Home » Life & Style » Cu ce se ocupă și cum arată frații lui Elon Musk. FOTO

Cu ce se ocupă și cum arată frații lui Elon Musk. FOTO

Alexandru Cazacu / 18.05.2021, 13:22

Nu multă lume știe acest lucru, însă celebrul miliardar Elon Musk are doi frați mai mici. Mai exact, este vorba despre Kimbal (48 de ani) și Tosca în vârstă de 46 de ani. În continuarea articolului vă vom spune cu ce se ocupă frații lui Elon Musk, se pare că și aceștia se bucură de succes.

Cum arată și cu ce se ocupă frații lui Elon Musk

Ei bine, ca și fratele său mai mare Elon, Kimbal Musk este de asemenea un antreprenor de succes. Pe de altă parte parte, sora mai mică a miliardarului este atât producător și regizor, dar și co-fondatoare a serviciului de streaming orientat spre filme de dragoste, Passionflix.

Nu este foarte cunoscut acest lucru, însă Elon împreună cu fratele său Kimbal au fondat, în anii 90, Zip2. Este vorba despre o companie care oferea ghiduri turistice pentru orașe, hărți și servicii de tip pagini aurii pentru unele publicații. Este interesant faptul că, Compaq a cumpărat compania celor doi cu suma de 307 milioane de dolari. Se pare că Elon a fost cel care a realizat personal cea mai pare parte a codului din spatele Zip2, după cum susține chiar el.

Banii pe care i-a obținut din vânzarea Zip2 au fost folosiți de Elon Musk pentru a co-fonda X.com, care după o fuziune a devenit ceea ce acum este PayPal. În anul 2002, compania a intrat în proprietatea eBay în schimbul unei sume de 1,5 miliarde de dolari, potrivit go4it.ro.

Afacerile fratelui mai mic a lui Elon Musk

Pe 9 februarie, Kimbal a vândut 30.000 de acțiuni Tesla, la prețul de 852, 12 dolari pe titlu, pachetul de acțiuni valorând la acea vreme 25,6 milioane de dolari. De asemenea, fratele miliardarului este atât CEO, cât și co-fondator al companiei Kitchen Restaurant Group, dar și membru al consiliului director al gigantului Tesla.

Potrivit sursei citate, în 2020, acțiunile Tesla au crescut cu nu mai puțin de 743 %. Ei bine, documentele depuse la U.S. Securities & Exchange Commission arată că Kimbal mai deține 599.740 de acțiuni Tesla. Nu este exclus ca vânzare celor 30.000 de acțiuni să aibă legătură cu anunțul recent al Tesla. Mai exact, compania a investit nu mai puțin de 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin. Potrivit unor analiști, volatilitatea monedei virtuale poate afecta semnificativ profitul constructorului de automobile.

Cum arată frații lui Elon Musk. FOTO: Elon Musk alături de mama și frații săi
Cum arată frații lui Elon Musk. FOTO: Elon Musk alături de mama și frații săi

Tosca Musk a strâns finanțare de 5 milioane de dolari pentru compania cu producții proprii

În anul 2017, Tosca, sora lui Elon Musk anunța că a reușit să obțină o finanțare de aproximativ 4,7 milioane de dolari. Printre investitori se aflau și Dana Guerin, Patrick Cheung, Jason Calacanis, Bill Lee, Lyn și Norman (cei care au produs mai multe filme clasice TV). La acea vreme Tosca spunea că scopul serviciului de streaming Passionflix este să se concentreze pe ”relațiile pozitive dintre bărbați și femei”.

”Nu există prea multe filme romantice. Este cel mai bine vândut gen de filme din lume, însă de fiecare dată când se lansează o poveste de romantism în cinematografe, producătorii sunt mereu surprinși că merge atât de bine”, spunea sora lui Elon Musk, Tosca, potrivit zf.ro.