Home » Life & Style » Coafuri 2022. Cele mai în vogă tunsori, în acest an, pentru un look special și deosebit. FOTO

Coafuri 2022. Cele mai în vogă tunsori, în acest an, pentru un look special și deosebit. FOTO

Manolică Anca / 06.01.2022, 12:43
Coafuri 2022. Cele mai în vogă tunsori, în acest an, pentru un look special și deosebit. FOTO

Un an nou, un nou tu. Așa se spune, de regulă. O modalitate de a-ți reîmprospăta look-ul și modul în care te simți este să schimbi coafura și să încerci ceva nou. Nu trebuie să fie ceva extrem și nici nu trebuie să pară că s-au schimbat prea multe dacă nu vrei asta, dar o nouă tunsoare sau un nou truc de coafare te poate face să te simți ca diferit. Iată ce tendințe de coafuri sunt în 2022.

Cele mai în vogă tunsori și coafuri în 2022

Am alcătuit un ghid al celor mai mari tendințe în materie de tunsori și coafuri ale anului 2022 pentru fiecare textură și lungime de păr. Găsește-ți coafura preferată și programează-ți o întâlnire cu stilistul tău.

  • Shag-ul până la umăr
Coafuri la modă în 2022. Shag
Coafuri la modă în 2022. Shag

Tunsoarea shag este o anomalie a tunsorii: funcționează indiferent de texturile și lungimile părului și cu sau fără breton, deoarece este definită de straturile sale. Tunsoarea texturată și cu layere scurte a devenit tot mai populară de cand a început să fie purtată de vedete nonconformiste, așa cum este Rihanna. Va fi la modă și în acest an.

  • Coafuri 2022. Bixie
Bixie / Sursă Foto: Getty
Bixie / Sursă Foto: Getty

O parte bob, o parte pixie, „bixie” este o tunsoare scurtă cu un pic de lungime în plus în partea de sus. Tunsoarea adaugă volum și formă unei lungimi mai scurte, tipic anilor ’90. Și dacă anul 2021 ne-a învățat ceva, este că ceea ce este vechi este din nou nou, cel puțin când vine vorba de tendințele de frumusețe.

  • Straturi grele
Coafuri 2022
Coafuri 2022

Tăieturile cu straturi grele inspirate de „The Rachel”, celebra tunsoare a lui Jennifer Aniston din serialul Friends, este o altă tendință a anilor ’90 care cunoaște un al doilea val în 2022. Coafeza celebrităților Clariss Rubenstein spune că aceasta este o tunsoare versatilă: „Deși era un look foarte specific, putea fi purtat pe păr de multe texturi și de la fin la aspru. Singura cerință este să știi să folosești un uscător de păr și o perie rotundă.”, potrivit instyle.com.

  • Coafuri 2022. Cărare pe mijloc
Cărarea pe mijloc este la modă în materie de coafuri în 2022
Cărarea pe mijloc este la modă în materie de coafuri în 2022

Important de menționat de la început este că cea mai bună parte a părului este cea care îți place cel mai mult. Cu toate acestea, cărarea pe mijloc este la modă acum. Așa că, dacă nu ai de gând să îți schimbi tunsoarea în 2022, dar totuși vrei o schimbare, modalitate ușoară de a-ți transforma stilul existent într-un look complet diferit este să schimbi cărarea.

  • Bob-ul „tăiat în felii”
Bob-ul „tăiat în felii”
Bob-ul „tăiat în felii”

Bob-ul feliat este încă o odă adusă anilor ’90 care va fi popular în noul an. Această variantă de lungime medie a tăieturii clasice poate fi purtată super elegantă, dar și puțin mai puțin aranjată. Rubenstein spune că această tunsoare are o „linie cu greutate mare în perimetru” și poate fi „despărțită la mijloc sau răsturnată în lateral”.

  • Coafuri 2022. Părul lung, cu layere discrete
Părul lung, cu layere discrete
Părul lung, cu layere discrete

Și în acest an se poartă părul bogat, „plin”, cu volum pe toata lungimea. Asta înseamnă layere lungi si discrete, ce conferă dimensiune fără sa „fure” din volum. Dacă îți plac schimbările subtile, tunsoarea aceasta este numai bună pentru tine.

  • Breton, breton și iar breton
Coafuri 2022
Coafuri 2022

„Bretonul este o modalitate excelentă de a-ți schimba aspectul într-un mod major, având în același timp confortul de a-ți păstra lungimea”, spune Hawkins. „Ele pot fi super măgulitoare pe atât de multe forme diferite de față.”