Home » Life & Style » Cu ce înlocuiește Pandora diamantele naturale. Anunțul oficial

Cu ce înlocuiește Pandora diamantele naturale. Anunțul oficial

Alexandru Cazacu / 05.05.2021, 11:31
Cu ce înlocuiește Pandora diamantele naturale. Anunțul oficial

Vești bune pentru clienții Pandora. Compania renunță la diamantele naturale lansând o colecție de bijuterii cu diamante create artificial în laborator. Potrivit reprezentanților companiei, vânzările vor crește în anii următori.

Cu ce înlocuiește Pandora diamantele naturale. Anunțul oficial al companiei daneze

Unul dintre cei mai mari producători de bijuterii din lume, Pandora, a anunțat că nu va mai vinde diamante extrase din mine și va trece exclusiv la diamante fabricate în laborator. Se pare că îngrijorările legate de mediu și practicile de lucru din industria minieră au condus la o cerere tot mai mare de alternative la diamantele naturale.

Președintele companiei, Alexander Lacik, a declarat pentru BBC că schimbarea face parte dintr-un impuls mai larg de durabilitate. Reprezentanții companiei producătoare de bijuterii spun că diamantele create în laborator sunt mai ieftine și au aceleași caracteristici precum diamantele naturale.

”Diamantele nu trebuie să fie doar eterne, trebuie să fie pentru toată lumea. Programul face parte din planul nostru de a deveni durabili și mai prietenoși cu mediul”, a transmis Alexander Lacik, potrivit BBC.

Vânzările companiei vor crește în următorii ani

Reprezentanții Pandora au anunțat colecția de bijuterii cu diamante create în laborator în Marea Britanie, însă aceasta va deveni disponibilă în toată lumea, în decursul anului viitor. Președintele companiei spune că vânzările vor crește semnificativ în următorii ani, deoarece prețurile diamantelor create în laborator este mai accesibil. O astfel de bijuterie din noua colecție Pandora va putea fi achiziționată cu aproximativ 350 de dolari.

”Ne propunem să devenim deschizători de drumuri și să arătăm că diamantele pot deveni un accesoriu de zi cu zi. Cel mai probabil, cererea pentru diamante create în laborator va crește.

Bijuteriile Pandora de astăzi sunt mult mai multe tipuri de bijuterii de zi cu zi, chiar dacă o mare parte din ele sunt înzestrate. Modul în care industria diamantelor a fost creată într-o mare măsură a fost foarte mult legat de cadouri și, în special, atunci când oamenii se logodesc sau se căsătoresc ”, a declarat Alexander Lacik.

Cu ce înlocuiește Pandora diamantele naturale. Anunțul oficial al companiei
Cu ce înlocuiește Pandora diamantele naturale. Anunțul oficial al companiei

Specialiștii susțin că atât diamantele naturale cât și cele create în laborator pot coexista pe piață

Olya Linde, autorul raportului ”Bain”, este de părere că diamantele naturale și cele create în laboratoare pot coexista pe piața generală a diamantelor, deoarece există o cerere clară pentru ambele tipuri. Cu toate acestea, specialistul susține că principalele motive pentru care clienții aleg diamantele fabricate, sunt un design mai bun și prețurile mai mici.

Pe de altă parte, o problemă cu diamantele create în laborator este că au nevoie de foarte multă energie pentru a fi fabricate. Mai mult de atât, între 50% și 60% dintre acestea provin din China, unde sunt realizate într-un proces cunoscut sub numele de ”tehnologie de înaltă presiune și temperatură înaltă”, iar utilizarea energiei electrice pe cărbune este larg răspândită.

Cu toate acestea, în Statele Unite ale Americii, cea mai mare piață în ceea ce privește diamantele cultivate în laborator, se concentrează mai mult pe utilizarea energiei regenerabile.