Home » Life & Style » Cine este și cum arată femeia care i-a dat voce lui Siri, asistentul virtual de pe Iphone

Cine este și cum arată femeia care i-a dat voce lui Siri, asistentul virtual de pe Iphone

Alexandru Cazacu / 18.02.2021, 14:40
Cine este și cum arată femeia care i-a dat voce lui Siri, asistentul virtual de pe Iphone

Mulți dintre deținătorii dispozitivelor Apple și-au pus măcar odată întrebarea: ”Oare cum arată Siri?”. Cu această ocazie, noi vă spunem cine este și cum arată femeia care a dat asistentului virtual.

Cine este și cum arată femeia care i-a dat voce lui Siri

Nu mulți sunt cei care știu acest lucru, însă femeia care i-a dat voce lui Siri este Susan Bennett, o actriță de voce din Atlanta, Statele Unite.  Femeia a devenit celebră în 2011, atunci când a apărut în cadrul unei emisiuni de la CNN. Acum, Susan Bennett pune voce pe mai multe spoturi ale unor branduri cunoscute, dar este și public speaker. Actrița s-a născut la data de 31 iulie 1949.

Cu toate că cei de la Apple nu au confirmat această informație, o echipă de criminaliști cu peste 30 de ani vechime în investigarea înregistrărilor audio a comparat cele două voci. Aceștia au ajuns la concluzia că cele două voci sunt identice sută la sută.

Susan Bennett, vocea din spatele lui Siri

În cadrul unui interviu pentru CNN, Susan Bennet a declarat pentru prima oară că ea este omul din spatele asistentului virtual. Ea povestea atunci cât au durat înregistrările pentru proiectul Siri. Se pare că totul a s-a întâmplat în luna iulie a anului 2005, când ea a înregistrat câte patru ore zilnic, citind fraze și propoziții, neștiind că vocea sa va ajunge vocea lui Siri. Înregistrările au fost apoi concatenate în diferite cuvinte, propoziții și paragrafe utilizate în vocea Siri. Interesant este faptul că, abia în anul 2011 Apple a scos primul model de iPhone cu Siri integrată.

“Când am descoperit ca Siri este vocea mea a fost un pic înfricoșător. Sunt unii oameni care nu au nicio problemă să citească ore după ore, după ore… Pentru mine era însa plictisitor, așa că făceam pauze de respirație, probabil și motivul pentru care Siri are un pic de… atitudine. Probabil că acele sunete când Siri pare iritata au fost înregistrate chiar la finalul proiectului”, spunea pentru CNN, Susan Bennet.

Cine este Susan Bennett

Susan Alice Bennett s-a născut la data de 13 iulie 1949 în Burlington, Vermont. Tânăra de atunci a urmat liceul la Școala Centrală din Clinton, New York. Mai târziu, în 1971 ea a absolvit Universitatea Brown. În perioada facultății, Susan și-a concentrat studiile în clasici și a vrut inițial să devină profesor. Ea a jucat în producțiile teatrale Sock și Buskin, a fost membră a unei formații de jazz și a fost cântăreață a grupului ”Chattertocks”.

Cine este femeia care i-a dat voce lui Siri
Cine este femeia care i-a dat voce lui Siri

Susan Bennet și-a a început cariera în anul 1974, când a fost înregistrată ca vocea „Tillie the All-Time Teller” a primei bănci naționale din Atlanta. De lungul carierei sale, ea a înregistrat mesaje pentru sistemul de adresare publică în toate terminalele Delta Air Lines din întreaga lume, în unele programe de învățare electronică, programe de navigație GPS sau sisteme telefonice.

De asemenea, vocea lui Susan a mai fost folosită și în mai multe reclame de televiziune pentru mari companii precum: Ford, Coca-Cola, Fisher-Price, McDonald’s, The Home Depot, Goodyear, Visa, Macy’s, Hot Pockets, Club Med și Cartoon Network, potrivit Wikipedia.