Home » Life & Style » Cristale pentru zodia Vărsător. 5 pietre care le aduc noroc acestor nativi

Cristale pentru zodia Vărsător. 5 pietre care le aduc noroc acestor nativi

Ileana Mladinoiu / 16.03.2022, 12:21

Astrologia și litoterapia sunt două șiințe strâns legate în funcție de zodia ta. Unele cristale pot aduce mai mult noroc decât altele. Când vrei să intri în litoterapie,  nu este întotdeauna ușor să știi la ce cristale să apelezi. Fiecare are propriile beneficii atât emoționale, cât fizice. Pentru a găsi pe cele care ni se potrivesc, putem să le alegem în funcție de semnul astrologic.

Cristale pentru zodia Vărsător. Recomandări prețioase

Născut între 20 ianuarie și 19 februarie, Vărsătorul este o persoană creativă, calmă, dar înzestrată cu o mare energie interioară.

Adevărați vizionari, Vărsătorii sunt, de asemenea, încăpățânați și uneori dezorganizați atunci când se confruntă cu toată creativitatea lor. Litoterapia poate ajuta oamenii din zodia Vărsător să-și controleze mai bine defectele pentru a le transforma în calități.

„Dacă îți alegi piatra în raport cu semnul tău astrologic, îți va permite să te conectezi la vibrația universului așa cum era la momentul nașterii tale și, prin urmare, să potolești tendințele negative ale semnului tău, întărind în același timp tendințele pozitive”, explică litoterapeutul Caterina Zita în cartea sa „Primele mele pietre vindecătoare”.

Multe cristale pot fi recomandate pentru Vărsător. Neavând un singur beneficiu, unele vor fi mai favorabile în anumite situații decât altele. Vărsătorul este interesat de multe domenii, inclusiv de mediul profesional. Este un amestec de determinare și independență, ceea ce  uneori îl fac dificil să se ierahizeze într-o ierarhie deja stabilită. Totuși, se integrează foarte ușor într-o echipă.

Acvamarin

Acvamarinul este de culoare albastră, deoarece în cazul zodiei Vărsător, albastru este culoarea dominantă. Piatra creativității, asociată cu puritatea și divinația, acvamarina este o piatră norocoasă care acționează, printre altele, asupra creativității. Într-adevăr, are abilități puternice de a stimula inteligența Vărsătorului, canalizând în același timp energii puternice care îi pot încurca ideile.

Calmant și antistres, cristalul acesta ajută pe Vărsător să-și dezvolte latura sensibilă și tandră, chiar dacă adesea pare rece și indiferent. Acvamarina are multe efecte pozitive asupra comunicării. În dragoste, promovează comunicarea și ajută la coeziunea în cuplu. Dacă ești născut sub semnul Vărsătorului poartă o bijuterie cu acvamarin și bucură-te de beneficiile acestei pietre.

Cuarțul trandafir

Cuarțul trandafir, numit și „piatra inimii”, este ideal pentru semnul Vărsător. Într-adevăr, Vărsătorul este o persoană care este adesea timidă. Schimbările sunt apreciate de zodia Vărsător, dar pot provoca mari perturbări.

Purtând un cuarț trandafir asupra lui în mod regulat, Vărsătorul va putea să-și digere mai bine sentimentele și să le analizeze mai bine. Acest lucru îi va permite să obțină mai ușor fericirea. Este considerat unul dintre cele mai scumpe și mai frumoase soiuri de cuarț. Mineralul a fost descoperit de oameni acum aproximativ zece mii de ani. Bijuterie a iubirii, a armoniei spirituale și a tinereții eterne, această piatră este venerată și astăzi de bijutieri, ezoterici, vindecători ai lumii întregi.

Sodalitul

Este un cristal norocos potrivit pentru Vărsătorul adesea afectat de reflecții personale exacerbate, care le pot încetini proiectele. Pentru a-și liniști eul interior, Vărsătorul are tot interesul să se protejeze cu ajutorul unui sodalit. Magnifica piatra norocoasă albastră, care amintește de semnul de aer, va reda pacea interioară.

Vărsătorul este și o ființă sociabilă. Îi place să împărtășească și să-și arate originalitatea celorlalți. Este adevăratul motor al grupului, capabil să-i facă pe toți să se miște în aceeași direcție. Și aici, sodalitul îl va ajuta pe Vărsător în sarcina sa de conducere.

Fiind o ființă creativă, el poate avea și dificultăți în a respecta regulile. Se simte uneori neînțeles, mai ales dacă originalitatea lui nu poate fi exprimată pe deplin. Sodalitul este recomandat și în aceste situații. Pune  piatra pe birou sau lângă tine în momente strategice. Te va ajuta să te conformezi mai bine și să-ți exprimi creativitatea „în reguli”, fără să provoci agitație.

Ametistul

Ametistul este o varietate de cuarț în general de culoare violet, întrebuințat în bijuterii, dar și în litoterapie pentru tratamentul anumitor afecțiuni. Descoperită încă din antichitate, celebra piatră este foarte populară. Se află în bijuteriile coroanei britanice și a împodobit ținutele episcopilor în Evul Mediu, de unde și denumirea de „piatra episcopilor”.

Deși principalele zăcăminte de ametist se găsesc în Brazilia, unele dintre cele mai bune exemplare provin din Zambia. Un violet uimitor cu nuanțe de albastru, ametistul Zambia este unul dintre cele mai apreciate soiuri.

Litoterapia conferă ametistului multe virtuți purificatoare și liniștitoare. Poate ajuta la vindecarea afecțiunilor fizice și la ameliorarea problemelor legate de psihic.

O bijuterie cu ametist pentru Vărsător poate oferi protecție, liniște și echilibru sufletesc persoanei care o poartă și o ajută la atingerea scopului în diferite situații, o va face să se simtă în siguranță. La o ținută casual, ai posibilitatea să alegi să porți o brățară cu ametist.

Citrinul

Piatră de noroc pentru Vărsător, citrinul ajută la calmarea tensiunilor interioare și a îndoielilor. Se recomandă meditația cu un citrin în palma mâinii. Gândește-te la relația ta actuală și lasă citrinul să-și răspândească vibrațiile bune. Această piatră contribuie la a avea o viziune rațională și realistă, pentru a face cele mai bune alegeri în materie de dragoste.