunci am realizat exact ce a făcut dragostea lui Jill pentru mine: mi-a permis să fiu eu însămi din nou”, a scris Joe Biden în cartea de memorii „Promises to Keep”.

Până să accepte să se căsătorească cu el, Prima Doamnă l-a refuzat de nu mai puțin de cinci ori. Totuși, cei doi s-au căsătorit în 1977. Ajunsese să se înțeleagă foarte bine cu cei doi copii ai lui Joe, chiar aceștia cerându-i tatălui lor să o ceară de soție. „Nu se punea problema să nu existe dragoste la mijloc. Dar mă înțelegeam atât de bine cu băieții, că voiam să fiu sigură că va fi pentru totdeauna”, a spus Jill într-unul din clipurile din campanie. În 1981 s-a născut și primul copil al cuplului, o fiică pe nume Ashley.

Cum au început vs. unde au ajuns cei doi soți
Cum au început vs. unde au ajuns cei doi soți

Cine este și cu ce se ocupă Jill Biden. De la profesor suplinitor la doctorat în educație

A lăsat deoparte moda și și-a început cariera, prima dată, ca profesor suplinitor în sistemul de școli publice din Wilmington, după care a predat un an engleza la un liceu din Wilmington. Cinci luni a lucrat și în biroul senatorial al lui Joe Biden, însoțindu-l și în deplasări. A continuat să predea și s-a înscris la un program de master la West Chester State College. Când a obținut diploma ea era deja însărcinată. După ce a petrecut doi ani acasă și a avut grijă de toți cei trei copii ai familiei, aceasta s-a reîntors în câmpul muncii, fiind profesor de engleză și istorie într-un program al unui spital psihiatric pentru elevi cu dizabilități emoționale.

În 1987, a terminat și cel de-al doilea master în cadrul Universității Villanova, fiind 13 ani profesoară de liceu șim mai apoi, de colegiu. Nu a reușit să stea prea mult ea însăși de băncile școlii, pentru că s-a înscris și la doctorat, în 2007, la 55 de ani, obținând titlul de doctor în educație.

Joe și Jill Biden
Joe și Jill Biden

Nu a dorit să renunțe la carieră nicio secundă, chiar dacă, în 1988, soțul ei a candidat prima dată la președinție. S-a ținut de promisiune chiar și când a ajuns la Casa Albă ca soție de vicepreședinte sau, acum, când este Prima Doamnă a Americii. Ea continup să predea la o universitate din Virginia de Nord, în apropiere de Washington. De altfel, de aceastp calitate a ei a vorbit și Joe Biden în primul său discurs ținut ca președinte ales, atunci când i-a adus un omagiu soției. Acesta a subliniat faptul că ea și-a dedicat viața educației. „Pentru educatorii din America, aceasta este o zi mare: veți avea pe cineva dintre dintre voi chiar în Casa Albă”, a declarat Joe Biden.

A fost motorul de campaie a lui Joe Biden

Determinată și foarte sigură de sine, Jill a transmis neobosit același mesaj: doar Joe Biden va putea să reunească o țară atât de divizată. Este momentul în care americanii trebuie să se unească, pentru a învinge pandemia și criza economică. Și dacă Joe Biden s-a limitat la mai puține deplasări în campanie, Prima Doamnă și-a sporit vizitele în statele-cheie, necesare pentru victoria democraților.

Unul dintre mesajele transmise de de Jill Biden soțului său în timpul campaniei electorale
Unul dintre mesajele transmise de de Jill Biden soțului său în timpul campaniei electorale

Așadar, toată lumea se așteaptă să vadă o nouă Primă Doamnă a Statelor Unite foarte diferită față de cea care a fost până acum, adică Melania Trump. Dacă aceasta a preferat să stea foarte retrasă, Jill Biden își va pune amprenta asupra statutului ei. Cu siguranță, va dori să fie un exemplu pentru toate femeile de astăzi, care trebuie să îmbine armonios viața de familie cu cariera.